ειδικη αγωγή
Με απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου καθορίζεται η διαδικασία επιλογής και τοποθέτησης πολιτικών υπαλλήλων του υπουργείου σε θέσεις εξωτερικού.

Αναρτήθηκε σήμερα στη Διαύγεια η απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου, με την οποία καθορίζεται η διαδικασία επιλογής και τοποθέτησης πολιτικών υπαλλήλων του υπουργείου σε θέσεις εξωτερικού.

Όπως αναφέρεται σχετικά "με απόφαση του Υπουργού Εθνικής 'Αμυνας (προκήρυξη), η οποία εκδίδεται με μέριμνα του Γενικού Επιτελείου (ΓΕ) του υπουργείου Εθνικής 'Αμυνας (ΥΠΕΘΑ) στο οποίο ανήκει η θέση, καλούνται οι υπάλληλοι, οι οποίοι πληρούν τις προϋποθέσεις και τους όρους της προκήρυξης, να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής για τοποθέτηση στο εξωτερικό. Η προκήρυξη εκδίδεται έναν χρόνο πριν από την ημερομηνία κένωσης της προς πλήρωση θέσης και κοινοποιείται αρμοδίως στους υπαλλήλους του ΓΕ, όπου ανήκει η θέση.

Δείτε την σχετική απόφαση εδώ

Οι αιτήσεις των υποψηφίων υποβάλλονται εντός τριάντα ημερών από την ημερομηνία έκδοσης της προκήρυξης.

Ως διάρκεια παραμονής στο εξωτερικό σε θέσεις που προκηρύσσονται σύμφωνα με την παρούσα απόφαση, ορίζονται τα τρία έτη και λογίζεται, για κάθε συνέπεια, ως χρόνος πραγματικής υπηρεσίας.

Ο τοποθετούμενος υπάλληλος, πριν από τη λήψη του Φύλλου Πορείας, με πρωτοβουλία της υπηρεσίας και σε χρόνο που θα καθοριστεί από αυτήν, παρακολουθεί ενημερωτικό σεμινάριο στη Σχολή Εθνικής 'Αμυνας (ΣΕΘΑ), αναφορικά με θέματα που άπτονται της θέσης που καλείται να στελεχώσει. Προϋπόθεση πλήρωσης θέσης από υποψήφιο υπάλληλο που έχει ήδη υπηρετήσει σε θέση εξωτερικού είναι να έχει παρέλθει δεκαετία από την λήξη της τελευταίας τοποθέτησης του στο εξωτερικό. Σε περίπτωση που δεν συμπεριλαμβάνεται άλλος κατάλληλος υποψήφιος στον οριστικό πίνακα, δεν απαιτείται να πληρούται η προϋπόθεση του ανωτέρω εδαφίου."

Στην απόφαση προσδιορίζονται μεταξύ άλλων τα κωλύματα τοποθέτησης, τα προσόντα και οι εξετάσεις στις οποίες θα υποβληθούν οι υποψήφιοι.

Από τη δημοσίευση της απόφασης καταργείται η υπ' αρ. Φ.471.7/35/2503/31.07.2002 (Β' 1018) απόφαση του υπουργού Εθνικής 'Αμυνας.

Δείτε την σχετική απόφαση εδώ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι ειδήσεις για νέες θέσεις εργασίας, Προκηρύξεις, Διορισμούς, ΑΣΕΠ στην Ελλάδα

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ - 3.720 Νοσηλευτές μέσω ΑΣΕΠ: Το προσχέδιο της 7Κ/2022 και η κατανομή των θέσεων - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΔΩ

Έρχεται με τα "χίλια" ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός ΑΣΕΠ - Εκδήλωση ενδιαφέροντος για αίτηση εδώ

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Το Proson.gr σου δημιουργεί ΔΩΡΕΑΝ το μητρώο στον ΑΣΕΠ και με μόνο 30 ευρώ σου κάνει την αίτηση

ΑΣΕΠ: Αυτό είναι το πιο ΕΥΚΟΛΟ online Lower & Proficiency - Πάρτε το μέσα σε 2 ημέρες -Μόνο 111 ευρώ!

ΑΣΕΠ: Πιστοποίηση ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ELIC μόνο με 95 ευρώ για μόρια σε ΑΣΕΠ, ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ,ΠΜΣ - 97% επιτυχία στις εξετάσεις

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

panelladikes panellinies 2022
Επαναληπτικές πανελλαδικές ΕΠΑΛ 2022: Το νέο πρόγραμμα μετά την προσθήκη μαθήματος
Το νέο πρόγραμμα των επαναληπτικών πανελλαδικών εξετάσεων ΕΠΑΛ 2022 μετά την προσθήκη μαθήματος
Επαναληπτικές πανελλαδικές ΕΠΑΛ 2022: Το νέο πρόγραμμα μετά την προσθήκη μαθήματος
Καπραβέλος: Άνοιγμα σχολείων με υγειονομικά πρωτόκολλα και μάσκες
Επαναφορά των υγειονομικών πρωτοκόλλων στα σχολεία και στους κλειστούς χώρους και εμβολιασμό ζητά ο Νίκος Καπραβέλος - Ανησυχία ενόψει του 7ου...
Καπραβέλος: Άνοιγμα σχολείων με υγειονομικά πρωτόκολλα και μάσκες
mitarakis
Μηταράκης για πρόσφυγες στον Έβρο: Πέθανε παιδί - Η Τουρκία τους έσπρωξε στην Ελλάδα (Vid)
«Ομάδα 38 μεταναστών, 35 Σύριοι και 3 Παλαιστίνιοι που εισήλθαν στο ελληνικό έδαφος - Σπρώχτηκαν προς τη νησίδα από τις τουρκικές Αρχές - Ένα παιδί 5...
Μηταράκης για πρόσφυγες στον Έβρο: Πέθανε παιδί - Η Τουρκία τους έσπρωξε στην Ελλάδα (Vid)