Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
«Οφείλουμε να προχωρήσουμε σε αρχαιρεσίες για νέο ΔΣ» επισημαίνει η Αριστερή Συμπαράταξη Καθηγητών

Να γίνουν τώρα οι αρχαιρεσίες στην Δ’ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου ζητά η Αριστερή Συμπαράταξη Καθηγητών.

Όπως αναφέρουν οι καθηγητές, η θητεία του ΔΣ της ΕΛΜΕ έχει λήξει από τον περασμένο Δεκέμβριο και η κυβέρνηση απαγόρευσε την διεξαγωγή τους τότε, σε όλες τις ενώσεις και τα σωματεία, παρά τα αυστηρά υγειονομικά μέτρα και τις αποστάσεις που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν προκειμένου να γίνουν με το γνωστό τρόπο, ενώ εκμεταλλεύεται την πανδημία για να προωθεί το ένα μετά το άλλο τα αντιλαϊκά της μέτρα.

Ωστόσο, τονίζουν ότι «αυτή τη στιγμή οι περιορισμοί αυτοί έχουν υποχωρήσει και οφείλουμε να προχωρήσουμε σε αρχαιρεσίες για νέο ΔΣ πριν την νομοθετική παρέμβαση του κράτους στην διοίκηση και τη λειτουργία του σωματείου».

Η ανακοίνωση

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Αριστερής Συμπαράταξης Καθηγητών:

ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΣΤΗΝ Δ’ ΕΛΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΝΕΟΥ Δ.Σ

ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

Οι δείκτες της πανδημίας βρίσκονται σε συνεχόμενη φάση υποχώρησης. Ο καιρός βελτιώνεται, ο εμβολιασμός στον γενικό πληθυσμό συνεχίζεται και η οικονομική ζωή σταδιακά επανέρχεται σε κανονικούς ρυθμούς και μαζί της σιγά σιγά όλες οι κοινωνικές δραστηριότητες. Άνοιξε ακόμη κι ο τουρισμός από το εξωτερικό και οι αθλητικές δραστηριότητες.

Η κυβέρνηση από την άλλη, παρά την ηχηρή καταδίκη από το σύνολο του εκπαιδευτικού κόσμου, για την εφαρμογή της ηλεκτρονικής διεξαγωγής εκλογών για τα υπηρεσιακά συμβούλια, με το νομοσχέδιο Χατζηδάκη, απεργάζεται νομοθετικά την επέκταση των ηλεκτρονικών εκλογών και στις αρχαιρεσίες για τα πρωτοβάθμιες δευτεροβάθμιες και τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές ενώσεις.

Η θητεία του ΔΣ της ΕΛΜΕ μας έχει λήξει από τον περασμένο Δεκέμβριο και η Κυβέρνηση απαγόρευσε την διεξαγωγή τους τότε, σε όλες τις ενώσεις και τα σωματεία, παρά τα αυστηρά υγειονομικά μέτρα και τις αποστάσεις που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν προκειμένου να γίνουν με το γνωστό τρόπο, ενώ εκμεταλλεύεται την πανδημία για να προωθεί το ένα μετά το άλλο τα αντιλαϊκά της μέτρα

Αυτή τη στιγμή όμως οι περιορισμοί αυτοί έχουν υποχωρήσει και οφείλουμε να προχωρήσουμε σε αρχαιρεσίες για νέο ΔΣ πριν την νομοθετική παρέμβαση του κράτους στην διοίκηση και τη λειτουργία του σωματείου.

Πολλοί ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ αλλά και άλλες συνδικαλιστικές και αθλητικές ή επιστημονικές ενώσεις έχουν ήδη προκηρύξει τις δικές τους εκλογές, συνεπώς ως Αριστερή Συμπαράταξη Καθηγητών ζητούμε από το ΔΣ να προκηρύξει άμεσα και μέσα στον Ιούνιο εκλογές για νέο ΔΣ, ζητώντας από την ΟΛΜΕ να κάνει το ίδιο για τον συνέδριο της Ομοσπονδίας και όχι να ζητά από την Κυβέρνηση να παρέμβει με νομοθετική ρύθμιση ώστε να παρατείνει την θητεία των ληγμένων ήδη ΔΣ σε άγνωστο κι από την άποψη της εξέλιξης της πανδημίας μέλλον, νομιμοποιώντας την ήδη διακηρυγμένη πρόθεσή της να παρέμβει με ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ τρόπο στα εσωτερικά, διοικητικά και οικονομικά των σωματείων.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσλήψεις στο Ίδρυμα Ωνάση - Στείλτε το βιογραφικό σας εδώ

Μητέρα επιτέθηκε βάναυσα σε εκπαιδευτικό μέσα σε σχολείο

Ο καθηγητής του ΕΠΑΛ που χειροδίκησε σε μαθήτρια και η έκπληκτη κοινή γνώμη

ΜΟΝΟ 111 ΕΥΡΩ το Online εύκολο μοριοδιωτούμενο Lower - Proficiency που παίρνεις σε 2 ημέρες! - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Αυτά είναι τα 9μηνα σεμινάρια που Μοριοδοτούν Εκπαιδευτικούς και ξεκινούν το ΝΟΕΜΒΡΙΟ με μόνο 25 ευρώ τον μήνα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

Αδιανόητη καταγγελία για αρνητή στην Πάτρα: Πλήρωσε για να του κάνουν εμβόλιο πάνω από το… μπουφάν
Δεν έχουν τέλος οι ιστορίες αρνητών - Πλήρωσαν 200 ευρώ ο καθένας για να τους χορηγήσουν ψευδές πιστοποιητικό σε εμβολιαστικό κέντρο της Πάτρας.
Αδιανόητη καταγγελία για αρνητή στην Πάτρα: Πλήρωσε για να του κάνουν εμβόλιο πάνω από το… μπουφάν
Ιερέας σε εκκλησία
Κορονοϊός - Παραλήρημα αρχιμανδρίτη: Τα εμβόλια είναι λουσμένα με αίμα αθώων εμβρύων
Σάλος με επιστολή του Αρχιμανδρίτη Ντανά για τα εμβόλια κατά του κορονοϊού: «Είναι λουσμένα στα αίματα εμβρύων»
Κορονοϊός - Παραλήρημα αρχιμανδρίτη: Τα εμβόλια είναι λουσμένα με αίμα αθώων εμβρύων
Οικογενειακή τραγωδία στο Νέο Ηράκλειο: Νεκρά δύο αδέρφια μέσα σε διαμέρισμα
Οι Αρχές εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα, ωστόσο ίσως το ένα από τα αδέρφια να σκότωσε το άλλο και μετά να αυτοκτόνησε
Οικογενειακή τραγωδία στο Νέο Ηράκλειο: Νεκρά δύο αδέρφια μέσα σε διαμέρισμα