Thumbnail
Αναφορά της ΟΙΕΛΕ για άμεση παρέμβαση του Εισαγγελέα

Αθήνα, 31/10/2013

Αριθμ. Πρωτ:37120

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΑΤΑΔΟΛΙΕΥΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ!! ΟΡΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑΣ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΜΕ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕΙΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΩΝ, ΤΙΤΛΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ!!! – ΑΜΕΣΗ Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ

Σε όργιο παρανομίας, με την ανοχή της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, η οποία, αν και έχει ενημερωθεί για το ζήτημα, αρνείται να παρέμβει, έχει επιδοθεί ιδιωτικό σχολείο της Χαλκίδας. Οι παρανομίες φτάνουν μέχρι του σημείου της καταδολίευσης των Πανελλαδικών Εξετάσεων και των εξετάσεων του ΑΣΕΠ, γεγονός πρωτόγνωρο για την εκπαιδευτική ζωή της χώρας!

Η ΟΙΕΛΕ κατέθεσε σήμερα, μετά από την συγκλονιστική κατάθεση εκπαιδευτικού στο ΠΥΣΔΕ Εύβοιας στις 21/12/2013 (συνημμένο 1), στην Εισαγγελία Χαλκίδας αναφορά (συνημμένο 2) κατά της ιδιοκτησίας, του νόμιμου εκπροσώπου και των Διευθυντών του ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου ΑΛΦΑ που εδρεύει στην Εύβοια αλλά και κατά παντός υπευθύνου για παραβίαση του άρθρου 4, παρ. 1, 2 και 3 και του άρθρου 20 του Συντάγματος λόγω της καταδολίευσης ενδοσχολικών εξετάσεων που νοθεύει το βαθμό πρόσβασης, επομένως και τις Πανελλαδικές Εξετάσεις και το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, για πλαστογραφία κατ’ εξακολούθηση,  για παράβαση καθήκοντος και για παραβίαση της εκπαιδευτικής και της φορολογικής νομοθεσίας.

Η Ομοσπονδία θεωρεί ότι το ιδιωτικό εκπαιδευτήριο της Χαλκίδας είναι η κορυφή του παγόβουνου. Οι πολιτικές επιλογές Αρβανιτόπουλου τον τελευταίο 1,5 χρόνο με αποκορύφωμα την έκδοση της εγκυκλίου Φ.18/ 93893/Δ5/12-7-2013 που απομακρύνει την κρατική εποπτεία από τα ιδιωτικά σχολεία, ισοπεδώνει τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών και αποθρασύνει τους εργοδότες αλλά και η άρνηση του αρμόδιου για θέματα ιδιωτικής εκπαίδευσης Υφυπουργού κ. Κεδίκογλου να παρέμβει (μήπως επειδή η υπόθεση αφορά σχολείο της εκλογικής του περιφέρειας;) έχουν οδηγήσει σε ραγδαία όξυνση της ανομίας στα ιδιωτικά σχολεία. Η ΟΙΕΛΕ απέστειλε σήμερα επιστολές προς τη Δ/νση Ιδιωτικής Εκπαίδευσης του Υ.ΠΑΙ.Θ. (συνημμένο 3), τον Υφυπουργό (συνημμένο 4) και τον Υπουργό Παιδείας (συνημμένο 5) με τις οποίες τους ενημερώνει για την κατάσταση στο εν λόγω σχολείο και για την προσφυγή της Ομοσπονδίας στην Εισαγγελία Χαλκίδας.

