Thumbnail
Πανελλαδικές 2013 - Μαθηματικά Γενικής Παιδείας

 

Άλλαξαν αιφνιδιαστικά τα κριτήρια βαθμολόγησης στα Μαθηματικά
Συνεχίζει τα... φάουλ της η Επιτροπή των Εξετάσεων, όπως προκύπτει από καταγγελίες βαθμολογητών του μαθήματος των Μαθηματικών γενικής παιδείας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, την προηγούμενη Τετάρτη το μεσημέρι, έφτασε στα βαθμολογικά κέντρα οδηγία της ΚΕΕ που αλλάζει τους όρους βαθμολόγησης του Γ2 θέματος.
Θίγει κυρίως τους καλύτερους μαθητές
Το συγκεκριμένο θέμα που σχετίζεται με τη συμπλήρωση ενός στατιστικού πίνακα, βαθμολογείται με 8 μόρια. Η ΚΕΕ ζητεί από τους βαθμολογητές να δώσουν 6 μόρια στη συμπλήρωση του πίνακα και μόλις 2 μόρια στην αιτιολόγηση της συμπλήρωσης. Με αυτόν τον τρόπο όμως ανατρέπεται η προηγούμενη γραμμή βαθμολόγησης (τόσο στα βαθμολογικά κέντρα, όσο και στα κέντρα εξέτασης των φυσικώς αδυνάτων), που ήταν ακριβώς το ανάποδο: 0 ως 2 μόρια στη συμπλήρωση του πίνακα και 6 ως 8 μόρια στην αιτιολόγηση. Δεδομένου ότι υπάρχουν υποψήφιοι τα γραπτά των οποίων βαθμολογήθηκαν πριν φτάσει η οδηγία, είναι φανερό ότι ανατρέπεται η αρχή της ισότητας.
Η οδηγία της ΚΕΕ που έφτασε στα βαθμολογικά κέντρα την περασμένη Τετάρτη
Επιπλέον, βαθμολογητές θεωρούν ότι η οδηγία αυτή θίγει κυρίως τους πολύ καλούς και άριστους μαθητές που ξόδεψαν τουλάχιστον 20 - 25 λεπτά για να καταρτίσουν και να λύσουν τις απαιτούμενες εξισώσεις, για να πάρουν τελικά σχεδόν τα ίδια μόρια με αυτούς που απλά αντέγραψαν τα αποτελέσματα (τα οποία καν δεν έκαναν τον κόπο να αναζητήσουν, αφού δίνονται έτοιμα στο επόμενο θέμα, το Γ3). Ο χρόνος αυτός, στέρησε σε κάποιους τη δυνατότητα να απαντήσουν επαρκώς σε επόμενα θέματα, και αυτό είναι εμφανές σε αρκετά πολύ καλά γραπτά, που με λίγο χρόνο ακόμα θα ήταν άριστα.
Οι πανελλαδικές εξετάσεις θα συνεχιστούν τη Δευτέρα, με εξεταζόμενα μαθήματα, ανάλογα με την κατεύθυνση τα Αρχαία Ελληνικά και τα Μαθηματικά. Χθες, οι υποψήφιοι διαγωνίστηκαν, χωρίς προβλήματα, στην Ιστορία, τη Βιολογία, τις Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων και τη Χημεία - Βιοχημεία.
 
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

onaseia
Ωνάσεια σχολεία: Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις γονέων και εκπαιδευτικών - Εστία έντασης στην Καλλιθέα
Το επόμενο διάστημα αναμένεται κρίσιμο, καθώς οι αντιδράσεις όχι μόνο δεν υποχωρούν, αλλά διευρύνονται, με γονείς και εκπαιδευτικούς να δηλώνουν...
Ωνάσεια σχολεία: Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις γονέων και εκπαιδευτικών - Εστία έντασης στην Καλλιθέα
thrania
Σχολεία: Πού είναι κλειστά σήμερα 17 Δεκεμβρίου - Τι προβλέπει ο επίσημος προγραμματισμός για τις χριστουγεννιάτικες διακοπές
Τι προβλέπει ο επίσημος προγραμματισμός για τις χριστουγεννιάτικες διακοπές
Σχολεία: Πού είναι κλειστά σήμερα 17 Δεκεμβρίου - Τι προβλέπει ο επίσημος προγραμματισμός για τις χριστουγεννιάτικες διακοπές
μητσοτακης
Κυριάκος Μητσοτάκης: Αυτά είναι τα έξι νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης
Μητσοτάκης: Τα 6 μέτρα που ανακοίνωσε για το στεγαστικό – Επιστροφή δύο ενοικίων, νέοι περιορισμοί στο airbnb
Κυριάκος Μητσοτάκης: Αυτά είναι τα έξι νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης