Νοσοκομείο
«H προτεραιότητα του Υπουργείου αυτή την περίοδο είναι να λυθούν τα τρέχοντα θέματα της παροχής υγείας και να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης» δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης

«Το Μποδοσάκειο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, αποτελεί για μας το μεγάλο νοσοκομείο της περιοχής και φροντίσαμε να προχωρήσουμε στην προκήρυξη για πρόσληψη 6 μονίμων γιατρών και 37 θέσεων νοσηλευτικού προσωπικού» τόνισε ο υπουργός Υγειας Άδωνις Γεωργιάδης κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο, πρώτο σταθμό της περιοδείας του στις νοσηλευτικές μονάδες Κοζάνης και Φλώρινας. 

Ο κ. Γεωργιάδης απαντώντας σε ερώτηση για τον υγειονομικό χάρτη και τον ρόλο των νοσηλευτικών μονάδων στη Δυτική Μακεδονία δήλωσε ότι «η προτεραιότητα του Υπουργείου αυτή την περίοδο είναι να λυθούν τα τρέχοντα θέματα της παροχής υγείας και να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης». Σε ό,τι αφορά τη σύνταξη του υγειονομικού χάρτη τόνισε ότι «προς το παρόν συλλέγουμε στοιχεία και δεν είμαι έτοιμος να σας πω περισσότερα».

«Είναι η δεύτερη φορά που ως Υπουργός Υγείας έρχομαι στο νοσοκομείο» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης «και επιθυμώ σε αυτή τη θητεία να προσδώσω μια νέα ορμή στο νοσηλευτικό ίδρυμα».

Υπογράμμισε ότι όλες οι μεταρρυθμίσεις που καθιερώνει το Υπουργείο με τα απογευματινά χειρουργεία γίνονται προκειμένου να καταστούν πιο ελκυστικές οι θέσεις των γιατρών και να μειωθούν οι άγονες προκηρύξεις πρόσληψης ιατρικού προσωπικού. 

Ζήτησε από τη διοίκηση του νοσοκομείου να δώσουν προτεραιότητα στα απογευματινά χειρουργεία ώστε όταν θα εγκριθούν τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης το νοσοκομείο της περιφέρειας να βρεθεί σε πλεονεκτική θέση σε ό,τι αφορά την υλοποίηση του προγράμματος. Έξω από την πύλη του νοσοκομείου ομάδα διαδηλωτών εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους ως προς την καθιέρωση των απογευματινών χειρουργείων.

Όλες οι ειδήσεις για νέες θέσεις εργασίας, Προκηρύξεις, Διορισμούς, ΑΣΕΠ στην Ελλάδα

Σαρώνει το Voucher των 750€ - Έκτακτη Ενημέρωση με οδηγίες και τα 1500€

Ανακοινώθηκε επίσημα ο 3ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με νέα ύλη

Διορίζονται όλοι το 2026 στα Δικαστήρια χωρίς όριο ηλικίας και πτυχίο - Αυτή είναι η εξεταστέα ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΤΑΜΕΙΟ
Συντάξεις Μαρτίου: Νωρίτερα η πληρωμή λόγω Καθαράς Δευτέρας – Το αναλυτικό χρονοδιάγραμμα ανά Ταμείο
Συντάξεις Μαρτίου 2026: Πότε μπαίνουν τα χρήματα σε ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, Δημόσιο – Τι πρέπει να γνωρίζουν οι συνταξιούχοι
Συντάξεις Μαρτίου: Νωρίτερα η πληρωμή λόγω Καθαράς Δευτέρας – Το αναλυτικό χρονοδιάγραμμα ανά Ταμείο
dora
Γιορτή σήμερα 13 Φεβρουαρίου: Σε ποιους να ευχηθείτε "χρόνια πολλά"
Η 13η Φεβρουαρίου συνδυάζει τη μνήμη σημαντικών μορφών της πρώτης Εκκλησίας με σύγχρονες παγκόσμιες ημέρες που αφορούν την ενημέρωση, τον πολιτισμό...
Γιορτή σήμερα 13 Φεβρουαρίου: Σε ποιους να ευχηθείτε "χρόνια πολλά"