κολωνός
«Δυναμώνουμε πάλη ενάντια στην κοινωνία εκμετάλλευσης που γεννά τέρατα»

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Βύρωνα – Καισαριανής – Παγκρατίου «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ», με σχετική του ανακοίνωση καταγγέλλει την «εξωφρενική» πρόταση της εισαγγελέως, για την υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό, η οποία προτείνει την αθώωση του Ηλία Μίχου για βιασμό και μαστροπεία.

«Είναι προκλητική η πρόταση της εισαγγελέα που στοχοποιεί την ανήλικη και ξεπλένει τους βιαστές και τους παιδεραστές όπως και την εγκληματική τους δράση. Η πρόταση αυτή είναι ντροπιαστική και προσβάλλει όλες τις γυναίκες», τονίζει.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Βύρωνα – Καισαριανής – Παγκρατίου «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ» καταγγέλλει την απαράδεκτη και εξωφρενική πρόταση της εισαγγελέα της έδρας στην υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό που πρότεινε αθώωση του Ηλία Μίχου για τα κακουργήματα του βιασμού και της μαστροπείας.

Μας γεμίζει οργή και αγανάκτηση η εισαγγελική πρόταση που από τη μία αθωώνει και υποθάλπει τους δράστες – τέρατα βιαστές και μαστροπούς και από την άλλη επί της ουσίας ισχυρίζεται ότι ένα ανήλικο 12χρονο κορίτσι εκδιδόταν με τη θέλησή του.

Είναι προκλητική η πρόταση της εισαγγελέα που στοχοποιεί την ανήλικη και ξεπλένει τους βιαστές και τους παιδεραστές όπως και την εγκληματική τους δράση. Η πρόταση αυτή είναι ντροπιαστική και προσβάλλει όλες τις γυναίκες.

Αποδεικνύεται για μία ακόμα φορά ότι από μόνη της η συμμετοχή γυναικών είτε στη σύνθεση ενός δικαστηρίου είτε ενός κρατικού οργάνου δεν αποτελεί τεκμήριο “προοδευτικότητας”, όπως προβάλλουν Ευρωπαϊκή Ένωση και κυβερνήσεις.

Δεν ανεχόμαστε την μπόχα του βούρκου τους που γεννά η βία της εκμεταλλευτικής κοινωνίας και τρέφουν όλοι οι μηχανισμοί και οι θεσμοί που τη στηρίζουν. Πρόκειται για το βούρκο μιας πολιτικής που αφήνει ανυπεράσπιστα τα παιδιά με παντελή έλλειψη φροντίδας και πρόνοιας με ευθύνη του κράτους, ενώ την ίδια στιγμή ρίχνει νερό στο μύλο της βίας των εκμεταλλευτών μας.

Απαιτούμε την παραδειγματική τιμωρία του βιαστή και μαστροπού Μίχου και όλων των υπόλοιπων δραστών από τη δικαιοσύνη!

Απέναντι στη δυσωδία, η μόνη ανάσα βρίσκεται στην συλλογική δράση, στην αγωνιστική διεκδίκηση και αλληλεγγύη, υψώνοντας «ασπίδα προστασίας», για να μπορεί κάθε παιδί, κάθε γυναίκα, να ζει μια ζωή αξιοπρεπή, απαλλαγμένη από κάθε μορφής βία εκμετάλλευση και καταπίεση.

Συμπορευόμαστε με το εργατικό λαϊκό κίνημα που προχωρά σε ποικίλες δράσεις και αντιδράσεις απέναντι στην εξωφρενική προσπάθεια αθώωσης του βιαστή της 12χρονης στον Κολωνό.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Συναγερμός ΕΦΕΤ: Ανάκληση σε πασίγνωστη φέτας λόγω Λιστέριας

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΑΠΘ
ΑΠΘ: Διεθνής ημερίδα για την ποιότητα στην οπτικοακουστική μετάφραση και την προσβασιμότητα στα ΜΜΕ
Ενισχύοντας την προσβασιμότητα: Ακαδημαϊκοί και επαγγελματίες συζητούν στο Αριστοτέλειο για τη μετάφραση και την αναπηρία
ΑΠΘ: Διεθνής ημερίδα για την ποιότητα στην οπτικοακουστική μετάφραση και την προσβασιμότητα στα ΜΜΕ
slider.jpeg
Διάκριση για τις ομάδες του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών στον 6ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό EU-CONEXUS: «Σκέψου Έξυπνα, Δημιούργησε Πράσινα»

Τη Δευτέρα 27 Απριλίου 2026 ολοκληρώθηκε ο Ευρωπαϊκός Τελικός του 6ου Διεθνούς Μαθητικού Διαγωνισμού «Σκέψου Έξυπνα, Δημιούργησε...

Διάκριση για τις ομάδες του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών στον 6ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό EU-CONEXUS: «Σκέψου Έξυπνα, Δημιούργησε Πράσινα»
Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής
ΠΑΔΑ: Μέλος ΔΕΠ στο Α΄ Περιφερειακό Συμβούλιο Επιλογής Διευθυντών Εκπαίδευσης
«Η συμμετοχή μέλους ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής σε ένα τέτοιο όργανο αναδεικνύει την παρουσία του Ιδρύματος στον δημόσιο θεσμικό χώρο και...
ΠΑΔΑ: Μέλος ΔΕΠ στο Α΄ Περιφερειακό Συμβούλιο Επιλογής Διευθυντών Εκπαίδευσης