ekpaideutikoi_prosfiges
Ο Σύλλογος Π.Ε Κερατσινίου-Περάματος «Νίκος Πλουμπίδης», παρέδωσε είδη πρώτης ανάγκης στα προσφυγόπουλα της Δομής του Σχιστού

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μετανάστευσης και ενόψει των γιορτών ο Σύλλογος Π.Ε Κερατσινίου-Περάματος «Νίκος Πλουμπίδης», παρέδωσε τρόφιμα, γλυκίσματα, ρουχισμό, υποδήματα, είδη ατομικής υγιεινής, παιχνίδια στους μαθητές του νηπιαγωγείου που λειτουργεί μέσα στη Δομή Προσφύγων και Μεταναστών Σχιστού.

Σημειώνεται πως η συγκεκριμένη δράση είναι συνέχεια προηγούμενων αντίστοιχων δράσεων του συλλόγου, που στέκεται δίπλα στα προσφυγόπουλα.

«Ως ΔΣ θέλουμε ολόψυχα να ευχαριστήσουμε τους συλλόγους διδασκόντων, αλλά και τους γονείς των μαθητών μας, που ανταποκρίθηκαν μαζικά στο κάλεσμα του ΔΣ του συλλόγου. Η Αλληλεγγύη   είναι το όπλο μας», αναφέρει στο δελτίο τύπου.

ekpaideutikoi_prosfiges
ekpaideutikoi_prosfiges

Αναλυτικά το δελτίο τύπου:

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μετανάστευσης,(18/12) και ενόψει  των γιορτών, ο Σύλλογός μας παρέδωσε την Τετάρτη 22/12 τρόφιμα, γλυκίσματα, ρουχισμό, υποδήματα,, είδη ατομικής υγιεινής, παιχνίδια στους μαθητές του Νηπιαγωγείου που λειτουργεί μέσα στη Δομή Προσφύγων και Μεταναστών Σχιστού. Επιπλέον, πολλά από τα πράγματα που παραδόθηκαν καλύπτουν ανάγκες και για μεγαλύτερους μαθητές του δημοτικού που φιλοξενούνται στη Δομή και φοιτούν στις σχολικές μονάδες ευθύνης του συλλόγου σε Κερατσίνι και Πέραμα. Η συγκεκριμένη δράση είναι συνέχεια προηγούμενων αντίστοιχων δράσεων, αφού ο σύλλογός μας σταθερά στέκεται δίπλα στα προσφυγόπουλα.

Στη Δομή υποδέχτηκαν την αντιπροσωπεία των μελών του ΔΣ η συντονίστρια κ. Χ. Παπαθωμά και οι συναδέλφισσες νηπιαγωγοί που παρέλαβαν και τα πράγματα εκφράζοντας ταυτόχρονα τις ευχαριστίες τους. 

Ως ΔΣ θέλουμε ολόψυχα να ευχαριστήσουμε τους συλλόγους διδασκόντων, αλλά και τους γονείς των μαθητών μας, που ανταποκρίθηκαν μαζικά στο κάλεσμα του ΔΣ του συλλόγου. Η Αλληλεγγύη   είναι το όπλο μας!!!            

Από την πρώτη στιγμή λειτουργίας των Δ.Υ.Ε.Π  (Δομές Υποδοχής και Εκπαίδευσης  προσφύγων), σε σχετικές ανακοινώσεις μας, εκθέσαμε τη θέση του συλλόγου μας για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων, την πλήρη και ομαλή ένταξή τους στο Δημόσιο Σχολείο, χωρίς αποκλεισμούς και χωρίς την εμπλοκή ΜΚΟ. Έχουμε τονίσει ότι με την αποκλειστική ευθύνη του κράτους θα πρέπει να παίρνονται όλα τα αναγκαία μέτρα, για την υγεία των παιδιών, την εξασφάλιση όλου του απαραίτητου εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού, τη στήριξη των υποδομών και των σχολικών επιτροπών. 

Τα παιδιά – θύματα του πολέμου το ελάχιστο που δικαιούνται είναι η φροντίδα, η ασφάλεια και η εκπαιδευτική στήριξη.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 6/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

foto_education_pencils_2.jpg
Εκπαιδευτικοί: Οι μαθητές της ψηφιακής εποχής χάνουν τη συγκέντρωση και τη φαντασία τους
Σχολεία - Εκπαιδευτικοί: Μειώνεται δραματικά η ικανότητα συγκέντρωσης των παιδιών
Εκπαιδευτικοί: Οι μαθητές της ψηφιακής εποχής χάνουν τη συγκέντρωση και τη φαντασία τους
συντάξεις
Αυξήσεις στις συντάξεις το 2026: Ποιοι θα δουν έως και 880 ευρώ παραπάνω τον χρόνο
Αναλυτικά τα ποσά ανά ταμείο – Ποιοι κερδίζουν, ποιοι “ροκανίζουν” την αύξηση λόγω προσωπικής διαφοράς
Αυξήσεις στις συντάξεις το 2026: Ποιοι θα δουν έως και 880 ευρώ παραπάνω τον χρόνο
Χριστουγεννιάτικη αγορά
Οι πιο οικονομικοί χριστουγεννιάτικοι προορισμοί με μαγικές αγορές στην Ευρώπη
Από την Πολωνία μέχρι την Εσθονία, οι πόλεις που προσφέρουν ατμόσφαιρα παραμυθιού χωρίς το… τσουχτερό κόστος.
Οι πιο οικονομικοί χριστουγεννιάτικοι προορισμοί με μαγικές αγορές στην Ευρώπη