καταληψη
Σε κατάληψη της πρυτανείας προχώρησε ο Φοιτητικός Σύλλογος Εστιών ως διαμαρτυρία για την πλήρη αδιαφορία του ιδρύματος απέναντι στα αιτήματα των φοιτητών για την μέριμνα

Ο Φοιτητικός Σύλλογος Εστιών του Πολυτεχνείου Κρήτης πραγματοποίησε κατάληψη στην πρυτανεία για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί γύρω από τις εστίες.

καταλαηψη

Αναλυτικά:

Ο Φοιτητικός Σύλλογος Εστιών Πολυτεχνείου Κρήτης, πραγματοποιεί σήμερα κατάληψη της πρυτανείας του ιδρύματος, λόγω της απαράδεκτης κατάστασης που επικρατεί με τον «διαγωνισμό φτώχειας» που έχει διαμορφωθεί γύρω από τις εστίες, συνολικά την φοιτητική μέριμνα.

Μπροστά στην εκρηκτική κατάσταση αλλά και στα δίκαια αιτήματα των φοιτητών, η πρυτανεία του ιδρύματος «νίπτει τας χείρας» της. Με τα άδικα κριτήρια που θεσπίζονται από τον εσωτερικό κανονισμό του ιδρύματος, 42 συνάδελφοι από 2ο έτος και πάνω πετιόνται έξω από την εστία ως «επιλαχόντες» και καλούνται να αδειάσουν τα δωμάτιά τους μέχρι τις 23 Οκτώβρη! Από τις 62 θέσεις που δόθηκαν σε πρωτοετείς 30 μένουν κενές δείχνοντας πως οι κανονισμοί τους έχουν φτάσει στο σημείο στα ήδη υπάρχοντα δωμάτια να μην μπαίνουν φοιτητές, λόγω των άδικων ακαδημαϊκών και οικονομικών κριτηρίων! Όλα αυτά την στιγμή που δεκάδες δωμάτια ανακαινίζονται στην παλιά εστία και δεν θα δοθούν φέτος σε φοιτητές!

Ουκ ολίγες φορές, ο σύλλογος πραγματοποίησε κινητοποιήσεις στην πρυτανεία για την σίτιση, την στέγαση, τις μεταφορές και αυτή συνειδητά λείπει για να μην δώσει απαντήσεις! Επικαλούνται την «αναρμοδιότητά» τους ή την έλλειψη πόρων ως δικαιολογία για την επικράτηση αυτής της απαράδεκτης κατάστασης.

Εμείς κάνουμε ξεκάθαρο από μεριάς μας, πως δεν θα αφήσουμε κανέναν και καμία που έχει δικαίωμα στις σπουδές και χρειάζεται δωμάτιο στο έλεος των συνθηκών που έχει φτιάξει η κυβέρνηση, το υπουργείο παιδείας και η πρυτανεία.

Διεκδικούμε:

•             Κανένας φοιτητής να μην πεταχτεί έξω από το σπίτι του στις εστίες!Άμεσα να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την εισδοχή των νέων εισαχθέντων στις εστίες! Να μην μείνουν αναξιοποίητα τα δωμάτια που ανακαινίζονται στην παλιά εστία! Κανένα κενό δωμάτιο!

•             Να δοθεί επίδομα ενοικίου για όσους το έχουν ανάγκη! Ενοικίαση δωματίων σε ξενοδοχεία, αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Πολυτεχνείου για λυθεί το ζήτημα! Να αξιοποιηθούν κτίρια που ανήκουν σε Δήμο και Περιφέρεια για τη στέγαση των φοιτητών.

•             Να καταργηθούν τα κριτήρια κόφτες που μπαίνουν για να κρύψουν τις πραγματικές διαστάσεις του στεγαστικού προβλήματος.

•             Να πάρουν πόδι οι εργολάβοι και οι εταιρείες από το ίδρυμα, όλοι οι φοιτητές δικαιούνται δωρεάν, ποιοτική σίτιση!

•             Επαναφορά της μηνιαίας φοιτητικής κάρτας με μειωμένο κόστος!Ούτε σκέψη για αύξηση της τιμής της!

•             Επαναφορά των μονάδων εκτύπωσης στο μηχανογραφικό των σχολών από τις 150 στις 750 ανά εξάμηνο!

Το επόμενο διάστημα συνεχίζουμε με την δραστηριότητα που θέτει ο σύλλογος! Δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί!

•             Προχωράμε σε κινητοποίηση την Δευτέρα 21/10 στον ΕΛΚΕ στις 09:00!

•             Εκ νέου Γενική Συνέλευση την Τρίτη 22/10 στις 18:00 στο αίθριο των παλιών εστιών.

•             Προχωράμε σε παρέμβαση στο δημοτικό συμβούλιο το επόμενο διάστημα!

Καλούμε τους υπόλοιπους Φοιτητικούς Συλλόγους να στηρίξουν τις δράσεις μας.

καταληψη

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Έκτακτο επίδομα 200 ευρώ για το Πάσχα – Μέχρι πότε οι αιτήσεις

VOUCHER ΔΥΠΑ 750 ΕΥΡΩ: Μάθε αν εγκρίθηκες και ξεκίνα πρώτος

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΑΚινητα
«Θερμόμετρο» ακινήτων: Με πόσα ενοίκια αγοράζεις σπίτι στην Αττική
Γλυφάδα, Πετρούπολη και Δραπετσώνα εμφανίζουν σχεδόν ίδια επενδυτική εικόνα – Τα νέα δεδομένα και οι εκπλήξεις της αγοράς
«Θερμόμετρο» ακινήτων: Με πόσα ενοίκια αγοράζεις σπίτι στην Αττική
peripoliko
Συνελήφθη ο «δράκος» του Πειραιά: Κατηγορείται για απόπειρα βιασμού και σεξουαλικές παρενοχλήσεις
Τα θύματα τον αναγνώρισαν με βεβαιότητα – Η δικογραφία διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών
Συνελήφθη ο «δράκος» του Πειραιά: Κατηγορείται για απόπειρα βιασμού και σεξουαλικές παρενοχλήσεις
limni.jpg
Σοκ στη Χαλκιδική: Ανθρώπινο κρανίο και οστά ανακαλύφθηκαν σε τεχνητή λίμνη ξενοδοχείου
Σε εξέλιξη οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό της ταυτότητας και των αιτιών θανάτου
Σοκ στη Χαλκιδική: Ανθρώπινο κρανίο και οστά ανακαλύφθηκαν σε τεχνητή λίμνη ξενοδοχείου
Joe Kent
Παραιτήθηκε ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής των ΗΠΑ: «Δεν αποτελούσε απειλή το Ιράν»
«Δεν μπορώ να στηρίξω τον πόλεμο στο Ιράν» δήλωσε ο διευθυντής του αμερικανικού Εθνικού Κέντρου Αντιτρομοκρατίας Τζο Κεντ κάνοντας λόγο για...
Παραιτήθηκε ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής των ΗΠΑ: «Δεν αποτελούσε απειλή το Ιράν»