ΕΛΜΕ Δράμας: Μαζική προσέλευση και υπερψήφιση της πρότασης της ΟΛΜΕ

Αρ. Πρωτ: 66

ΠΡΟΣ: Σχολεία Β/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Δράμας
Μ.Μ.Ε. , OΛΜΕ.

Μαζική προσέλευση και υπερψήφιση της πρότασης της ΟΛΜΕ

Στη συνέλευση της ΕΛΜΕ Δράμας στο Αμφιθέατρο του 1ου Γενικού Λυκείου – 1ου Γυμνασίου παραβρέθηκαν 323 συνάδελφοι καθηγητές όπου υπερψηφίστηκε η πρόταση της ΟΛΜΕ. Οι καθηγητές αποφάσισαν να συμμετέχουν μαζικά σε συλλαλητήριο την Πέμπτη 16/5 στις 19:00 μ.μ στην πλατεία Ελευθερίας.

Καταγγέλλουμε τον αντιδημοκρατικό κατήφορο στον οποίο έχει περιέλθει πλέον η κυβέρνηση, με την απόφασή της να καταστείλει και τον απεργιακό αγώνα των εκπαιδευτικών με τη μέθοδο της προληπτικής επιστράτευσης. Πρόκειται για μια πρωτοφανή, παράνομη και αντισυνταγματική ενέργεια.

Είναι προφανές ότι στόχος της είναι  να θέσει στο γύψο και τα στοιχειώδη συνδικαλιστικά και πολιτικά δικαιώματα, σε συνθήκες επιβολής μιας στυγνά αντιλαϊκής πολιτικής φτώχειας, απολύσεων, ανεργίας και περικοπών, που κλείνει κάθε δρόμο μόρφωσης και εργασίας ιδιαίτερα στη νέα γενιά, για την οποία τάχα κόπτεται. Δεν θα ανεχθούμε πλέον αυτή τη βάρβαρη πολιτική που διαλύει το δημόσιο σχολείο και εξαθλιώνει τους εκπαιδευτικούς.

Ο αγώνας αυτός δεν είναι αγώνας μόνο των εκπαιδευτικών. Είναι αγώνας όλου του λαού για να μη διαλυθεί το δημόσιο σχολείο από τη βάρβαρη πολιτική των μνημονίων.

Εγγεγραμμένα μέλη 802. Ποσοστό συμμετοχής 40,2%

ΨΗΦΙΣΑΝ 323