Η Δ/νση Δ.Ε. Εύβοιας «υπόσχεται» ότι (πότε άραγε;) θα προβεί σε «όλες τις απαραίτητες ενέργειες»…

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                              Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΡΟΥΤΟΣ           ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΑΡΡΗΣ

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΓΓΡΑΦΑ 

 

2 ΣΥΝΝΗΜΕΝΟ(ΣΕ ΜΟΡΦΗ PDF)

 

Αθήνα, 31/10/2013

Αριθμ. Πρωτ: 37119

ΠΡΟΣ

Την  Προϊσταμένη Δνσης Ιδιωτικής Εκπ/σης  του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ι. Χρήστου

Κυρία Διευθύντρια,

Σας ενημερώνουμε ότι η ΟΙΕΛΕ κατέθεσε σήμερα στην Εισαγγελία Χαλκίδας αναφορά κατά της ιδιοκτησίας, του νόμιμου εκπροσώπου και των Διευθυντών των βαθμίδων του ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου ΑΛΦΑ που εδρεύει στην Εύβοια αλλά και κατά παντός υπευθύνου για παραβίαση του άρθρου 4, παρ. 1, 2 και 3 και του άρθρου 20 του Συντάγματος λόγω της καταδολίευσης ενδοσχολικών εξετάσεων που νοθεύει το βαθμό πρόσβασης, επομένως και τις Πανελλαδικές Εξετάσεις και το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, για πλαστογραφία κατ’ εξακολούθηση,  για παράβαση καθήκοντος και για παραβίαση της εκπαιδευτικής και της φορολογικής νομοθεσίας.

            Η αναφορά βασίστηκε στα όσα κατέθεσε η εκπαιδευτικός ΠΕΟ4 Μεγαρίτη Γεωργία ενώπιον του ΠΥΣΔΕ Εύβοιας την 21/10/2013. Σύμφωνα με την κατάθεση, η εκπαιδευτικός, επιστρέφοντας από την εννεάμηνη άδεια ανατροφής τέκνου πληροφορήθηκε ότι το σχολείο, χωρίς να ενημερωθεί η Δ/νση Δ.Ε. Εύβοιας, της κατήγγειλε τη σύμβαση εργασίας. Η εκπαιδευτικός, έχοντας άγνοια της κείμενης νομοθεσίας, σύμφωνα με την οποία η καταγγελία σύμβασης είναι παράνομη διότι λαμβάνει χώρα στο διάστημα προστασίας που ορίζει ο νόμος για την μητρότητα, αποχώρησε. Αποτέλεσμα αυτού ήταν ότι βαθμολογήσεις προφορικές, γραπτών, εξετάσεων και ελέγχων, πράξεων Συλλόγων διδασκόντων, μισθοδοτικών καταστάσεων κ.λπ. πλαστογραφούνταν στο όνομα της κ. Μεγαρίτη, η οποία απουσίαζε από το σχολείο. Η πρακτική αυτή του σχολείου συνιστά, όχι μόνο πλαστογραφία κατ’ εξακολούθηση αλλά και καταδολίευση ενδοσχολικών εξετάσεων και της βαθμολογίας της Γ’ Λυκείου, που συμμετέχει στο βαθμό πρόσβασης για τις Πανελλαδικές εξετάσεις και αποτελεί κριτήριο για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.

Επειδή οι καταγγελίες είναι ιδιαίτερα σοβαρές και επειδή απειλείται ακόμη και το κύρος των Πανελλαδικών εξετάσεων, ζητούμε την άμεση παρέμβασή σας για να αποκατασταθεί η νομιμότητα.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                            Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΡΟΥΤΟΣ                   ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΑΡΡΗΣ

 

Αθήνα, 31/10/2013

Αριθμ. Πρωτ: 37118

ΠΡΟΣ

Τον  Υφυπουργό Παιδείας  και Θρησκευμάτων κ.  Σ. Κεδίκογλου

Κύριε Υφυπουργέ,

Για μια ακόμη φορά είμαστε υποχρεωμένοι να επανέλθουμε για ένα ζήτημα που σας αφορά για δύο λόγους. Πρώτον, διότι στις αρμοδιότητές σας περιλαμβάνεται η εποπτεία του χώρου της ιδιωτικής εκπαίδευσης και δεύτερον, διότι το ιδιωτικό σχολείο στο οποίο θα αναφερθούμε, λειτουργεί στην εκλογική σας περιφέρεια.

Όπως σας είχαμε επισημάνει και σε προηγούμενη, χωρίς απάντηση εκ μέρους σας, επιστολή μας (ΑΠ: 37060/21-10-2013), στο ΠΥΣΔΕ Εύβοιας καταγγέλθηκαν από εκπαιδευτικό πρωτοφανείς παρανομίες σε ιδιωτικό σχολείο της Χαλκίδας που φθάνουν μέχρι τη νόθευση των Πανελλαδικών Εξετάσεων! Η ΟΙΕΛΕ κατέθεσε σήμερα στην Εισαγγελία Χαλκίδας αναφορά κατά της ιδιοκτησίας, του νόμιμου εκπροσώπου και των Διευθυντών των βαθμίδων του ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου ΑΛΦΑ που εδρεύει στην Εύβοια αλλά και κατά παντός υπευθύνου για τη βάναυση παραβίαση του Συντάγματος και των νόμων στο εν λόγω σχολείο.

Πιστεύουμε ότι, έστω και τώρα, την ύστατη ώρα, πριν εκτεθούν ανεπανόρθωτα η Πολιτεία και οι θεσμοί, να πράξετε το αυτονόητο και να παρέμβετε υπέρ της νομιμότητας και του δημόσιου συμφέροντος. Σε διαφορετική περίπτωση θα αποδείξετε για μια ακόμη φορά, μετά την αγόρευσή σας στη Βουλή για την εγκύκλιο Φ.18/ 93893/Δ5/12-7-2013, ότι δεν έχετε κανένα ενδιαφέρον για το χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης αφήνοντας τους ασύδοτους εργοδότες να παρανομούν κατά βούληση, ή, ακόμη χειρότερα, ότι για λόγους πελατειακούς αποφεύγετε να θίξετε κατεστημένα συμφέροντα που δρουν σε όλη την Ελλάδα και στην εκλογική σας περιφέρεια. Η επιλογή είναι δική σας.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.

 

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΡΟΥΤΟΣ                                                   ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΑΡΡΗΣ

Αθήνα, 31/10/2013

Αριθμ. Πρωτ: 37117

ΠΡΟΣ

Τον  Υπουργό Παιδείας  και Θρησκευμάτων  κ. Κ. Αρβανιτόπουλο

Κύριε Υπουργέ,

Η κατάθεση εκπαιδευτικού στο ΠΥΣΔΕ Εύβοιας στις 21/10/2013 για πρωτοφανείς παρανομίες που λαμβάνουν χώρα στο ιδιωτικό εκπαιδευτήριο ΑΛΦΑ αποτελεί μία ακόμη συγκλονιστική μαρτυρία του καθεστώτος ασυδοσίας και αυθαιρεσίας που με κυρίως δική σας ευθύνη έχει εγκαθιδρυθεί στην ιδιωτική εκπαίδευση. Παράνομες απολύσεις, πλαστογράφηση βαθμολογιών, μισθοδοτικών καταστάσεων και τίτλων σπουδών, καταδολίευση Πανελλαδικών εξετάσεων και εξετάσεων του ΑΣΕΠ, εκπαιδευτικοί «φαντάσματα» -κι όλα αυτά σε ένα μόνο σχολείο -  είναι τα αγαθά προϊόντα της εφαρμογής της ακραίας, νεοφιλελεύθερης πολιτικής που ασκείτε  στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης με κύριους άξονες την αποχώρηση της εποπτείας της πολιτείας από τα ιδιωτικά σχολεία και τη σταδιακή μετατροπή τους σε παντοπωλεία τίτλων με εκπαιδευτικούς απλούς και αναλώσιμους υπαλλήλους.

Η ΟΙΕΛΕ κατάθεσε σήμερα στην Εισαγγελία Χαλκίδας αναφορά κατά της ιδιοκτησίας, του νόμιμου εκπροσώπου και των Διευθυντών του ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου ΑΛΦΑ που εδρεύει στην Εύβοια αλλά και κατά παντός υπευθύνου για το όργιο παρανομίας στο εν λόγω σχολείο. Ευτυχώς η Δικαιοσύνη λειτουργεί και εγγυάται την εφαρμογή των νόμων και του Συντάγματος, σε μια περίοδο που η πολιτική εξουσία αναγνωρίζει ως μοναδικό νόμο το δίκαιο των ισχυρών.

