Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος Καταστροφών & Κρίσεων»
Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα « Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος Καταστροφών & Κρίσεων»
Ένα Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών που πραγματικά ξεφεύγει από τα στενά εκπαιδευτικά όρια και δικαίως έχει χαρακτηρισθεί το καλύτερο μεταπτυχιακό στην Ελλάδα και ένα από τα κορυφαία στον κόσμο.

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα - Πρότυπο

Ο χρόνος που πέρασε ήταν μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδος για όλο τον κόσμο, αλλά κυρίως για την Ελλάδα, η οποία βίωσε όχι μόνο την κρίση της πανδημίας, αλλά και πολλαπλές κρίσεις όπως το σεισμό στο Καναλάκι Πρέβεζας, το σεισμό και το τσουνάμι στη Σάμο, τις πλημμύρες στη Θεσσαλία, στο Ιόνιο, στην Κρήτη, τις χιονοπτώσεις στην κεντρική Ελλάδα, το σεισμό στον Τύρναβο και την πυρκαγιά στα Γεράνεια όρη της Κορινθίας.

Η διαχείριση του Περιβάλλοντος, των Καταστροφών και των Κρίσεων κυρίαρχα θέματα της εποχής

 Η επιστημονική, τεχνική, επιχειρησιακή και ανθρωπιστική συνεισφορά του Π.Μ.Σ. ήταν τεράστια σε όλους τους τομείς. Ενδεικτικά αναφέρεται η καταλυτική παρουσία των στελεχών του Π.Μ.Σ και η εμπλοκή τους στο πεδίο σε όλα τα παραπάνω συμβάντα, ενώ δημοσιεύτηκαν πάνω από 30 σχετικές με τις προαναφερόμενες φυσικές καταστροφές στον Ελληνικό χώρο επιστημονικές εργασίες, τονίζει ο Διευθυντής του Π.Μ.Σ., Καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, Ευθύμης Λέκκας.

stratigikes-diaxeirisis-kriseon-ekpa-samos

Άμεση εμπλοκή στα εξελισσόμενα γεγονότα μέσω καινοτόμων μεθόδων και τεχνολογιών

Εν μέσω πολλαπλών κρίσεων, το διδακτικό έργο του Π.Μ.Σ. αναδείχθηκε με τον καλύτερο τρόπο. Στο ήδη υψηλό επίπεδο Σπουδών που πραγματοποιείται σε ένα από τα καλύτερα Πανεπιστήμια στον Κόσμο, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, οι καινοτόμες εκπαιδευτικές μεθοδολογίες που εφαρμόζονται εδώ και χρόνια, προσφέρουν ως προστιθέμενη αξία στους συμμετέχοντες ενεργή και άμεση εμπλοκή στα εξελισσόμενα γεγονότα μέσω συστημάτων τηλεμετάδοσης από το χώρο της καταστροφής  και των σύγχρονων διαδικασιών διαχείρισης του περιβάλλοντος, των καταστροφών και των κρίσεων. Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά από κάθε καταστροφή στην Ελλάδα και τον κόσμο, εκδίδεται επιστημονικό τεχνικό τεύχος του «Newsletter of Environmental, Disaster, and Crises Management Strategies», το οποίο διανέμεται ηλεκτρονικά σε χιλιάδες παραλήπτες σε όλο τον κόσμο και είναι διαθέσιμο στο website του Μεταπτυχιακού.

stratigikes-diaxeirisis-kriseon-ekpa

Δείτε αναλυτικά πλούσιο αφιέρωμα στο σύνολο των δράσεων του Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος Καταστροφών & Κρίσεων»

Προκήρυξη του προγράμματος

Αιτήσεις

Αιτήσεις γίνονται δεκτές από την Δευτέρα 15 Μαρτίου 2021 έως την Παρασκευή 23 Ιουλίου 2020

 


 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΟΡΙΩΝ ΓΙΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

ΜΟΝΟ ΜΕ  25 ευρώ το μήνα τα μοριοδοτούμενα σεμινάρια ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ κ.α. - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για ΑΣΕΠ, ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ σε όλα τα σχολεία - Αυτό είναι το νέο σεμινάριο που μοριοδοτεί

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ του GoLearn με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listenin (ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΗ) - ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΑΣΕΠ

σχετικά άρθρα

ΥΠΑΙΘ: Μεγάλη συμμετοχή για την εισαγωγή στα Πρότυπα και Πειραματικά
Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων στα Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία - Κατατέθηκαν 13.291 αιτήσεις για 4.039 θέσεις
ΥΠΑΙΘ: Μεγάλη συμμετοχή για την εισαγωγή στα Πρότυπα και Πειραματικά