Σε μαζική συμμετοχή στην απεργία της 6ης Απριλίου καλεί ο Σύλλογος «Ο Βύρων»
Γενική Συνέλευση στις 3 Απριλίου και συμμετοχή στην απεργία της 6ης Απριλίου από το Σύλλογο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής «Ο Βύρων»

Κάλεσμα σε συμμετοχή στην απεργία της Τετάρτης 6 Απριλίου απευθύνει ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής «Ο Βύρων».

Ο Σύλλογος προγραμματίζει Γενική Συνέλευση στις 3 Απριλίου, «για να κλιμακώσουμε τη δράση μας συμμετέχοντας μαζικά στη 24ωρη πανεργατική απεργία στις 6 Απρίλη».

Μεταξύ άλλων, το σωματείο ζητά επαναφορά της συλλογικής διαπραγμάτευσης, 825€ κατώτερο μεικτό μισθό, κλαδική σύμβαση εργασίας, επαναφορά κατακτήσεων όπως τις τριετίες, την αρχή ευνοϊκότερης σύμβασης, την πληρωμή υπερωριών κλπ.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

ΟΛΟΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑ στις 6 AΠΡΙΛΗ

Συναδέλφισα, Συνάδελφε,

Συμμετέχουμε, συσπειρωνόμαστε στο σωματείο μας, να δυναμώσει η φωνή μας, να δείξουμε πως δεν παραιτούμαστε από το δικαίωμα μας σε ανθρώπινα ωράρια. Δεν παραιτούμαστε από το δικαίωμα να περνάμε χρόνο με τις οικογένειες μας, τους φίλους μας και να μην να εργαζόμαστε ατελείωτες ώρες. Αυτό προσπαθούν να επιβάλουν οι εργοδότες στον κλάδο μας και όλες οι κυβερνήσεις με την καταστρατήγηση των συλλογικών συμβάσεων. Μάλιστα η εργοδοτική πλευρά (ΣΕΦΑ-ΟΕΦΕ) έχει καταθέσει από το 2018 προσφυγή στο ΣτΕ προκειμένου να πέσει το ωρομίσθιό μας στα 4€ μεικτά (εκκρεμεί η απόφαση). Αυτό σημαίνει ότι επιδιώκουν να ρίξουν τον μισθό μας στο μισό, την ίδια στιγμή που μας τον εξανεμίζει η ακρίβεια. Η μόνη απάντηση είναι με μαζική συμμετοχή στον συλλογικό αγώνα να διεκδικήσουμε την υπογραφή κλαδικής συλλογικής σύμβασης. 

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο στις 3 Απρίλη στη Γενική Συνέλευση του σωματείου μας, για να κλιμακώσουμε τη δράση μας συμμετέχοντας μαζικά στη 24ωρη πανεργατική απεργία στις 6 Απρίλη. Έχει μεγάλη σημασία να πάρουμε την επιτυχία της απεργίας αυτής στα χέρια μας. Είμαστε αισιόδοξοι γιατί και το συλλαλητήριο στις 26 Φλεβάρη είχε μεγάλη επιτυχία. Γιατί φάνηκε πως δεν απογοητευόμαστε, δεν παραιτούμαστε από τα αυτονόητα. Αγωνιζόμαστε για το δικαίωμα μας στην υγεία, σε μια καλή περίθαλψη. Αγωνιζόμαστε για σχολεία που τα παιδιά μας θα αποκτούν ουσιαστικές γνώσεις, όχι δεξιότητες, θα επικρατούν ανθρώπινες συνθήκες, με θέρμανση, καθαριότητα και σύγχρονα κτήρια. 

Είμαστε αποφασισμένοι να μην πληρώσουμε ούτε το κόστος, ούτε τις συνέπειες του πολέμου τους. Δεν θα πληρώσουμε για τα κέρδη των ομίλων της Ρωσίας, των ΗΠΑ, της Ουκρανίας, ούτε της Ελλάδας. Ο σκληρός ανταγωνισμός που παρακολουθούμε χρόνια μεταξύ ΗΠΑ / ΝΑΤΟ - ΕΕ και Ρωσίας έφερε ως αποτέλεσμα την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Γίνεται για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων που πληρώνει με το αίμα του ο ουκρανικός λαός, για τον έλεγχο των αγορών και των πλουτοπαραγωγικών πηγών και διαύλων. Δεν έχουμε κανένα συμφέρον να ευθυγραμμιστούμε πίσω από την μία ή την άλλη ιμπεριαλιστική δύναμη, πίσω από κανένα κράτος-ληστή που υπηρετεί τα συμφέροντα των πετρελαιάδων, των βιομηχάνων και των εφοπλιστών, των τραπεζιτών, των βιομηχάνων όπλων του. Δεν πρέπει να στοιχηθούμε πίσω από τον ένα ή τον άλλο δολοφόνο του εργαζόμενου λαού σε κάθε χώρα. 

