Thumbnail
Γνωστό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας

Συνελήφθη για εκβιασμό ο πρόεδρος του Παίδων «Αγλαϊα Κυριακού»

 
Με την κατηγορία του εκβιασμού συνελήφθη λίγο μετά τις δύο σήμερα το μεσημέρι ο πρόεδρος του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαϊα Κυριακού», πολιτευτής της ΝΔ, Χάρης Τομπούλογλου, ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν 25.000 ευρώ που σύμφωνα με την Ασφάλεια Αττικής, απαίτησε από ιδιωτική εταιρία προκειμένου να συνεχιστεί η σύμβασή της με το νοσηλευτικό Ίδρυμα. Η ΝΔ ανακοίνωσε άμεσα τη διαγραφή του συλληφθέντος από τα μητρώα μελών του κόμματος, «για αντιδεοντολογική συμπεριφορά».
 
 
Η σύλληψή του έγινε όταν οι υπεύθυνοι της εταιρίας ενημέρωσαν τις Αρχές για το ...«φακελάκι» που ζητούσε ο πρόεδρος του νοσοκομείου.
 
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Χάρης Τομπούλογλου είχε ζητήσει αρχικά 30.000 ευρώ και μετά από διαπραγμάτευση, η οποία ήταν υπό την πλήρη εποπτεία της Ασφάλειας Αττικής, συμφώνησαν στις 25.000 ευρώ.
 
Όσον αφορά στην εταιρία από την οποία ζητούσε ...«φακελάκι» είναι διαφημιστική και η σύμβαση είχε να κάνει με πρόγραμμα του ΕΣΠΑ.
 
Όπως ανέφερε στέλεχός της, η διαφημιστική εταιρία είχε κερδίσει και είχε κατοχυρωθεί υπερ της διαγωνισμός προβολής του νοσοκομείου.
 
Κατά τις 4.20 το απόγευμα της Τρίτης, λίγη ώρα μετά τη γνωστοποίηση του γεγονότος, η Νέα Δημοκρατία έκανε γνωστό ότι διαγράφει τον Χάρη Τομπούλογλου από μέλος της: «Με απόφαση που πήρε η Κεντρική Επιτροπή Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας, διαγράφεται από τα μητρώα μελών του Κόμματος για αντιδεοντολογική συμπεριφορά, ο κ. Χάρης Τομπούλογλου, σύμφωνα με όσα προβλέπει το Καταστατικό του Κόμματος».
 
Το αναλυτικό του βιογραφικό, από την ιστοσελίδα της παράταξής του :
 
Ο Χάρης Τομπούλογλου γεννήθηκε το 1959 στη Νέα Χαλκηδόνα, από γονείς Μικρασιατικής-Ποντιακής καταγωγής, γεννημένους στη Νέα Φιλαδέλφεια.
 
Τελείωσε το Α΄ Δημοτικό Σχολείο Νέας Φιλαδέλφειας (Σπαθάρη) και το Λεόντειο Λύκειο. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Αθήνας και στη συνέχεια Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Δημόσιο Αγγλικό Πανεπιστήμιο του Lancashire. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά.
 
Από το 1978 εργάζεται στην Εθνική Τράπεζα, της οποίας σήμερα αποτελεί ανώτερο στέλεχος. Από το 1978 μέχρι το 1987 υπηρέτησε στο τοπικό υποκατάστημα της Ε.Τ.Ε. στη Νέα Φιλαδέλφεια, στον τομέα εξωτερικού Εμπορίου και Συναλλάγματος.
 
Από το 1989 έως το 1993 διετέλεσε Αντιπρόεδρος στο Νοσοκομείο Παίδων "Αγλαϊα Κυριακού", ενώ την περίοδο 2005-2008 επανήλθε στο ίδιο νοσοκομείο ως μέλος του Δ.Σ. και εκπρόσωπος της Εθνικής Τράπεζας.
 
Την περίοδο 1989-1993 διετέλεσε Πρόεδρος του Ταμείου Ασφαλίσεως Υπαλλήλων Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδας (Τ.Ε.Α.Α.Π.Α.Ε.).
 
Στις δημοτικές εκλογές του 1986, 1990 και του 1998, εξελέγη πρώτος Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Χαλκηδόνας, μεταξύ όλων των συνδυασμών ενώ στις δημοτικές εκλογές του 1994 ήταν υποψήφιος Δήμαρχος στη Νέα Χαλκηδόνα, συγκεντρώνοντας ποσοστό 45% την πρώτη και 48,5% τη δεύτερη Κυριακή.
 
Στις βουλευτικές εκλογές του 1996 και του 2004, ως υποψήφιος βουλευτής της Β΄ Αθηνών, συγκέντρωσε σημαντικό αριθμό ψήφων (26.000 και 27.000) ενώ στους Δήμους Νέας Φιλαδέλφειας και Νέας Χαλκηδόνας αναδείχτηκε πρώτος.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα