Σύλλογος ΠΕ η Αθηνά: Καταγγελία για τη σύλληψη

« η Αθηνά »

Koρίνης 20, Γαλάτσι, τηλ-φαξ 210-2912250

ΠΡΟΣ:

• Όλα τα μέλη του συλλόγου,
  • Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.
  • ΔΟΕ
  • Διαδίκτυο

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΩΞΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

O Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «η Αθηνά» καταδικάζει τις τρομοκρατικές συλλήψεις των τριών εργαζομένων στη Θεσσαλονίκη. Παραμονή των αγωνιστικών εκδηλώσεων για την εξέγερση του Πολυτεχνείου, η συγκυβέρνηση του σημερινού καθεστώτος της ιδιότυπης κοινοβουλευτικής χούντας που ζούμε, έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο.

Συγκεκριμένα, η κρατική ασφάλεια Θεσσαλονίκης, αξιοποιώντας κατά το δοκούν βίντεο από την αγωνιστική κινητοποίηση εργαζομένων στο χώρο της ΔΕΘ, όπου ήταν και ο Γερμανός πρέσβης, συνέλαβε μία ημέρα μετά, στο χώρο εργασίας τους, τον εκπαιδευτικό Αγαπητό Θανάση, μέλος Δ.Σ. Β΄ Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Θεσ/νίκης, Μέλος Ε.Ε. Ν/Τ ΑΔΕΔΥ-ΕΔΟΘ και πρώην μέλος του Δ.Σ. της ΔΟΕ και τους εργαζόμενους στους δήμους Ευόσμου και Κορδελιού, Αρβανίτη Σαράντη και Κυρατζόπουλο Θωμά, τους απήγγειλε κατηγορίες για διατάραξη κοινής ειρήνης και παράνομη βία και τους πηγαίνει για τακτική δικάσιμο.

Πρόθεση της συγκυβέρνησης, παρά τα προσχήματα, αποδεικνύεται πως είναι η συνεχής τρομοκράτηση των εργαζομένων ώστε να καμφθεί η αγωνιστική τους διάθεση και  να υλοποιήσει απαρέγκλιτα τη βάρβαρη πολιτική της. Απέναντι σ’ αυτήν την πολιτική συγκυβέρνησης-τρόικα καλούμαστε σήμερα να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας με ένα πλατύ εργατικό, κοινωνικοπολιτικό κίνημα  που θα οδηγήσει στην ανατροπή της και στη νίκη του κόσμου της εργασίας.

Μονόδρομος για όλους τους εργαζόμενους είναι να συνεχίσουν τους μαζικούς αγώνες σύγκρουσης και αντεπίθεσης και να βάλουν φραγμό στην πολιτική της κοινωνικής βαρβαρότητας και λεηλασίας των εργατικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων. Οι εργαζόμενοι δεν τρομοκρατούνται. Αγωνίζονται και συγκρούονται με τις βάρβαρες  πολιτικές των κρατούντων και τη σημερινή ιδιότυπη κοινοβουλευτική χούντα, παντού!

Η κρατική τρομοκρατία δε θα περάσει!

Απαιτούμε να σταματήσει άμεσα κάθε δίωξη και καταστολή των εργατικών αγώνων. Άμεση απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων.

Οριστική παύση της δίωξή τους.

ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΤΑΔΙΚΕΣ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΤΡΟΪΚΑ

ΨΩΜΙ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, Η ΧΟΥΝΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ ‘73

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5