Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Πρόσκληση σε ημερίδα στις 6/4

              Στο πλαίσιο της δράσης  «ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ - ΣΧΟΛΕΙΟ -ΚΟΙΝΩΝΙΑ» το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Προτύπων Πειραματικών Σχολείων και το Γυμνάσιο - Λύκειο στα νοσοκομεία Παίδων Αγία Σοφία και Α.& Π. Κυριακού,  ο Πανελλήνιος Σύλλογος  Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας και το Νομισματικό Μουσείο διοργανώνουν ημερίδα  με θέμα «ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ - ΣΧΟΛΕΙΟ -ΚΟΙΝΩΝΙΑ» το Σάββατο 6 Απριλίου 2019 και ώρα 10:00 – 13:00 στο Νομισματικό Μουσείο, αίθουσα Εσπερίδων  (Πανεπιστημίου 12, Αθήνα).

Η ημερίδα έχει τη στήριξη του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών και  αποσκοπεί στην ανάδειξη του ρόλου που μπορεί να διαδραματίσει το δημόσιο σχολείο στην προσέλκυση νέων εθελοντών αιμοδοτών και στη μετάγγιση στη νέα γενιά της ιδέας του Εθελοντισμού. Επιδιώκεται επίσης η διατύπωση και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των εκπαιδευτικών και των μαθητών, ώστε οι παραπάνω δράσεις  να έχουν τη μεγαλύτερη δυνατή διάδοση στην κοινωνία.

Η δράση «ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ - ΣΧΟΛΕΙΟ -ΚΟΙΝΩΝΙΑ»  ξεκίνησε το σχολικό  έτος 2016-2017  με πρωτοβουλία  της Ε.Λ.Μ.Ε. Προτύπων Πειραματικών Σχολείων και του Γυμνάσιου – Λυκείου στα Nοσοκομεία  Παίδων «Αγία Σοφία» σε συνεργασία με Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία και τη στήριξη του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών.  Η δράση αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του Συμφώνου Συνεργασίας που υπογράφτηκε την Τετάρτη 21 Μαΐου 2014 από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, τον Σύλλογο Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» και τον Σύλλογο «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» για τη θέσπιση Ημέρας Αφιερωμένης στον Εθελοντισμό για την Αιμοδοσία και τη Δωρεά Μυελού των Οστών. Στο πλαίσιο της παραπάνω δράσης έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα 11 ημερίδες από τα σχολεία απευθυνόμενες στη τοπική κοινωνία και 2 ημερίδες στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο (Αίθουσα της Παλαιάς Βουλής με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων σχολείων καθώς και μια κεντρική εκδήλωση στην αίθουσα εκδηλώσεων στο σταθμό του μετρό ΣΥΝΤΑΓΜΑ. 

Η  δράση τέθηκε υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κυρίου Προκοπίου Παυλόπουλου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, της Διοικούσας Επιτροπής των Προτύπων και Πειραματικών Σχολείων  (Δ.Ε.Π.Π.Σ.) και είχε τη στήριξη του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών.  

Σκοπός της δράσης είναι να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές και τα μέλη του σχολικού, οικογενειακού, συγγενικού και φιλικού τους περιβάλλοντος με την αρωγή των εκπαιδευτικών των σχολείων και ειδικών επιστημόνων για θέματα που αφορούν στον εθελοντισμό. Τελικός στόχος είναι η αύξηση του αριθμού των εθελοντών δοτών αιμοποιητικών κυττάρων στη χώρα μας, ώστε να μεγιστοποιηθεί η πιθανότητα εύρεσης μοσχεύματος για τη σωτηρία των πασχόντων συνανθρώπων μας πάντα μέσα από την καλλιέργεια της ανιδιοτελούς προσφοράς προς τον συνάνθρωπο και του εθελοντικού πνεύματος.  Στη συνέχεια οι μαθητές, αφού πρώτα οι ίδιοι ενημερωθούν και κατανοήσουν τις διαδικασίες που αφορούν στη μεταμόσχευση μυελού των οστών θα διαδώσουν το μήνυμα στην ευρύτερη κοινωνία.

H Οργανωτική Επιτροπή

Για περισσότερες  πληροφορίες:

Λαμπρινή Παπατσίμπα, Εκ/κος, Πρόεδρος ΔΣ ΕΛΜΕ ΠΠΣ,  τηλ: 6908732251.

Αγγελική Χαραλαμποπούλου, Εκ/κος, Δ/ντρια του Γυμν. –Λυκ στα ν. Παίδων, τηλ.:6979178188

Μποζονέλου Σοφία, ΠΑ.ΣΥ.ΚΑ.ΓΑ., τηλ. 6974431316

hmerida.jpg

 

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΦΩΤΙΑ
Θρίλερ στη Δραπετσώνα: Ηλικιωμένη αρνείται να φύγει από φλεγόμενη πολυκατοικία
Φωτιά σε διαμέρισμα στη Δραπετσώνα: Απομακρύνθηκαν μητέρα και γιος – Επιχείρηση για ηλικιωμένη που αρνείται να φύγει
Θρίλερ στη Δραπετσώνα: Ηλικιωμένη αρνείται να φύγει από φλεγόμενη πολυκατοικία
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Πάρκινσον: Γιατί η Θεσσαλία καταγράφει τα υψηλότερα ποσοστά στην Ελλάδα
Η σκοτεινή πλευρά της αγροτικής παραγωγής; Τα ανησυχητικά στοιχεία, τα φυτοφάρμακα και τα μεγάλα αναπάντητα ερωτήματα
Πάρκινσον: Γιατί η Θεσσαλία καταγράφει τα υψηλότερα ποσοστά στην Ελλάδα
Πανελλαδικές - πανελλήνιες εξετάσεις
Πώς υπολογίζονται τα μόρια στις Πανελλαδικές 2026: Αναλυτικά παραδείγματα ανά επιστημονικό πεδίο
Πώς διαμορφώνεται ο χάρτης του υπολογισμού των μορίων για την εισαγωγή στα ΑΕΙ
Πώς υπολογίζονται τα μόρια στις Πανελλαδικές 2026: Αναλυτικά παραδείγματα ανά επιστημονικό πεδίο
Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, η είσοδος του υπουργείου
ΑΣΕΠ 1ΓΕ/2026 – 2ΓΕ/2026: Μόλις 5+1 μέρες για τις αιτήσεις των υποψηφίων εκπαιδευτικών - Σχεδόν 75.000 μέχρι χθες βράδυ
Αντίστροφη μέτρηση για τις αιτήσεις των εκπαιδευτικών – Άγγιξαν τις 60.000 οι υποβολές
ΑΣΕΠ 1ΓΕ/2026 – 2ΓΕ/2026: Μόλις 5+1 μέρες για τις αιτήσεις των υποψηφίων εκπαιδευτικών - Σχεδόν 75.000 μέχρι χθες βράδυ