Κινητοποίηση σπουδαστών ΔΙΕΚ και ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ στο υπουργείο Εργασίας
Κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας από σπουδαστές ΔΙΕΚ και ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Αττικής

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας πραγματοποίησε τη Δευτέρα ο Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ Αττικής μαζί με την Επιτροπή Αγώνα σπουδαστών ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Αττικής.

Σε σχετική ενημέρωση αναφέρεται:

Τη Δεύτερα 26/4/2021 πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας του Συλλόγου μας μαζί με την Επιτροπή Αγώνα σπουδαστών ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Αττικής στο υπουργείο Εργασίας.

Για ακόμα μία φορά δώσαμε δυναμικό «παρών», φωνάζοντας τα συνθήματά μας για ουσιαστική μόρφωση και ζωή με δικαιώματα. Για να μην υποβαθμιστούν τα πτυχία μας και για να επιστρέψουμε στις σχολές και τις πρακτικές μας ασκήσεις άμεσα και με ασφάλεια!

Στη διάρκεια της κινητοποίησης, μετά από πίεση που ασκήσαμε για να μας δεχτούν και να ακούσουν τα δίκαια αιτήματά μας, αντιπροσωπεία του Συλλόγου και της Επιτροπής Αγώνα σπουδαστών των ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ συναντηθήκαμε με αρμόδιο του υπ. Εργασίας και θέσαμε τα εξής ζητήματα:

· Να δοθεί τέλος στο μαρτύριο της αναμονής! Να ξεκινήσουν εδώ και τώρα οι πρακτικές ασκήσεις και η μαθητεία με όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας!

· Η πρακτική άσκηση να ενταχθεί οργανικά στη μάθηση με ουσιαστική εποπτεία από το υπουργείο. Όλοι οι σπουδαστές που κάνουν πρακτική να έχουν πλήρη ασφαλιστική κάλυψη και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, τα ένσημα να υπολογίζονται για τη σύνταξη και να αμείβονται με βάση τη ΕΓΣΣΕ ή των κλαδικών συμβάσεων (όπου υπάρχουν).

· Να μπορούμε να κάνουμε πρακτική άσκηση από το τέλος του Β’ Εξαμήνου όπως ήταν πριν την πανδημία, με όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας μας!

· Να δοθεί οικονομική ενίσχυση εδώ και τώρα σε όλους τους σπουδαστές που έκαναν πρακτική και μαθητεία και βρίσκονται σε αναστολή.

· Να ενταχθούν στο επίδομα ανεργίας όλοι οι άνεργοι σπουδαστές.

· Να πληρωθούν άμεσα όλοι οι σπουδαστές των ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ για την περίοδο που βρίσκονται σε αναστολή οι συμβάσεις μαθητείας με απόφαση της κυβέρνησης.

· Να μην εφαρμοστεί ο νέος νόμος υποβάθμισης των Δ.ΙΕΚ και των σχολών και των πτυχίων στις ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ!

Οι απαντήσεις που πήραμε ήταν βγαλμένες από το συνηθισμένο παιχνίδι που παίζει η κυβέρνηση σε αυτές τις καταστάσεις, ο ένας ρίχνει το μπαλάκι στον άλλο και μάλιστα μας είπαν ότι την ευθύνη την έχει το υπ. Παιδείας και δεν είναι αρμοδιότητα του υπουργείου Εργασίας το ζήτημα με τις πρακτικές.

Να θυμίσουμε πως την προηγούμενη εβδομάδα τα ίδια ακριβώς μας είχε πει το υπ. Παιδείας. Μάλιστα, τους έκανε εντύπωση το γεγονός ότι οι σπουδαστές των ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ, που οι συμβάσεις μαθητείας τους βρίσκονται σε αναστολή, δεν έχουν πάρει επίδομα και εξήγησε ότι δεν το έχουν πάρει «επειδή γίνεται χαμός γενικά στη χώρα λόγω της πανδημίας». Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε, που λέει και ο λαός. Είναι γνωστή η τακτική διαχρονικά των υπουργείων να μην παίρνουν ουσιαστική θέση απέναντι στα προβλήματά μας.

