Απάντηση σε δελτίο τύπου της ΟΣΕΠ-ΤΕΙ, των Γιώργου Ζερβουδάκη και Σεφερίνα Μαυρουδή
Απάντηση σε δελτίο τύπου της ΟΣΕΠ-ΤΕΙ, των Γιώργου Ζερβουδάκη και Σεφερίνα Μαυρουδή

 

«Τα γεγονότα, καλέ μου Σάντζο, είναι οι εχθροί της αλήθειας»

Μιγκέλ Θερβάντες

 

Και ξαφνικά, ξύπνησε από το βαθύ της ύπνο η ΟΣΕΠ-ΤΕΙ για να καταδικάσει τις οργισμένες αντιδράσεις των φοιτητών απέναντι στη διοίκηση του ΤΕΙ της Πάτρας.

Παραδόξως, μέσα σε τρία χρόνια μνημονιακών πολιτικών η ΟΣΕΠ-ΤΕΙ δεν είδε πουθενά αλλού φαινόμενα βίας άξια να καταδικαστούν. Και για να αναφερθούμε μόνο σε δύο από τα πιο πρόσφατα, η ΟΣΕΠ-ΤΕΙ δεν είδε την αστυνομία να ρίχνει δακρυγόνα σε σχολείο γεμάτο μαθητές στην Ιερισσό. Δεν είδε ούτε τη σύλληψη του δασκάλου Θανάση Αγαπητού μπροστά στα μάτια των μαθητών του, επειδή συμμετείχε στη διαμαρτυρία που έγινε στη διάρκεια της ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη, ενάντια στον τοποτηρητή της τρόικα, Φούχτελ.

Όμως, εκεί έλειπαν οι κάμερες από τις οποίες προφανώς ενημερώνονται τα μέλη του Προεδρείου της ΟΣΕΠ-ΤΕΙ. Ίσως πάλι η εξήγηση να είναι διαφορετική. Μπορεί η σεβαστή Ομοσπονδία μας να μη θεωρεί καθήκον της να ασχολείται με όσα συμβαίνουν εκτός των ΤΕΙ. Ας σταθούμε στα ΤΕΙ λοιπόν και συγκεκριμένα στο ΤΕΙ της Πάτρας για το οποίο το Προεδρείο της ΟΣΕΠ-ΤΕΙ ευαισθητοποιήθηκε.

Εκτός από τα γεγονότα για τα οποία φρόντισε να ενημερωθεί υπήρχαν και άλλα για τα οποία «αμέλησε» να μάθει ενώ ήταν τόσο εύκολο. Θα μπορούσε να ρωτήσει τους ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ δηλαδή τους Συλλόγους Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Εκτάκτων Εκπαιδευτικών του ΤΕΙ Πάτρας που έβγαλαν κοινή ανακοίνωση και λέει τα εξής:

«Την Πέμπτη 11 Απριλίου 2013 στο ΤΕΙ Πάτρας σημειώθηκε δολοφονική επίθεση από 6-7 μπράβους, υπό την καθοδήγηση υψηλόβαθμου στελέχους της νεολαίας ΠΑΣΟΚ, γνωστού στο ΤΕΙ Πάτρας. Η επίθεση έγινε μπροστά στα μάτια μελών του Δ.Σ. των συλλόγων μας.

Επτά φοιτητές και φοιτήτριες του ΤΕΙ Πάτρας χτυπήθηκαν βάναυσα, με αποτέλεσμα τέσσερις (4) από αυτούς να χρειαστεί να μεταφερθούν στο Νοσοκομείο, οι δύο με παραμορφωμένα πρόσωπα. Η δολοφονική επίθεση, που έγινε με ξύλα και κοκάλινα γάντια, ήταν προσχεδιασμένη, όπως προκύπτει από μαρτυρίες φοιτητών και φοιτητριών που «ειδοποιήθηκαν» πολύ νωρίτερα από συμφοιτητές τους της παράταξης ΠΑΣΠ να εγκαταλείψουν το χώρο του ΤΕΙ. Δεν χωρά αμφιβολία πως τέτοιες ενέργειες - καθοδηγούμενες από πολιτικά παράκεντρα - επιδιώκουν να τρομοκρατήσουν το εκπαιδευτικό κίνημα. Επιπλέον, επιχειρούν μέσω συγκεκριμένων καθοδηγούμενων ΜΜΕ να αποπροσανατολίσουν την κοινωνία και να δυσφημίσουν τον αγώνα ενάντια στο Σχέδιο «Αθηνά». Στοχεύουν, επίσης, στο πανεπιστημιακό άσυλο, ανοίγοντας το δρόμο για την καταστολή του εκπαιδευτικού κινήματος που μάχεται ενάντια στη διάλυση της Δημόσιας Παιδείας.

Οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Εκτάκτων Εκπαιδευτικών του ΤΕΙ Πάτρας «Αρτίν Δανελιάν» καταδικάζουμε τη δολοφονική επίθεση και καλούμε τους εκπαιδευτικούς, το τεχνικό και διοικητικό προσωπικό και τους φοιτητές και τις φοιτήτριες του ΤΕΙ Πάτρας να απομονώσουν τους τραμπούκους και τους καθοδηγητές τους που έχουν παρεισφρήσει στο χώρο του ΤΕΙ και να συνεχίσουν τον αγώνα για την υπεράσπιση της Δημόσιας Παιδείας.» (την ανακοίνωση μπορείτε να βρείτε εδώ: http://www.zougla.gr/greece/article/i-ka8igites-tou-ti-patras-katageloun-tis-epi8esis-enantion-spoudaston)

Επιπλέον, η ΟΣΕΠ-ΤΕΙ θα μπορούσε να μάθει και τη γνώμη των Διοικητικών Υπαλλήλων του ΤΕΙ Πάτρας οι οποίοι λένε:

«Η Γενική Συνέλευση των Διοικητικών Υπαλλήλων του ΤΕΙ Πάτρας:

-Καταδικάζει τη βία ενάντια στους σπουδαστές του Ιδρύματος από όπου και αν προέρχεται.

-Καταδικάζει τις ενέργειες ατόμων που προκάλεσαν φθορές στις κτιριακές εγκαταστάσεις του ΤΕΙ.

-Διαφωνεί με τις ενέργειες σπουδαστών εναντίον των μελών της Γενικής Συνέλευσης ΤΕΙ, αλλά τις αντιλαμβάνεται.

-Καταδικάζει τη μη τήρηση των δεσμεύσεων μελών της Συνέλευσης του ΤΕΙ να παραιτηθούν, αφού το Υπουργείο Παιδείας δεν ικανοποίησε τα αιτήματα της Συνέλευσης ΤΕΙ.» (την ανακοίνωση μπορείτε να βρείτε εδώ: http://www.teipat.gr/plirofories/doc/anakoin2013/ax1120413.doc).

Και η απορία που τίθεται για τα μέλη του Προεδρείου της ΟΣΕΠ-ΤΕΙ είναι: πρόκειται για άσχετους ή για κάτι άλλο;

 

Γιώργος Ζερβουδάκης, Επίκουρος Καθηγητής ΤΕΙ Μεσολογγίου

Σεφερίνα Μαυρουδή, Καθηγήτρια Εφαρμογών ΤΕΙ Πάτρας

σχετικά άρθρα

Η καθηγήτρια του ΕΠΑΛ που δέχτηκε την επίθεση: "Είμαι εκπαιδευτικός, δείχνω το δρόμο" 
Η καθηγήτρια του ΕΠΑΛ που δέχτηκε την επίθεση: "Είμαι εκπαιδευτικός, δείχνω το δρόμο" 
"Είμαι εκπαιδευτικός, δείχνω το δρόμο" αναφέρει η καθηγήτρια του ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης η οποία δέχτηκε την επίθεση από μαθητή
Η καθηγήτρια του ΕΠΑΛ που δέχτηκε την επίθεση: "Είμαι εκπαιδευτικός, δείχνω το δρόμο"