ΕΛΜΕ Κεφαλλονιάς-Ιθάκης: Καμία εξ αποστάσεως εκπαίδευση σε σχολεία υπό κατάληψη!
Η ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς Ιθάκης καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς να υπερασπίσουν τον ρόλο τους ως παιδαγωγοί και όχι ως κοινοί χαφιέδες των μαθητών, που επιδιώκει να τους κάνει το υπουργείο παιδείας.

Η ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς Ιθάκης  έχει προκηρύξει, για τους συναδέλφους που τα σχολεία τους τελούν υπό κατάληψη, 3ωρη στάση εργασίας 8-11πμ για την Παρασκευή 2/10/2020 και τη Δευτέρα 5/10/2020

η Ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς Ιθάκης

Tο Δ.Σ. της ΕΛΜΕΚΙ θεωρεί τις χθεσινές δηλώσεις της υπουργού Παιδείας κα Κεραμέως ότι «…στις σχολικές μονάδες που τελούν υπό κατάληψη ξεκινά υποχρεωτική για όλους σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση…», απειλώντας μάλιστα με απουσίες όσους μαθητές δε συμμετέχουν, ως μνημείο εκβιασμού, τρομοκρατίας και αυταρχισμού, αλλά και πρόκληση για όλο το λαό που δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη.

Πρόκειται για μια άθλια επιχείρηση επιβολής της εκπαιδευτικής διαδικασίας, έξω από το σχολείο με την μέθοδο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης σε σχολεία που τελούν υπό κατάληψη, που δεν πρέπει να περάσει.

Η επιλογή των μαθητών να αγωνίζονται με τον τρόπο που επιλέγουν είναι αναφαίρετο δικαίωμά τους, όταν μάλιστα έχουν τόσο εκρηκτικά προβλήματα που κανένας πλέον δεν μπορεί να αμφισβητήσει. Επιβάλλεται επίσης, όταν έχουν απέναντί τους μια κυβέρνηση και μια ηγεσία του υπουργείου  παιδείας που, αντί να λύσει τα πραγματικά προβλήματα των σχολείων, αντί να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα εκπαιδευτικών, γονιών και μαθητών, επιλέγει τον κατήφορο των  απειλών,  των εκφοβισμών και των καταδοτών παλαιάς κοπής.

Κανείς δεν μπορεί να υποχρεώσει τους εκπαιδευτικούς σε αυτήν την εξευτελιστική διαδικασία, να τιμωρούν όσους μαθητές αγωνίζονται για να έχουν επαρκή και ασφαλή σχολεία, να τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα στην πράξη, να έχουν εκπαιδευτικούς και υποδομές κ.α.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΚΙ καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς να υπερασπίσουν τον ρόλο τους ως παιδαγωγοί και όχι ως κοινοί χαφιέδες των μαθητών, που επιδιώκει να τους κάνει το υπουργείο παιδείας. Ο ρόλος τους ήταν και θα είναι δίπλα στους αγωνιζόμενους μαθητές και όχι απέναντί τους. Είναι να κάνουν μάθημα στο σχολείο και στην τάξη με αξιοπρέπεια, γιατί κοινά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, κοινοί οι στόχοι.

Τούτη την ώρα κρινόμαστε όλοι και ο καθένας ξεχωριστά.

Κανένας συνάδελφος να μην υλοποιήσει τις αντιδημοκρατικές εντολές του Υπουργείου Παιδείας.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΚΙ συντονισμένο με την ΟΛΜΕ που έχει προκηρύξει, για τους συναδέλφους που τα σχολεία τους τελούν υπό κατάληψη, 3ωρη στάση εργασίας 8-11πμ για την Παρασκευή 2/10/2020 και τη Δευτέρα 5/10/2020,

                                      

ΠΡΟΚΥΡΗΣΕΙ

συμπληρωματική στάση εργασίας 11-2μμ για τις ίδιες μέρες για τα ημερήσια σχολεία και αντίστοιχα στάση εργασίας για την δεύτερη  βάρδια του εσπερινού σχολείου.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να πάρουν θέση δίπλα στους αγωνιζόμενους μαθητές μας!

Εδώ και τώρα το Υπουργείο Παιδείας ν’ αφήσει τις γελοιότητες και να ικανοποιήσει τα αιτήματα μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών.

Καμία εξ αποστάσεως εκπαίδευση σε σχολεία υπό κατάληψη!

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ    1/10/2020                                                ΤΟ Δ.Σ. της ΕΛΜΕΚΙ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές  ειδήσεις σήμερα

Η Γνωστή μπύρα σταματά τη συνεργασία με efood-wolt

Η ΕΥΚΟΛΗ ONLINE Πιστοποίηση Αγγλικών ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να δώσετε εξετάσεις σε προφορικά και έκθεση

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ σε όλα τα σχολεία - Αυτό είναι το 9ΜΗΝΟ σεμινάριο που μοριοδοτεί Διορισμούς - προσφορές εκπαιδευτικών

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ (ΜΟΝΟ 25 ΕΥΡΩ το μήνα) κ.α.  - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 20/9

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα