NASA
Η πρώτη επανδρωμένη διαστημική αποστολή Starliner αναμένεται τον Απρίλιο του 2023

Θα καθυστερήσει η πρώτη επανδρωμένη διαστημική αποστολή Starliner, που αναμενόταν τον Φεβρουάριο, αλλά σύμφωνα με τις νέες εκτιμήσεις θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο του 2023, καθώς η Boeing συνεργάζεται με τη NASA για να επιλύσει επίμονα τεχνικά προβλήματα από την τελευταία δοκιμαστική πτήση χωρίς πλήρωμα, όπως ανακοίνωσε σήμερα η αμερικανική διαστημική υπηρεσία.

Η πολυαναμενόμενη αποστολή Starliner για τη μεταφορά αστροναυτών στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) είναι το τελευταίο βήμα προτού το σκάφος λάβει πιστοποίηση για περαιτέρω αποστολές και θα σηματοδοτήσει μια κομβική στιγμή για τον διαστημικό τομέα της Boeing που αγωνίζεται να ανταγωνιστεί την SpaceX του Ίλον Μασκ.

Η κάψουλα Starliner της Boeing ολοκλήρωσε με επιτυχία την πρώτη δοκιμαστική αποστολή χωρίς πλήρωμα στον ISS τον περασμένο Μάιο, ύστερα από μια αποτυχημένη απόπειρα (2019) λόγω προβλημάτων λογισμικού και τεχνικών βλαβών.

Η Boeing και η NASA «εργάζονται σε μια σειρά από ζητήματα επαλήθευσης πάνω σε κρίσιμα συστήματα που θα χρησιμοποιηθούν για την πιστοποίηση της επανδρωμένης αποστολής Starliner», ανέφερε η αμερικανική διαστημική υπηρεσία.

Ο εξονυχιστικός έλεγχος του λογισμικού και των αλεξίπτωτων της κάψουλας Starliner είναι τα δύο πιο χρονοβόρα ζητήματα που πρέπει να ολοκληρώσουν η NASA και η Boeing ενόψει της δοκιμαστικής επανδρωμένης αποστολής, δήλωσε τη Δευτέρα ο διευθυντής εμπορικών διαστημικών πτήσεων της NASA Φιλ Μακάλιστερ.

H Boeing ανέπτυξε το Starliner στο πλαίσιο σύμβασης 4,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων με τη NASA, η οποία προβλέπει έξι αποστολές. Η αμερικανική διαστημική υπηρεσία έχει συνάψει ανάλογη σύμβαση με την SpaceX, της οποίας η κάψουλα Crew Dragon έχει χρησιμοποιηθεί σε έξι επανδρωμένες αποστολές για λογαριασμό της NASA από το 2020.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι συμβαίνει στα παιδιά μας; Η μεγάλη δημόσια συζήτηση στο Δημαρχείο Βούλας στις 3 Μαρτίου

Αυτό είναι το πιο υγιεινό ψάρι στον κόσμο: Ξεπερνά τον σολομό στη διατροφική κατάταξη

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

teacher
Φιλόλογοι: Πώς αποκτούν πρόσβαση σε εργαλεία Τεχνητής Νοημοσύνης
Το Πανεπιστήμιο Πατρών παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα μοριοδοτούμενο πρόγραμμα Τεχνητής Νοημοσύνης αποκλειστικά για φιλολόγους
Φιλόλογοι: Πώς αποκτούν πρόσβαση σε εργαλεία Τεχνητής Νοημοσύνης
Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Δόμνα Μιχαηλίδου
Δόμνα Μιχαηλίδου: Τι ισχύει τελικά για τα επιδόματα στέγασης και θέρμανσης των εκπαιδευτικών
Διευκρινίσεις του Υπουργείου για αναπληρωτές και νεοδιόριστους
Δόμνα Μιχαηλίδου: Τι ισχύει τελικά για τα επιδόματα στέγασης και θέρμανσης των εκπαιδευτικών
Εκπαιδευτικοί - Συντάξεις
Εκπαιδευτικοί με ανήλικα τέκνα: Τι ισχύει για θεμελίωση και όρια ηλικίας συνταξιοδότησης
Αναλυτικός οδηγός για πλασματικά έτη, εξαιρέσεις και παγίδες που πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς εκπαιδευτικοί
Εκπαιδευτικοί με ανήλικα τέκνα: Τι ισχύει για θεμελίωση και όρια ηλικίας συνταξιοδότησης
ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Τα παράδοξα της ελληνικής εκπαίδευσης: Summer camps, τόποι ξενοιασιάς ή παγίδες θανάτου;
Ο Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ Γιωργος Χριστόπουλος γράφει στο alfavita.gr για τα παράδοξα της ελληνικής εκπαίδευσης
Τα παράδοξα της ελληνικής εκπαίδευσης: Summer camps, τόποι ξενοιασιάς ή παγίδες θανάτου;