Η ελπίδα βρίσκεται στην αλληλεγγύη και την πάλη των λαών. 

Μέσα από τη δράση του σωματείου μας απαιτούμε:
Την απεμπλοκή της Ελλάδας από τον πόλεμο, ανεξάρτητα από τα προσχήματα και τον τρόπο συμμετοχής της, με πολεμικό υλικό, διάθεση βάσεων, με στρατιωτικά μέσα, με εκστρατευτικό σώμα. Να μην δοθεί ελληνικό έδαφος για τις επιχειρήσεις στην Ουκρανία, να μη φύγει ούτε ένα πολεμικό όχημα, να μη γίνει ούτε ένας ανεφοδιασμός. Να κλείσουν τώρα όλες οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές στρατιωτικές βάσεις στη χώρα. Δε θα πληρώσουμε με φτώχεια, εξαθλίωση, ανεργία, με διακοπές ρεύματος και δυσβάστακτους λογαριασμούς από τους πολεμικούς εξοπλισμούς.

Δε αποδεχόμαστε να έρχεται σε εμάς ο λογαριασμός των ανατιμήσεων στο πετρέλαιο, το φυσικό αέριο, την βενζίνη, το ηλεκτρικό ρεύμα, στο ψωμί, στο Super Market για να μη θιχτεί η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Διεκδικούμε:
•    Την επαναφορά της συλλογικής διαπραγμάτευσης, 825€ κατώτερο μεικτό μισθό, κλαδική σύμβαση εργασίας.
•    Την επαναφορά κατακτήσεων όπως τις τριετίες, την αρχή ευνοϊκότερης σύμβασης, την πληρωμή υπερωριών κ.ά.
•    Ασφάλιση και πληρωμή όλων των ωρών εργασίας για ενημερώσεις γονέων και meetings.
•    Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
•    Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και γενναία μείωση των δημοτικών τελών για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.
•    Μείωσης της τιμής του ρεύματος και του φυσικού αερίου κατά 50% και κατάργηση των φόρων στα καύσιμα και συνολικά στην ενέργεια.
•    Διαγραφή χρεών, όχι στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς.

Οι ευθύνες όλων των κομμάτων που κυβέρνησαν, της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ είναι τεράστιες, αφού ενίσχυαν χρόνο με το χρόνο το νομικό οπλοστάσιο υπέρ των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου, έμπλεκαν πιο σφιχτά τη χώρα σε επικίνδυνους στρατιωτικούς σχεδιασμούς. Αυτές οι κυβερνήσεις είναι που μας ζητούν κατά καιρούς “εθνική συναίνεση”, για να χρεώνουν σε εμάς την ανάπτυξη, την κρίση και τώρα και τον πόλεμο για τα συμφέροντα των λίγων.
    
Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες!

Η δύναμη βρίσκεται στην οργάνωσή μας. Δεν περιμένουμε εργολάβους λύσεων, κυβερνητικούς μεσσίες που δήθεν θα προστατεύσουν τη ζωή και τα δικαιώματά μας. Δεν αποδεχόμαστε καμία θυσία για τα συμφέροντα και τους ανταγωνισμούς του κεφαλαίου. Η δύναμή μας βρίσκεται στην οργάνωση και στον αγώνα, στο δρόμο της διεκδίκησης και της ανατροπής.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
10:00πμ, στις 22/3, στα γραφεία των ΣΕΦΑ-ΟΕΦΕ, Σόλωνος 142.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
Κυριακή 3/4 στις 11:00πμ στο συνδικάτο οικοδόμων, Βερανζέρου 1

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι σημαίνει «επιτερπής»

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekdromi.jpg
«Επικίνδυνη αποστολή» οι σχολικές εκδρομές για τους καθηγητές που συνοδεύουν
Οι καταστάσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι εκπαιδευτικοί είναι δύσκολες. Κανείς δεν τους καλύπτει, η ευθύνη είναι όλη δική τους.
«Επικίνδυνη αποστολή» οι σχολικές εκδρομές για τους καθηγητές που συνοδεύουν
panelladikes 2023
Πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία
Πανελλήνιες - πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία από τον Όμιλο Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ
Πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία
ypaith3.jpg
Υπουργείο Παιδείας: Eπανεξετάζουν τις εξαγγελίες περί μη εγγραφής μαθητών στα σχολεία αν οι γονείς δεν υπογράψουν τα καταστατικά...
Τώρα κατάλαβαν ότι η φοίτηση στην υποχρεωτική εκπαίδευση είναι...υποχρεωτική και δεν μπορεί να μην εγγραφεί σε σχολείο μαθητής μέχρι το Γυμνάσιο...
Υπουργείο Παιδείας: Eπανεξετάζουν τις εξαγγελίες περί μη εγγραφής μαθητών στα σχολεία αν οι γονείς δεν υπογράψουν τα καταστατικά...