ΔΥΠΑ ΟΑΕΔ
Όσοι ενδιαφέρονται και πληρούν τις προϋποθέσεις μπορούν να υποβάλλουν αίτηση, μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά από 30/05/2024 έως 21/06/2024

Σήμερα Πέμπτη 30 Μαΐου, ξεκινούν οι αιτήσεις εισαγωγής 109 καταρτιζόμενων στη Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης ΑμεΑ Αθήνας και 40 καταρτιζόμενων στο Εκπαιδευτικό Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Εφήβων και Νέων με Ειδικές Ανάγκες Θεσσαλονίκης (ΕΚΕΚ ΑμεΑ Θεσσαλονίκης) της ΔΥΠΑ, για το σχολικό έτος 2024-2025.

Η Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης ΑμεΑ Αθήνας απευθύνεται σε άτομα 18-58 ετών και ο συνολικός αριθμός νέων καταρτιζόμενων είναι 109 άτομα στις εξής ειδικότητες-τμήματα:

Για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης 55 θέσεις:

 • Πηλοπλαστική – Τουριστικά Κεραμικά (14 θέσεις)

 • Ξυλουργική – Έπιπλα Κουζίνας (13 θέσεις)

 • Δερμάτινων Τσαντών και Μικρά Αξεσουάρ (15 θέσεις)

 • Εικόνων Αγιογραφίας (13 θέσεις)

Για αποφοίτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης 54 θέσεις:

 • Διοικητικό και Οικονομικό Στέλεχος Επιχειρήσεων / Τμήμα Τηλεκατάρτισης (24 θέσεις)

 • Υπάλληλος Μηχανογραφημένου Λογιστηρίου (15 θέσεις)

 • Σχεδιασμός και Κατασκευή Ιστοσελίδων (15 θέσεις)

Όσοι ενδιαφέρονται και πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζονται στην πρόσκληση, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση, μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, στη Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης ΑμεΑ Αθήνας, από 30/05/2024 έως 21/06/2024 με τους ακόλουθους τρόπους:

Με αυτοπρόσωπη παρουσία (κατόπιν ραντεβού)

 • Mε συστημένη ταχυδρομική επιστολή ή ταχυμεταφορά στη Γραμματεία της Σχολής Επαγγελματικής Κατάρτισης ΑμεΑ Αθήνας ΔΥΠΑ, Λ. Γαλατσίου 19, ΤΚ 11141, Αθήνα.

Η Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, η Αίτηση/Υπεύθυνη Δήλωση και το Παραπεμπτικό της Ιατρικής Γνωμάτευσης έχουν αναρτηθεί στον πίνακα ανακοινώσεων της Σχολής Επαγγελματικής Κατάρτισης ΑμεΑ Αθήνας καθώς και στον ιστότοπο της ΔΥΠΑ στην ενότητα «Νέα και Ανακοινώσεις».

Ο συνολικός αριθμός νέων καταρτιζόμενων στο ΕΚΕΚ ΑμεΑ Θεσσαλονίκης ανέρχεται σε 40 άτομα και θα λειτουργήσουν τα εξής τμήματα:

 • Εκπαιδεύσιμων με ειδικότητες Γεωτεχνικού, Κοπτικής Ραπτικής, Ξυλουργικού και Πληροφορικής, για 32 καταρτιζόμενους. Η φοίτηση διαρκεί συνολικά 4 έτη.

 • Ασκήσιμων, όπου διδάσκονται μαθήματα γενικής παιδείας, κοινωνικών δεξιοτήτων και εργαστήρια Γεωτεχνικού, Κοπτικής Ραπτικής, Ξυλοτεχνίας και Ταπητουργίας – Υφαντικής, για 8 καταρτιζόμενους. Η φοίτηση διαρκεί συνολικά 5 έτη.

Με την ολοκλήρωση της κατάρτισης, οι καταρτιζόμενοι δύνανται να εγγραφούν σε Κέντρα Προστατευόμενης Εργασίας (ΚΕΠΕ). Η παραμονή στα ΚΕΠΕ διαρκεί 3 έτη για τους εκπαιδεύσιμους και 4 έτη για τους ασκήσιμους.

Όσοι ενδιαφέρονται και πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζονται στην πρόσκληση, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση, μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, στη Γραμματεία του ΕΚΕΚ ΑμεΑ Θεσσαλονίκης, από 30/05/2023 έως 21/06/2023 με τους ακόλουθους τρόπους:

 • Με αυτοπρόσωπη παρουσία (κατόπιν ραντεβού)

 • Με συστημένη ταχυδρομική επιστολή ή ταχυμεταφορά, υπόψη: κ. Γρηγορίου Βασίλειου και κ. Πάσχου Παρασκευής, ΕΚΕΚ ΑμεΑ Θεσσαλονίκης, Λακκιά Βασιλικών Θεσσαλονίκης, 57006.

 • Με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: [email protected]

Η Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος και η Αίτηση Εγγραφής έχουν αναρτηθεί στον πίνακα ανακοινώσεων του ΕΚΕΚ ΑμεΑ Θεσσαλονίκης καθώς και στον ιστότοπο της ΔΥΠΑ στην ενότητα «Νέα και Ανακοινώσεις».

Επισημαίνεται, ότι κατά τη διάρκεια υποβολής των αιτήσεων οι υποψήφιοι καταρτιζόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τις εγκαταστάσεις των Σχολών, να ξεναγηθούν στους χώρους τους και να ενημερωθούν από τα στελέχη της ΔΥΠΑ για τα τμήματα-ειδικότητες, καθώς και για τυχόν απορίες σχετικά με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Για περισσότερες πληροφορίες:

https://www.dypa.gov.gr/idikes-koinonikes-omades

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο κορυφαίο Μεταπτυχιακό για Εκπαιδευτικούς από ΕΚΠΑ, ΠΑΔΑ και ΑΣΠΑΤΕ "Ψηφιακός Μετασχηματισμός και Εκπαιδευτική Πράξη"

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 26/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

peiraias_3
Μια οφειλόμενη απάντηση στην παράταξη της ΔΑΚΕ Πειραιά, το παράρτημα της διοίκησης και του ΔΙΔΕ μέσα στο σωματείο
ΔΑΚΕ: Η παράταξη που στελέχη της έχουν βάλει την υπογραφή τους σε συνδικαλιστικές διώξεις συναδέλφων και αγωνιστών εκπαιδευτικών. Η παράταξη που...
Μια οφειλόμενη απάντηση στην παράταξη της ΔΑΚΕ Πειραιά, το παράρτημα της διοίκησης και του ΔΙΔΕ μέσα στο σωματείο