Εμείς τους απαντάμε ότι εδώ και τώρα πρέπει να ακούσουν τα δίκαια αιτήματά μας και να σταματήσουν να παίζουν τα παιχνίδια τους! Η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και να λύσει εδώ και τώρα το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί στις σπουδές και το μέλλον μας!

Οι πολλές φωνές ακούγονται δυνατά! Και εμείς ξέρουμε ότι η κυβέρνηση πρέπει να μας ακούσει! Δεν πάει άλλο! Συνεχίζουμε δυναμικά να διεκδικούμε τα αιτήματά μας! Δηλώνουμε αποφασισμένοι να πάμε στα υπουργεία, έξω από τη Βουλή όσες φορές χρειαστεί, κόντρα στην κοροϊδία της κυβέρνησης!

Ανανεώνουμε το αγωνιστικό μας ραντεβού στο γιορτασμό της Πρωτομαγιάς, που έχουν κηρύξει σωματεία, φορείς, Εργατικά Κέντρα στις 6 Μάη! Ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους, τις γυναίκες, τους μαθητές, να μην τους αφήσουμε να μας πάνε 100 χρόνια πίσω!

Έχουμε όλη την ζωή μπροστά μας και θέλουμε να την ζήσουμε με ψηλά το κεφάλι!

Μαζί είμαστε πιο δυνατοί, έχουμε το δίκιο με το μέρος μας!

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Διορισμοί εκπαιδευτικών 2021 στη Γενική: Δείτε όλα τα ονόματα

ΔΙΑΤΑΞΗ - Νέες προσλήψεις ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ στα σχολεία - Ενίσχυση της Σχολικής Ψυχολογίας

Αλλάζει ο νόμος ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ Εκπαιδευτικών: 2 σεμινάρια αντί για ένα

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ σε όλα τα σχολεία - Αυτό είναι το 9ΜΗΝΟ σεμινάριο που μοριοδοτεί Διορισμούς - προσλήψεις εκπαιδευτικών

Πιστοποίηση Αγγλικών  ΕΥΚΟΛΑ και Ευέλικτα με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listenin (ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΗ) - ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΑΣΕΠ

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ (ΜΟΝΟ 25 ΕΥΡΩ το μήνα) κ.α. - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 4 Αυγούστου

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για ΑΣΕΠ, ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

Πύργος: Εκκενώνονται άλλες τρεις κοινότητες λόγω της πυρκαγιάς
Εκκενώνονται προληπτικά άλλες τρεις κοινότητες λόγω της πυρκαγιάς που μαίνεται στην περιοχή Ηράκλεια του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας
Πύργος: Εκκενώνονται άλλες τρεις κοινότητες λόγω της πυρκαγιάς
elas
ΕΛΑΣ: «Συνδράμαμε σε πάνω από 300 απεγκλωβισμούς στις πυρκαγιές της Βαρυμπόμπης και Εύβοιας»
Πάνω από 300 απεγκλωβισμοί ατόμων από την αστυνομία στην πυρκαγιά της Αττικής και άλλοι 12 στην Εύβοια
ΕΛΑΣ: «Συνδράμαμε σε πάνω από 300 απεγκλωβισμούς στις πυρκαγιές»
Ζερεφός: «Δεν έχουμε δει ακόμα μεγάλες πυρκαγιές»
«Δεν έχουμε δει ακόμα μεγάλες πυρκαγιές» προειδοποίησε ο Γενικός Γραμματέας της Ακαδημίας Αθηνών και Εκπρόσωπος της Ελλάδας για την Κλιματική Αλλαγή...
Ζερεφός: «Δεν έχουμε δει ακόμα μεγάλες πυρκαγιές»