Thumbnail
Κινητοποίηση στα γραφεία της ΟΕΦΕ την Πέμπτη προγραμματίζει ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής «Ο Βύρων»

Παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΟΕΦΕ προγραμματίζει την Πέμπτη ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής «Ο Βύρων», ζητώντας μεταξύ άλλων αυξήσεις στους μισθούς, μέτρα προστασίας από την πανδημία και συλλογική σύμβαση εργασίας.

Ο Σύλλογος πραγματοποίησε συνέλευση, όπου μεταξύ άλλων αναπτύχθηκε πλούσιος διάλογος για τα προβλήματα των εργαζομένων στην ιδιωτική εκπαίδευση στους χώρους δουλειάς, ενώ ανάμεσα σε άλλα ζητούν να «σταματήσει η κατάπτυστη προσφυγή της ΟΕΦΕ στο ΣτΕ που θέλει να κατεβάσει κι άλλο το ωρομίσθιό μας στα 4€ μεικτά».

Η ανακοίνωση του Συλλόγου:

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συνέλευση του συλλόγου μας.

Οι συναδέλφισσες και οι συνάδελφοι μίλησαν για τα προβλήματα στους χώρους δουλειάς, τα φροντιστήρια, τα ιδιωτικά σχολεία, τα σχολικά λεωφορεία, τα κέντρα μελέτης. Αναδείχθηκε η ασυδοσία των εργοδοτών του κλάδου που έχουν αποθρασυνθεί από τους νόμους όλων των κυβερνήσεων με εμβληματικότερο το έκτρωμα του Χατζηδάκη.

Επιβεβαιώθηκε, ωστόσο, ότι όπου οι εργαζόμενοι στηρίζονται και στηρίζουν το σωματείο τους μπορεί να αλλάξουν οι συσχετισμοί και οι νόμοι τους να μείνουν στα χαρτιά.

Αναπτύχθηκε η πλούσια δράση του σωματείου, οι παρεμβάσεις του, η αναγκαιότητα ενίσχυσής του στις αρχαιρεσίες του Δεκεμβρίου για να μπούμε με μεγαλύτερη δύναμη και αποφασιστικότητα στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στoν νικηφόρο αγώνα των εργαζομένων στην Cosco, ενώ τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τον Δημήτρη Δαγκλή, που η άδικη απώλεια της ζωής του μετατράπηκε σε δύναμη στα χέρια και στις ψυχές των συναδέλφων του. 

Επόμενο αγωνιστικό ραντεβού η παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της ΟΕΦΕ την Πέμπτη 11-11-21, στις 10:30πμ.

Να διεκδικήσουμε:

●    Αυξήσεις στους μισθούς, 
●    Μέτρα προστασίας από την πανδημία, 
●    Υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας, 
●    Να πληρωνόμαστε για συναντήσεις κηδεμόνων, αλλά και meetings ειδικοτήτων, εκπόνηση σημειώσεων, διόρθωση διαγωνισμάτων κ.α.
●    Να σταματήσει η κατάπτυστη προσφυγή της ΟΕΦΕ στο ΣτΕ που θέλει να κατεβάσει κι άλλο το ωρομίσθιό μας στα 4€ μεικτά,
●    Τέρμα στη μαύρη εργασία, όλες οι ώρες δηλωμένες.

Μπροστά στις αρχαιρεσίες του σωματείου να φτάσει το κάλεσμά μας παντού, σε όλους τους χώρους δουλειάς, σε όλους τους συναδέλφους. Μόνο η ενίσχυση του σωματείου μπορεί να αλλάξει τα πράγματα υπέρ μας.

Η ενίσχυσή του και με περισσότερους αντιπροσώπους στο ΕΚΑ θα συμβάλει στην ανατροπή των συσχετισμών απέναντι στον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, στη συνδικαλιστική μαφία της ηγεσίας της ΓΣΕΕ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Δημόσιοι υπάλληλοι στο Δημόσιο
Νέο Μητρώο εφορίας: Τι αλλάζει με τα έντυπα Α110, Δ210 και Δ211 – Όλες οι κινήσεις για ΑΦΜ και επιχειρήσεις ψηφιακά
Από την απόδοση ΑΦΜ έως την έναρξη επιχείρησης χωρίς ΔΟΥ: Ο πλήρης οδηγός της ΑΑΔΕ για τις νέες δηλώσεις Μητρώου
Νέο Μητρώο εφορίας: Τι αλλάζει με τα έντυπα Α110, Δ210 και Δ211 – Όλες οι κινήσεις για ΑΦΜ και επιχειρήσεις ψηφιακά
εορταστικο ωραρίο
Ενισχυμένα τα δρομολόγια Μετρό τις δύο τελευταίες Κυριακές του έτους
Η ΣΤΑΣΥ προχωρά σε αύξηση συχνοτήτων στο Μετρό 21 & 28 Δεκεμβρίου, ενόψει ανοιχτών καταστημάτων και αυξημένης κίνησης – Τροποποιήσεις στη Γραμμή 7...
Ενισχυμένα τα δρομολόγια Μετρό τις δύο τελευταίες Κυριακές του έτους
elon_mask
Έλον Μασκ: «Το χρήμα θα εξαφανιστεί» – Η Τεχνητή Νοημοσύνη αλλάζει ριζικά εργασία και μισθούς
Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο προβλέπει ένα μέλλον όπου η δουλειά θα είναι προαιρετική και η οικονομία όπως τη γνωρίζουμε παρωχημένη
Έλον Μασκ: «Το χρήμα θα εξαφανιστεί» – Η Τεχνητή Νοημοσύνη αλλάζει ριζικά εργασία και μισθούς