Οι ιδιοκτήτες πήραν το μήνυμά σας, Κύριε Υπουργέ. Κατάλαβαν πολύ καλά ότι τους δώσατε το ελεύθερο να επιβάλλουν στα σχολεία έναν άνευ προηγούμενου εργασιακό Μεσαίωνα. Κυρίως όμως κατάλαβαν ότι τους ανάψατε το πράσινο φως, με την υπόσχεση για απόσυρση της κρατικής εποπτείας από τα ιδιωτικά σχολεία, ώστε να διαπράξουν ανενόχλητοι παρανομίες και να αλλοιώσουν το δημόσιο και κοινωνικό αγαθό της εκπαίδευσης που κατά το Σύνταγμα παρέχουν και τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια. Το όνειρό τους να πωλούν πτυχία χωρίς έλεγχο και κανόνες, ώστε μόνο τα παιδιά των εχόντων να ολοκληρώνουν τη σχολική τους διαδρομή, να σπουδάζουν και να κατακτούν τις καλοπληρωμένες θέσεις στην αγορά εργασίας γίνεται σήμερα πραγματικότητα χάρη στη δική σας διαμεσολάβηση.

Η Παιδεία κατά τη διάρκεια της θητείας σας μετατρέπεται από αγαθό για όλους σε προνόμιο για λίγους. Οι πολιτικές οι δικές σας, αλλά και της κυβέρνησης, που αφαιρούν από την κοινωνία τα δημόσια αγαθά και τα εκχωρούν στους ιδιώτες οξύνουν καθημερινά ολοένα και περισσότερο τις κοινωνικές, τις οικονομικές και τις εκπαιδευτικές ανισότητες. Οι εικόνες σήψης, ανομίας, παρακμής και αθλιότητας στο ιδιωτικό σχολείο της Εύβοιας που επεκτείνονται ραγδαία σε ολόκληρη την ιδιωτική εκπαίδευση είναι έργο Αρβανιτόπουλου. Καμαρώστε το!

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                 Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΡΟΥΤΟΣ                ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΑΡΡΗΣ

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το σεμινάριο Ειδικής Αγωγής με το χαμηλότερο κόστος από ΑΕΙ - 50 ευρώ εγγραφή έως 2-10

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: Ύλη, Προετοιμασία, Ειδικότητες, παλιά θέματα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ για ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ - με μόνο 65 ευρώ εγγραφή

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

o-teachers-facebook_20.jpg
Αναπληρωτές: 13.000 προσλήψεις σήμερα Τρίτη και ακολουθούν άλλες δυο "δόσεις" μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου
Σήμερα ανακοινώνονται 13.300 αναπληρωτές - Στα μέσα Οκτωβρίου ανακοινώνονται
Αναπληρωτές: 13.000 προσλήψεις σήμερα Τρίτη και ακολουθούν άλλες δυο "δόσεις" μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου
δασκάλα γράφει στον πίνακα
Γιατί να υπάρχουν αναπληρωτές/τριες όταν οι ανάγκες είναι μόνιμες;
Το δημόσιο σχολείο γίνεται όλο και πιο γκρίζο, όλο και πιο δυσλειτουργικό – Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνέντευξη της δασκάλας Ντίνας Ρέππα στο...
Γιατί να υπάρχουν αναπληρωτές/τριες όταν οι ανάγκες είναι μόνιμες;
meteggrafes.jpg
Μετεγγραφές φοιτητών 2023-24: Ξεκινούν τις επόμενες ημέρες - Οδηγός
Η προθεσμία που θα δοθεί αναμένεται και εφέτος να είναι 10ήμερη και να ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου ώστε να δοθεί ικανός χρόνος να...
Μετεγγραφές φοιτητών 2023-24: Ξεκινούν τις επόμενες ημέρες - Οδηγός