ekpaideytiki_psyhologia
Αναγνωρισμένο Μεταπτυχιακό πρόγραμμα

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας πραγματοποιεί εξ αποστάσεως μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην Εκπαιδευτική Ψυχολογία, αναγνωρισμένο από τον ΔΟΑΤΑΠ, 3 εξαμήνων. Το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα ξεκινάει το Σεπτέμβριο και πραγματοποιείται εντελώς εξ αποστάσεως.

Μοριοδότηση - Διορισμοί

Το Μεταπτυχιακό μοριοδοτεί σε διορισμούς - προσλήψεις σύμφωνα με το τελευταίο νόμο για τους διορισμούς, με 20 μόρια!

Στόχος

Γενικός στόχος του προγράμματος είναι η ανάπτυξη επιστημονικής γνώσης στη θεωρία και στην εφαρμογή των ψυχολογικών και κοινωνικών διαδικασιών που διέπουν τη διδασκαλία και τη μάθηση.

Η ειδίκευση Εκπαιδευτική Ψυχολογία απευθύνεται ιδιαίτερα σε άτομα που εργάζονται ή ενδιαφέρονται να εργαστούν ως εκπαιδευτικοί στην Πρωτοβάθμια ή Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Ο κλάδος της Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας ορίζεται, σε γενικές γραμμές, ως η μελέτη των μαθητών, της μάθησης και της διδασκαλίας. Σπουδές σε αυτό τον κλάδο μπορούν να εμπλουτίσουν το έργο αυτών που εργάζονται ή επιθυμούν να εργαστούν ως εκπαιδευτικοί στην πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια ή τριτοβάθμια εκπαίδευση παρέχοντας το βασικό θεωρητικό υπόβαθρο που θα καθοδηγήσει τη διδασκαλία τους με στόχο να βελτιώσει τα μαθησιακά αποτελέσματα των μαθητών και να είναι σε θέση να βοηθήσουν τους μαθητές τους να προοδεύσουν σε ακαδημαϊκό και προσωπικό επίπεδο.

Ένας επιτυχημένος εκπαιδευτικός είναι σε θέση να δώσει κίνητρα στους μαθητές, να διαχειριστεί με επιτυχία την τάξη, να αξιολογήσει τις προγενέστερες γνώσεις των μαθητών, να μεταδώσει με επιτυχία ιδέες, να εξυπηρετήσει τις ιδιαίτερες ανάγκες των μαθητών, να αναπτύξουν κατάλληλες μεθόδους διδασκαλίες και να χρησιμοποιήσουν κατάλληλες μεθόδους αξιολόγησης.

Με τη συμπλήρωση του προγράμματος οι φοιτητές θα μπορούν να:

1. Αξιολογούν κριτικά τις βασικές θεωρητικές έννοιες της εκπαιδευτικής ψυχολογίας.
2΄. Εκτιμούν τους βασικούς παράγοντες που επηρεάζουν τη μάθηση και να αξιολογούν κριτικά τα βασικά ευρήματα σύγχρονων ερευνών που σχετίζονται με τη μάθηση και τη διδασκαλία.
3. Αξιολογούν τις ψυχολογικές και εκπαιδευτικές αρχές που μπορούν να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα της διδασκαλίας, καθώς και να συγκρίνουν κριτικά την καταλληλότητα διαφορετικών μεθόδων διδασκαλίας σε διάφορα πλαίσια μάθησης (πχ. ατομικό, ομαδικό, επίσημο, ανεπίσημο).
4. Κατανοούν τις επιδράσεις των ατομικών διαφορών (πχ. φύλο, δείκτης νοημοσύνης, προσωπικότητα, πολιτισμική ποικιλότητα) στη μάθηση.
5.  Συζητούν και να αξιολογούν τη συνεισφορά της έρευνας στον τομέα της γνωστικής ψυχολογίας (σχετικά με τη μνήμη, επίλυση προβλημάτων, αντίληψη, προσοχή) στη διδασκαλία και στη μάθηση.
Εξηγούν τα αίτια και τις επιδράσεις ποικίλων μαθησιακών δυσκολιών και να συζητούν το ρόλο του εκπαιδευτικού μέσα στο πλαίσιο της ειδικής και συμπεριληπτικής (inclusive) εκπαίδευσης.
6. Ενδυναμώσουν τις γνώσεις τους σχετικά με το ρόλο του εκπαιδευτικού / σχολικού ψυχολόγου στη διαγνωστική αξιολόγηση, συμβουλευτική αγωγή και στο σχεδιασμό εκπαιδευτικών παρεμβάσεων.

Εξάμηνα: 3
Μέθοδος: Εξ αποστάσεως
Αναγνωρισμένο: ΝΑΙ
Πότε ξεκινάει: Φεβρουάριο και Σεπτέμβριο

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ή συνεργάτης επικοινωνίας του προγράμματος θα σας ενημερώσει τηλεφωνικά και μέσω email

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Μπλε λεωφορεία
Μέσα Μαζικής Μεταφοράς τα Χριστούγεννα: Τι αλλάζει στα δρομολόγια στην Αττική
Πρόγραμμα Κυριακής και αργιών σε λεωφορεία, μετρό και τραμ – Πού θα υπάρξουν προσωρινές τροποποιήσεις λόγω έργων και εκδηλώσεων
Μέσα Μαζικής Μεταφοράς τα Χριστούγεννα: Τι αλλάζει στα δρομολόγια στην Αττική
Αλέξης Τσίπρας: Διάλογος για την «Ιθάκη» με φοιτητές στο Πάντειο Πανεπιστήμιο
Αλέξης Τσίπρας: Διάλογος για την «Ιθάκη» με φοιτητές στο Πάντειο Πανεπιστήμιο
Το τετ-α-τετ με τους φοιτητές Πολιτικής Επιστήμης και το αυριανό «ραντεβού» για τη δημοσιοποίηση του διαλόγου
Αλέξης Τσίπρας: Διάλογος για την «Ιθάκη» με φοιτητές στο Πάντειο Πανεπιστήμιο
Πέθανε ο εκπαιδευτικός Γιώργος Πετρόπουλος
Τραγωδία: Έφυγε από τη ζωή μόλις στα 55 του ο εκπαιδευτικός Γιώργος Πετρόπουλος
Συγκλονίζει ο αιφνίδιος θάνατος του καθηγητή Γιώργου Πετρόπουλου - Το συγκλονιστικό «αντίο» εκπαιδευτικών και μαθητών
Τραγωδία: Έφυγε από τη ζωή μόλις στα 55 του ο εκπαιδευτικός Γιώργος Πετρόπουλος
Μετρο
Μετρό-μαμούθ αλλάζει την Αθήνα: Η Γραμμή 4 προχωρά και υπόσχεται ανάσα στο κυκλοφοριακό
Σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι εργασίες και πώς η νέα γραμμή του Μετρό φιλοδοξεί να αλλάξει τις καθημερινές μετακινήσεις στην πρωτεύουσα
Μετρό-μαμούθ αλλάζει την Αθήνα: Η Γραμμή 4 προχωρά και υπόσχεται ανάσα στο κυκλοφοριακό