Μαθητικός Διαγωνισμός Προγραμματισμού & Εκπαιδευτικής Ρομποτικής
Διαδικτυακός Διαγωνισμός Προγραμματισμού και Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για μαθητές που φοιτούν σε όλες τις βαθμίδες της υποχρεωτικής εκπαίδευσης: « Ελλάδα 2021: 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση»

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής αποτελεί έναν μοναδικό τρόπο για να κατανοήσουν οι μαθητές τις φυσικές επιστήμες, τον προγραμματισμό και τους αυτοματισμούς, να μάθουν να σκέφτονται ως μηχανικοί, να αναπτύξουν την ικανότητά τους στην επίλυση προβλημάτων και να διευρύνουν τη δημιουργικότητά τους. Εξερευνώντας αυτές τις δεξιότητες με τρόπο πρακτικό και συμμετοχικό, τα παιδιά αναπτύσσουν εφόδια που τους είναι απαραίτητα σήμερα αλλά και για το μέλλον, όποια επιλογή σταδιοδρομίας κι αν ακολουθήσουν.

O Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής διοργανώνεται για 6η συνεχή χρονιά από τον WRO Hellas με Στρατηγικό Συνεργάτη την COSMOTE.

Η μεγάλη γιορτή της εκπαιδευτικής ρομποτικής είναι εδώ και απευθύνεται ταυτoχρόνως σε όλες τις βαθμίδες της υποχρεωτικής εκπαίδευσης!

Κατά την προετοιμασία τους για τον διαγωνισμό οι μαθητές, με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών-προπονητών τους:

 

 • Θα σχηματίσουν ομάδες(teamwork)
 • Θα μελετήσουν τη σχετική βιβλιογραφία και θα πειραματιστούν (critical thinking)
 • Θα εξερευνήσουν την επιστήμη της μηχανικής (engineer thinking)
 • Θα εντοπίσουν προκλήσεις και θα προτείνουν λύσεις (problem solving)

Παράλληλα, στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, θα διεξαχθούν δωρεάν σεμινάρια κατάρτισης των προπονητών των ομάδων που θα συμμετάσχουν στον διαγωνισμό. Τα εκπαιδευτικά σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν εξ αποστάσεως, αλλά και με φυσική παρουσία των συμμετεχόντων, στις 14 εκπαιδευτικές περιφέρειες της χώρας.

robomarathon.jpg

 

Διαγωνιστικές Κατηγορίες

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής απευθύνεται σε μαθητές όλων των σχολικών βαθμίδων από όλη την Ελλάδα. Για κάθε βαθμίδα τίθενται διαφορετικοί εκπαιδευτικοί στόχοι, κι ως εκ τούτου διαφορετικές διαγωνιστικές κατηγορίες και διαγωνιστικά κριτήρια.

Ο Διαδικτυακός Διαγωνισμός Προγραμματισμού κι Εκπαιδευτικής Ρομποτικής θα διεξαχθεί από 25 Μαρτίου έως και 25 Απριλίου και περιλαμβάνει τις εξής κατηγορίες:

 • Κατηγορία Scratch for Beginners (Animation)  «Το καλοκαίρι που ονειρεύομαι» : για μαθητές 5-7 ετών.
 • Κατηγορία Scratch Advanced (Animation) «Οι μεγάλες στιγμές της Ελληνικής Επανάστασης του 1821» : για μαθητές 8-12 ετών.
 • Κατηγορία Regular (κατηγορία με πίστα) «RoboMarathon» : για μαθητές 12-16 ετών.

Προαιρετικές Συμμετοχές 

 • Νηπιαγωγείο : για νήπια έως 5 ετών.
 • Καλλιτεχνικός διαγωνισμός με Python: συμμετέχοντες 15-21 ετών

Χρονοδιάγραμμα τελικής φάσης RoboMarathon

Κυριακή 14 Μαρτίου και ώρα 11.00-14.00:

Θα διεξαχθεί online προσομοίωση του Μεγάλου Τελικού. Η προσομοίωση θα είναι προαιρετική και χωρίς αξιολόγηση, με στόχο την εξοικείωση των μαθητών στη διαδικασία και στο ύφος των θεμάτων.

Κυριακή 28 Μαρτίου και ώρα 11.00-14.00:

Θα διεξαχθεί online ο Μεγάλος Τελικός. Τα θέματα δε θα είναι γνωστά και θα ανακοινωθούν εκείνη την ημέρα στις 11.00 ακριβώς.

Ο τρόπος διεξαγωγής του τελικού θα εξαρτηθεί από την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας εκείνη τη χρονική περίοδο.

 • Αν δεν υπάρχει καραντίνα, οι μαθητές θα προσέλθουν σε συνεργαζόμενους χώρους του WROHellas (σε όλες τις περιφέρειες της χώρας) και θα διαγωνιστούν εκεί χωρίς την παρουσία των προπονητών τους.
 • Σε περίπτωση όμως καραντίνας, οι μαθητές θα συμμετέχουν από το σπίτι τους. Για τη διασφάλιση της εγκυρότητας της διαδικασίας, ο WROHellas έχει σχεδιάσει μια σειρά από μέτρα, τα οποία θα ανακοινωθούν αναλυτικά το Μάρτιο.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσοχή! Γεμίζουν τα νοσοκομεία με μαθητές με διαταραχές συμπεριφοράς και επιθετικότητας

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα