Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Ένα ακόμα σωματείο στηρίζει τον εκπαιδευτικό που απολύθηκε από ιδιωτικό σχολείο μετά από... «δημοψήφισμα» μαθητών

Μία ακόμα ΕΛΜΕ στηρίζει τον εκπαιδευτικό που απολύθηκε από ιδιωτικό σχολείο μετά από... «δημοψήφισμα» μαθητών.

«Είναι ενδεικτικό σε ποιο σημείο μπορεί να φτάσει η αυθαιρεσία του τρόπου και των κριτηρίων της αξιολόγησης, καθώς το μόνο τελικό κριτήριο της είναι το δίκαιο του εργοδότη», σημειώνει η ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης και συμπληρώνει:

«Η πραγματικότητα είναι πως ο νόμος Κεραμέως, αλλά και ο νόμος Χατζηδάκη, σε συνέχεια των αντεργατικών νόμων όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, έχουν αποθρασύνει τελείως τις διευθύνσεις των ιδιωτικών σχολείων. Αδήλωτες ώρες δουλειάς, τηλεργασία χωρίς σύμβαση, παράνομες συμβάσεις ορισμένου αντί αορίστου χρόνου, χρήση 9θέσιων οχημάτων ιδιωτικής χρήσης για τη μεταφορά μαθητών, είναι ορισμένα δείγματα από την ατελείωτη λίστα των αυθαιρεσιών. Ευθύνες θα πρέπει να απονεμηθούν και στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που έχουν άψογη συνεργασία με τους επιχειρηματίες της εκπαίδευσης και κάνουν τα στραβά μάτια σε κάθε τους ενέργεια, ακόμα και στην απουσία διοριστηρίων».

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

Καταγγέλλουμε την απόλυση και απαιτούμε την επαναπρόσληψη του συναδέλφου Α.Π. από τα εκπαιδευτήρια Πολύτροπη Αρμονία. Η απόλυση του συναδέλφου έγινε 5 εβδομάδες μετά την έναρξη των μαθημάτων, με την εργοδοσία να κάνει χρήση του νόμου Κεραμέως που έδωσε τη δυνατότητα απολύσεων και κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Για να δικαιολογήσει την απόλυση, η εργοδοσία κατέφυγε σε αστείες αναφορές σε αρνητική επίδοση του συναδέλφου σε αξιολόγηση που διενήργησε με τη μορφή δημοσκόπησης σε κάποιους μαθητές! Είναι ενδεικτικό σε ποιο σημείο μπορεί να φτάσει η αυθαιρεσία του τρόπου και των κριτηρίων της αξιολόγησης, καθώς το μόνο τελικό κριτήριο της είναι το δίκαιο του εργοδότη.

Η πραγματικότητα είναι πως ο νόμος Κεραμέως, αλλά και ο νόμος Χατζηδάκη, σε συνέχεια των αντεργατικών νόμων όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, έχουν αποθρασύνει τελείως τις διευθύνσεις των ιδιωτικών σχολείων. Αδήλωτες ώρες δουλειάς, τηλεργασία χωρίς σύμβαση, παράνομες συμβάσεις ορισμένου αντί αορίστου χρόνου, χρήση 9θέσιων οχημάτων ιδιωτικής χρήσης για τη μεταφορά μαθητών, είναι ορισμένα δείγματα από την ατελείωτη λίστα των αυθαιρεσιών. Ευθύνες θα πρέπει να απονεμηθούν και στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που έχουν άψογη συνεργασία με τους επιχειρηματίες της εκπαίδευσης και κάνουν τα στραβά μάτια σε κάθε τους ενέργεια, ακόμα και στην απουσία διοριστηρίων.

Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε τη ζωή μας να γυρίσει αιώνες πίσω, όταν ο εργαζόμενος δεν είχε κανένα δικαίωμα και κανένα λόγο για τους όρους με τους οποίους έκανε τη δουλειά του και αξιολογούνταν σε αυτή. Διεκδικούμε όλα όσα μας αξίζουν στον 21ο αιώνα, σύγχρονα δικαιώματα με βάση τις ανάγκες μας!

Εδώ και τώρα να ακυρωθεί η απόλυση του συναδέλφου και να γυρίσει πίσω στην τάξη του και τους μαθητές του.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Αποτελέσματα ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΙΝΑΛ: Τα πρώτα αποτελέσματα σε όλη την Ελλάδα

Σχετικά με την "άψε σβήσε" απόλυση του καθηγητή που χειροδίκησε σε μαθήτρια

Τι ισχύει από τη Δευτέρα 5/12 σε σχολεία και σε πάσης φύσεως εκπαιδευτικές δομές