Thumbnail
Κινητοποίηση στα γραφεία της ΟΕΦΕ την Πέμπτη προγραμματίζει ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής «Ο Βύρων»

Παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΟΕΦΕ προγραμματίζει την Πέμπτη ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής «Ο Βύρων», ζητώντας μεταξύ άλλων αυξήσεις στους μισθούς, μέτρα προστασίας από την πανδημία και συλλογική σύμβαση εργασίας.

Ο Σύλλογος πραγματοποίησε συνέλευση, όπου μεταξύ άλλων αναπτύχθηκε πλούσιος διάλογος για τα προβλήματα των εργαζομένων στην ιδιωτική εκπαίδευση στους χώρους δουλειάς, ενώ ανάμεσα σε άλλα ζητούν να «σταματήσει η κατάπτυστη προσφυγή της ΟΕΦΕ στο ΣτΕ που θέλει να κατεβάσει κι άλλο το ωρομίσθιό μας στα 4€ μεικτά».

Η ανακοίνωση του Συλλόγου:

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συνέλευση του συλλόγου μας.

Οι συναδέλφισσες και οι συνάδελφοι μίλησαν για τα προβλήματα στους χώρους δουλειάς, τα φροντιστήρια, τα ιδιωτικά σχολεία, τα σχολικά λεωφορεία, τα κέντρα μελέτης. Αναδείχθηκε η ασυδοσία των εργοδοτών του κλάδου που έχουν αποθρασυνθεί από τους νόμους όλων των κυβερνήσεων με εμβληματικότερο το έκτρωμα του Χατζηδάκη.

Επιβεβαιώθηκε, ωστόσο, ότι όπου οι εργαζόμενοι στηρίζονται και στηρίζουν το σωματείο τους μπορεί να αλλάξουν οι συσχετισμοί και οι νόμοι τους να μείνουν στα χαρτιά.

Αναπτύχθηκε η πλούσια δράση του σωματείου, οι παρεμβάσεις του, η αναγκαιότητα ενίσχυσής του στις αρχαιρεσίες του Δεκεμβρίου για να μπούμε με μεγαλύτερη δύναμη και αποφασιστικότητα στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στoν νικηφόρο αγώνα των εργαζομένων στην Cosco, ενώ τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τον Δημήτρη Δαγκλή, που η άδικη απώλεια της ζωής του μετατράπηκε σε δύναμη στα χέρια και στις ψυχές των συναδέλφων του. 

Επόμενο αγωνιστικό ραντεβού η παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της ΟΕΦΕ την Πέμπτη 11-11-21, στις 10:30πμ.

Να διεκδικήσουμε:

●    Αυξήσεις στους μισθούς, 
●    Μέτρα προστασίας από την πανδημία, 
●    Υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας, 
●    Να πληρωνόμαστε για συναντήσεις κηδεμόνων, αλλά και meetings ειδικοτήτων, εκπόνηση σημειώσεων, διόρθωση διαγωνισμάτων κ.α.
●    Να σταματήσει η κατάπτυστη προσφυγή της ΟΕΦΕ στο ΣτΕ που θέλει να κατεβάσει κι άλλο το ωρομίσθιό μας στα 4€ μεικτά,
●    Τέρμα στη μαύρη εργασία, όλες οι ώρες δηλωμένες.

Μπροστά στις αρχαιρεσίες του σωματείου να φτάσει το κάλεσμά μας παντού, σε όλους τους χώρους δουλειάς, σε όλους τους συναδέλφους. Μόνο η ενίσχυση του σωματείου μπορεί να αλλάξει τα πράγματα υπέρ μας.

Η ενίσχυσή του και με περισσότερους αντιπροσώπους στο ΕΚΑ θα συμβάλει στην ανατροπή των συσχετισμών απέναντι στον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, στη συνδικαλιστική μαφία της ηγεσίας της ΓΣΕΕ.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΠΙΣΗΜΟ: Κλειστά σχολεία την Τετάρτη στην Αττική (Η ΛΙΣΤΑ)

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Αποκτήστε όλη την ύλη μαζι με εξπρες προετοιμασία μόνο 200 ευρώ

ΝΕΟ ΕΚΤΑΚΤΟ 400 ευρώ επίδομα σε 150000 εργαζόμενους - Αιτήσεις ΕΔΩ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 20 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

οπαδοί
Η αιματοβαμμένη Θύρα 7
Σαν σήμερα, το 1981, θα πεθάνουν 21 νέα παιδιά πανηγυρίζοντας για την ομάδα τους και δικαιοσύνη δεν θα αποδοθεί ποτέ
Η αιματοβαμμένη Θύρα 7