Κείμενο σχετικά με τις αρχαιρεσίες στον ΣΕΠΕ Καρδίτσας από την «Κοινή Δράση Εκπαιδευτικών ΠΕ Καρδίτσας»

Για τις αρχαιρεσίες στο ΔΣ του Συλλόγου μας.

Επιλέξαμε να καταθέσουμε υποψηφιότητα για το Προεδρείο του Συλλόγου μας γιατί πιστεύουμε πως δεν θα πρέπει να αφήσουμε το Σύλλογο έρμαιο της αδράνειας και της απαξίωσης που κυριάρχησαν τα τελευταία χρόνια.

Το προηγούμενο διάστημα μόνο missing alert δεν βγήκε για την πλειοψηφία του ΔΣ το οποίο, σταχυολογώντας τα πιο σημαντικά:

  1. Απουσίασε επιδεικτικά από τη μάχη ενάντια στην αξιολόγηση, αφού επισκέφθηκαν ελάχιστα σχολεία (2-3) και ιδιαίτερα μετά την κήρυξη της απεργίας αποχής ως παράνομης αφήνοντας Υπουργείο και στελέχη εκπαίδευσης (ουπς! του δικού τους χώρου στη συντριπτική τους πλειοψηφία) να τρομοκρατούν και να παραπληροφορούν. Αποτέλεσμα αυτής της στάσης ήταν σύλλογοι διδασκόντων να αλλάξουν απόφαση και ο σύλλογός μας να μην έχει ακόμη επίσημα στοιχεία για το ποιες και πόσες σχολικές μονάδες ανάρτησαν τα ενιαία κείμενα.

  2. Καταψήφισε κάθε πρόταση καμπάνιας ενημέρωσης των συναδέλφων, της τοπικής κοινωνίας και κυρίως των γονέων για τις θέσεις μας αφήνοντας τα πετσο-παπαγαλάκια να παραπληροφορούν και να συκοφαντούν ανενόχλητα.

  3. Αδράνησε επιδεικτικά στο θέμα του διαγωνισμού PISA με αποτέλεσμα ο διαγωνισμός να γίνει απρόσκοπτα.

  4. Περιορίστηκε σε αναπαραγωγή των ανακοινώσεων της ΔΟΕ αποφεύγοντας κάθε πρωτοβουλία υλοποίησής τους. Ακύρωσαν ή υπονόμευσαν δια της μη συμμετοχής κάθε αγωνιστική κινητοποίηση.

  5. Απέφυγε κάθε συντονισμό με άλλα σωματεία, ακόμη και με την ΕΛΜΕ Καρδίτσας σε εκπαιδευτικά ζητήματα.

  6. Με πρόσχημα την πανδημία και τα μέτρα προστασίας δεν συγκάλεσε συνελεύσεις και δεν διενέργησε τις εκλογές στην κανονική τους ημερομηνία.

  7. Έχει να ενημερώσει την ιστοσελίδα του συλλόγου χρόνια

Η πρόταση για αναλογικό-αντιπροσωπευτικό προεδρείο αποτελεί, με βάση τα παραπάνω το φύλλο συκής της γύμνιας του κυβερνητικού συνδικαλισμού, της μετατροπής του συλλόγου σε αδειανό πουκάμισο. Συμβάλλει στην περαιτέρω στην απονεύρωση και μουμιοποίηση του συνδικαλισμού. Παραβλέπει πως η πρώτη δύναμη του συλλόγου, με τα ίδια μάλιστα πρόσωπα, έχει τεράστιες ευθύνες για την σημερινή κατάσταση.

Για όλους τους παραπάνω λόγους και κυρίως γιατί τα προβλήματα είναι μπροστά μας θα αναλάβουμε την ευθύνη να συμβάλουμε στο ζωντάνεμα και την ενδυνάμωση του Συλλόγου μας. Ενός συλλόγου κύτταρου αλληλεγγύης και προπύργιου αγώνα.

Καλούμε όλες τις δυνάμεις, συλλογικότητες και πρόσωπα να ξεφύγουν από τον εναγκαλισμό με λογικές βλαπτικές για τον σύλλογο. Μόνο αν υπερβούμε τα στεγανά του κομματικού συνδικαλισμού θα καταφέρουμε να συσπειρωθεί η πλειοψηφία των συναδέλφων στο σύλλογο. Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα που θα πρέπει να κερδίσουμε όλοι μαζί! Από τις πράξεις μας κρινόμαστε κι εμείς και κάθε μέλος του ΔΣ.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γραπτός ΑΣΕΠ: Οδηγίες για να κάνετε την αίτηση εύκολα και γρήγορα με λίγα κλικ

ΕΠΙΣΗΜΟ: Βγήκε η κατανομή θέσεων για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - 5124 οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ (Πίνακας - Αιτήσεις)

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Γεώργιος Κόσυβας
Διευθυντές Σχολείων: Ποιοι εκπαιδευτικοί συγκροτούν τα Τοπικά Συμβούλια Επιλογής σε όλες τις Διευθύνσεις της Αττικής
ΠΔΕ Αττικής: Συγκρότηση Τοπικών Συμβουλίων Επιλογής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Διευθυντές Σχολείων: Ποιοι εκπαιδευτικοί συγκροτούν τα Τοπικά Συμβούλια Επιλογής σε όλες τις Διευθύνσεις της Αττικής