μουμιοποίηση
Egyptian Ministry of Antiquities via AP
Μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ανακάλυψη έκαναν αρχαιολόγοι στην Αίγυπτο

Σύμφωνα με όσα δήλωσαν αξιωματούχοι αρχαιοτήτων το Σάββατο, αρχαιολόγοι ανακάλυψαν χιλιάδες μουμιοποιημένα ζώα που χρονολογούνται από την Πτολεμαϊκή περίοδο και μια ανακτορική κατασκευή του Παλαιού Βασιλείου στο ναό του Ραμσή Β' στην αρχαία πόλη Άβυδος στη νότια Αίγυπτο.

Μουμιοποιημένες προβατίνες, σκύλοι, άγριες κατσίκες, αγελάδες, γαζέλες και μαγκούστες βρέθηκαν στο ναό μαζί με 2.000 κεφάλια κριαριών, τα οποία πιστεύεται ότι είναι αναθήματα που υποδηλώνουν συνεχή ευλάβεια για τον Ραμσή Β' στην τοποθεσία περίπου 1.000 χρόνια μετά τον θάνατό του, ανακοίνωσε το υπουργείο Τουρισμού και Αρχαιοτήτων, όπως αναφέρει το CNNi.

Οι ανακαλύψεις

Πρόσθεσε ότι οι ανακαλύψεις θα διεύρυναν τη γνώση για την τοποθεσία σε μια περίοδο άνω των δύο χιλιετιών μέχρι την Πτολεμαϊκή περίοδο. Η περίοδος των Πτολεμαίων διήρκεσε περίπου τρεις αιώνες μέχρι τη ρωμαϊκή κατάκτηση το 30 π.Χ.

Οι ανασκαφές πραγματοποιήθηκαν από μια αποστολή του Ινστιτούτου για τη Μελέτη του Αρχαίου Κόσμου του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης.

Μαζί με τα μουμιοποιημένα υπολείμματα ζώων, η ομάδα αποκάλυψε μια μεγάλη ανακτορική κατασκευή με τοίχους πάχους περίπου πέντε μέτρων από την έκτη δυναστεία του Παλαιού Βασιλείου, εκτός από πολλά αγάλματα, παπύρους, υπολείμματα αρχαίων δέντρων, δερμάτινα ενδύματα και παπούτσια.

Η δομή θα μπορούσε να βοηθήσει «να αποκατασταθεί η αίσθηση του αρχαίου τοπίου της Αβύδου πριν από την κατασκευή του ναού Ραμσή ΙΙ», φέρεται να είπε ο επικεφαλής της αποστολής, Σάμεχ Ισκαντέρ.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

To 1o Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής με ECTS και 50Є εγγραφή - Αιτήσεις έως 29-11

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Στέφανος Κασσελάκης
Κασσελάκης για Εθνικό Αστεροσκοπείο: «Η μεταφορά του δημιουργεί σημαντικά προβλήματα στο ερευνητικό έργο»
Συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη, με τον διευθυντή και πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών,...
Κασσελάκης για Εθνικό Αστεροσκοπείο: «Η μεταφορά του δημιουργεί σημαντικά προβλήματα στο ερευνητικό έργο»