Αρχαιρεσίες στη Δ' ΕΛΜΕ Ανατ. Αττικής: «Να γίνουν τώρα»
«Οφείλουμε να προχωρήσουμε σε αρχαιρεσίες για νέο ΔΣ» επισημαίνει η Αριστερή Συμπαράταξη Καθηγητών

Να γίνουν τώρα οι αρχαιρεσίες στην Δ’ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου ζητά η Αριστερή Συμπαράταξη Καθηγητών.

Όπως αναφέρουν οι καθηγητές, η θητεία του ΔΣ της ΕΛΜΕ έχει λήξει από τον περασμένο Δεκέμβριο και η κυβέρνηση απαγόρευσε την διεξαγωγή τους τότε, σε όλες τις ενώσεις και τα σωματεία, παρά τα αυστηρά υγειονομικά μέτρα και τις αποστάσεις που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν προκειμένου να γίνουν με το γνωστό τρόπο, ενώ εκμεταλλεύεται την πανδημία για να προωθεί το ένα μετά το άλλο τα αντιλαϊκά της μέτρα.

Ωστόσο, τονίζουν ότι «αυτή τη στιγμή οι περιορισμοί αυτοί έχουν υποχωρήσει και οφείλουμε να προχωρήσουμε σε αρχαιρεσίες για νέο ΔΣ πριν την νομοθετική παρέμβαση του κράτους στην διοίκηση και τη λειτουργία του σωματείου».

Η ανακοίνωση

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Αριστερής Συμπαράταξης Καθηγητών:

ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΣΤΗΝ Δ’ ΕΛΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΝΕΟΥ Δ.Σ

ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

Οι δείκτες της πανδημίας βρίσκονται σε συνεχόμενη φάση υποχώρησης. Ο καιρός βελτιώνεται, ο εμβολιασμός στον γενικό πληθυσμό συνεχίζεται και η οικονομική ζωή σταδιακά επανέρχεται σε κανονικούς ρυθμούς και μαζί της σιγά σιγά όλες οι κοινωνικές δραστηριότητες. Άνοιξε ακόμη κι ο τουρισμός από το εξωτερικό και οι αθλητικές δραστηριότητες.

Η κυβέρνηση από την άλλη, παρά την ηχηρή καταδίκη από το σύνολο του εκπαιδευτικού κόσμου, για την εφαρμογή της ηλεκτρονικής διεξαγωγής εκλογών για τα υπηρεσιακά συμβούλια, με το νομοσχέδιο Χατζηδάκη, απεργάζεται νομοθετικά την επέκταση των ηλεκτρονικών εκλογών και στις αρχαιρεσίες για τα πρωτοβάθμιες δευτεροβάθμιες και τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές ενώσεις.

Η θητεία του ΔΣ της ΕΛΜΕ μας έχει λήξει από τον περασμένο Δεκέμβριο και η Κυβέρνηση απαγόρευσε την διεξαγωγή τους τότε, σε όλες τις ενώσεις και τα σωματεία, παρά τα αυστηρά υγειονομικά μέτρα και τις αποστάσεις που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν προκειμένου να γίνουν με το γνωστό τρόπο, ενώ εκμεταλλεύεται την πανδημία για να προωθεί το ένα μετά το άλλο τα αντιλαϊκά της μέτρα

Αυτή τη στιγμή όμως οι περιορισμοί αυτοί έχουν υποχωρήσει και οφείλουμε να προχωρήσουμε σε αρχαιρεσίες για νέο ΔΣ πριν την νομοθετική παρέμβαση του κράτους στην διοίκηση και τη λειτουργία του σωματείου.

Πολλοί ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ αλλά και άλλες συνδικαλιστικές και αθλητικές ή επιστημονικές ενώσεις έχουν ήδη προκηρύξει τις δικές τους εκλογές, συνεπώς ως Αριστερή Συμπαράταξη Καθηγητών ζητούμε από το ΔΣ να προκηρύξει άμεσα και μέσα στον Ιούνιο εκλογές για νέο ΔΣ, ζητώντας από την ΟΛΜΕ να κάνει το ίδιο για τον συνέδριο της Ομοσπονδίας και όχι να ζητά από την Κυβέρνηση να παρέμβει με νομοθετική ρύθμιση ώστε να παρατείνει την θητεία των ληγμένων ήδη ΔΣ σε άγνωστο κι από την άποψη της εξέλιξης της πανδημίας μέλλον, νομιμοποιώντας την ήδη διακηρυγμένη πρόθεσή της να παρέμβει με ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ τρόπο στα εσωτερικά, διοικητικά και οικονομικά των σωματείων.

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3