pistopoihsh agglikwn LTE golearn AEP
Κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών
Konstantinos Tsakalidis / SOOC
Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων 2ης Κοινότητας του Δήμου Αθήνας καλεί σε συλλαλητήριο στην Αθήνα, το Σάββατο, στην Ομόνοια

Σε συλλαλητήριο στην Αθήνα, το Σάββατο, στην Ομόνοια, στις 11:00, ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης στα μέτωμα της υγείας και της εκπαίδευσης καλεί η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων 2ης Κοινότητας του Δήμου Αθήνας.

«Να κλιμακώσουμε τις παρεμβάσεις μας σε συντονισμό με μαθητές και εκπαιδευτικούς που ήδη βρίσκονται σε κινητοποίηση αλλά και κάθε εργαζόμενο της Αθήνας», σημειώνουν οι γονείς.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

Η αγανάκτηση μας να γίνει οργανωμένη απάντηση μαζί με όλο το λαό!

Το Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων καλούμε όλους τους Συλλόγους Γονέων - όλους τους γονείς της περιοχής να πάρουμε πρωτοβουλίες δράσης και αγώνα για τα προβλήματα που ζούμε στην καθημερινότητάς.

Να κλιμακώσουμε τις παρεμβάσεις μας σε συντονισμό με μαθητές και εκπαιδευτικούς που ήδη βρίσκονται σε κινητοποίηση αλλά και κάθε εργαζόμενο της Αθήνας.

Καλούμε σε συμμετοχή σε συλλαλητήριο στην Αθήνα στις 29/1/22 σε συντονισμό με φορείς της Αθήνας στην Ομόνοια στις 11:00 πμ.

Εμείς οι γονείς που:

Καθημερινά ζούμε με την αγωνία να καλύψουμε τις βασικές ανάγκες της οικογένειάς μας, με τις τιμές των βασικών ειδών άμεσης κατανάλωσης του ρεύματος να ανεβαίνουν καθημερινά και τους μισθούς μας να παραμένουν καθηλωμένοι, ενώ επιπλέον τιμωρούμαστε με μείωση μισθού κατά 50% αν μείνουμε σπίτι για να φροντίσουμε τα παιδιά μας σε περίπτωση που νοσήσουν με κορωνοιό. 

• Εγκαίρως προειδοποιήσαμε ότι οι συγχωνεύσεις τμημάτων θα εκτοξεύσουν τη διάδοση της πανδημίας και εναντιωθήκαμε σε αυτή την απόφαση. 

• Που εξαναγκαζόμαστε να δουλεύουμε από το σπίτι με τηλεργασία όταν νοσήσουμε. 

• Που δεν μπορούμε να αποδεχτούμε ότι το 2022 υπάρχουν σχολεία που δεν έχουν θέρμανση ή σχολεία που οι αίθουσες τους είναι κοντέινερ, όταν υπήρχαν 2 χρόνια να μπορέσουν να βρουν ουσιαστική λύση για τα κτηριακά.

• Που εδώ και 2 χρόνια διεκδικούμε τα σχολεία των παιδιών μας να παραμείνουν ανοιχτά και ταυτόχρονα να παρθούν όλα τα μέτρα προστασίας στις αίθουσες για να μπορέσουν να μορφωθούν για να έχουν ένα καλύτερο αύριο. \

• Που στηρίζουμε τον αγώνα των εκπαιδευτικών και των μαθητών, τις κινητοποιήσεις τους για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων και τα δίκαια αιτήματα τους. 

ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ – ΔΙΝΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ

Καλούμε όλους τους Συλλόγους Γονέων της περιοχής με πολύμορφες δράσεις όλη την εβδομάδα στα σχολεία μας, να ενημερώσουμε τους γονείς και να κλιμακώσουμε διεκδικώντας:

• Να ανακληθεί η τιμωρητική απόφαση της μείωσης μισθού κατά 50%.

• Εξασφάλιση αδειών ειδικού σκοπού με πλήρεις αποδοχές για όσο διάστημα πρέπει να είμαστε στο σπίτι δίπλα στα παιδιά μας που νοσούν.

• Να διατεθούν δωρεάν μάσκες υψηλής προστασίας για όλους τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και όλο το βοηθητικό προσωπικό.

• Μαζικά, δωρεάν και επαναλαμβανόμενα τεστ στα σχολεία, με ευθύνη του ΕΟΔΥ.

• Άμεσο σχεδιασμό για να δρομολογηθεί η αποσυμφόρηση με μείωση μαθητών ανά τάξη και πρόσληψη εκπαιδευτικού προσωπικού.

• Ανοιχτές οι δημοτικές δομές υγείας και τα απογεύματα για να εξυπηρετούνται οι εργαζόμενοι  γονείς.

Καλούμε στο συλλαλητήριο που θα γίνει το Σάββατο 29/1 στην Ομόνοια 11:00 όλοι μαζί να ενώσουμε τις φωνές μας με τους εργαζόμενους και μαζικούς φορείς από όλες τις γειτονιές της Αθήνας.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους που θα έρθουν από το Εργατικό Κέντρο Πάτρας.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 200 ευρώ: Από που παίρνεις ΔΩΡΕΑΝ Laptop

ΑΣΕΠ: Ποια σεμινάρια Πανεπιστημίων μοριοδοτούν στους Πίνακες ΕΙΔΙΚΗΣ αλλά και ΓΕΝΙΚΗΣ - ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

Πίνακες αναπληρωτών ΕΑΕ: Προλαβαίνετε να πάρετε 11 μόρια έως τις 23 Μαϊου

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος
Γυναικοκτονία στα Γλυκά Νερά - Δικηγόρος οικογένειας Καρολάιν: Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος δεν είναι πια πατέρας, είναι ένας ξένος
«Μετά την αποφυλάκιση του, η Λυδία θα είναι 20 ετών, και τότε θα μπορεί να αποφασίσει μόνη της αν θα τον συναντήσει»
Γυναικοκτονία στα Γλυκά Νερά - Δικηγόρος οικογένειας Καρολάιν: Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος δεν είναι πια πατέρας, είναι ένας ξένος
Αξιολόγηση σχολείων: Oι προθεσμίες και ο μονόδρομος της απεργίας – αποχής
Με την απεργία – αποχή συσπειρώνεται η συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών, δεν προκαλούνται συγχύσεις και οι εκπαιδευτικοί πετυχαίνουν να μην...
Αξιολόγηση σχολείων: Oι προθεσμίες και ο μονόδρομος της απεργίας – αποχής