ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩ
ΣΕΠΕ Αμαρουσίου: Αναντίστοιχες των έντονων προβλημάτων οι απαντήσεις του διευθυντή Πρωτοβάθμιας Β΄ Αθήνας
Παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Π.Ε Β' Αθήνας από το Σύλλογο Εκπαιδευτικών ΠΕ Αμαρουσίου

Παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Π.Ε Β' Αθήνας και συνάντηση με το διευθυντή πραγματοποίησε τη Δευτέρα ο ΣΕΠΕ Αμαρουσίου, αναφορικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία εν μέσω κορονοϊού.

Όπως σημειώνει ο Σύλλογος, «δυστυχώς οι απαντήσεις που πήραμε από τον Δ/ντή Π. Ε. Β΄ Αθήνας ήταν, για άλλη μια φορά, αναντίστοιχες των πραγματικών καταστάσεων και των έντονων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα σχολεία και οι εκπαιδευτικοί, αφού μας παρέπεμπε συνεχώς στις εγκυκλίους του ΥΠΑΙΘ και στις καλές προθέσεις της διοίκησης αλλά και στην ενημέρωση που δίνει στο ΥΠΑΙΘ για τις ελλείψεις – κενά των σχολείων».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΕΠΕ Αμαρουσίου:

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα  28 – 9 – 2020 στις 13:30 παράσταση διαμαρτυρίας του Δ. Σ. και μελών του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου, που έγινε στην έδρα της Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας.

Στη συνάντηση που έγινε με τον Δ/ντή Π. Ε. Β΄ Αθήνας κο Μπαμπαρούτση Χαράλαμπο τέθηκαν από την πλευρά μας τα παρακάτω θέματα:

1. Να γίνουν άμεσα οι προσλήψεις αναπληρωτών (γ΄ φάση) για όλα τα κενά (σε πρωινά τμήματα, ολοήμερα, ειδικότητες και εκπαιδευτικούς παράλληλης στήριξης). Να ικανοποιηθούν οι βελτιώσεις θέσεων που ζητούν οι συνάδελφοι μας αναπληρωτές με αιτήσεις και αφορούν κενές θέσεις.

2. Να δοθεί κονδύλι για να επιτευχθεί η μείωση των μαθητών ανά τμήμα, το πολύ στους 15 και ανάλογα με το μέγεθος της αίθουσας, έτσι ώστε να μπορούν να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις. Την κάλυψη των ελλείψεων στα σχολεία, που προκύπτουν από τις αυξημένες ανάγκες της εποχής.

3. Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των ελλείψεων και των ειδικοτήτων.

4. Δημιουργία σχολιατρικής υπηρεσίας που θα έχει την ευθύνη για τον έλεγχο λειτουργίας των σχολείων αλλά και τη διαχείριση των κρουσμάτων.

Στη συζήτηση που ακολούθησε με τον Δ/ντή Π. Ε. Β΄ Αθήνας αναδείχθηκε το πρόβλημα της έλλειψης εκατοντάδων εκπαιδευτικών από τη Δ/νση Π. Ε. Β΄ Αθήνας με ευθύνη του ΥΠΑΙΘ και της Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας (ενδεικτικά αναφέρουμε ότι τη Δευτέρα 28 – 9 – 2020 χρειάζονταν για τα σχολεία και νηπιαγωγεία της Β΄ Δ/νσης Π. Ε. Αθήνας 12 Δάσκαλοι ΠΕ70, 8 Νηπιαγωγοί ΠΕ60, πάνω από 280 εκπαιδευτικοί παράλληλης στήριξης και κάποιος αριθμός εκπαιδευτικών ειδικοτήτων σύμφωνα με στοιχεία της Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας).

Επιπρόσθετα τέθηκε επιτακτικά το ζήτημα της ικανοποίησης των αιτήσεων βελτίωσης θέσης των συναδέλφων μας αναπληρωτών που αν και προσλήφθηκαν κατά την πρώτη φάση των προσλήψεων αναπληρωτών έμειναν στη διάθεση του ΠΥΣΠΕ Β΄ Αθήνας με προσωρινές τοποθετήσεις και κατόπιν τοποθετήθηκαν σε σχολεία και νηπιαγωγεία με αδιευκρίνιστα κριτήρια και χωρίς να έχουν πλήρη γνώση των λειτουργικών κενών με απόλυτη ευθύνη της Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας, αφού αυτά ανακοινώνονταν σε δόσεις και όχι με ενιαίο τρόπο με αποτέλεσμα συνάδελφοί μας με περισσότερα μόρια στο πίνακα κατάταξης των αναπληρωτών να βρίσκονται σε θέσεις πολύ διαφορετικές από αυτές που θα μπορούσαν να καταλάβουν.

Για τα ζητήματα εύρυθμης λειτουργίας των Δημ. Σχολείων και Νηπιαγωγείων τέθηκε και πάλι το πάγιο αίτημά μας για την τοποθέτηση ενός δασκάλου ΠΕ70 επιπλέον σε κάθε Δημοτικό Σχολείο  της Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας για την αναπλήρωση των αδειούχων λόγω υγείας εκπ/κών αλλά και ικανού αριθμού αναπληρωτριών Νηπιαγωγών στη διάθεση της Δ/νσης Π. Ε. Β΄Αθήνας για την αντίστοιχη κάλυψη των Νηπιαγωγείων.

Τέλος τέθηκε για άλλη μια φορά από την πλευρά του Δ. Σ. του Συλ. Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου η ζοφερή κατάσταση που αντιμετωπίζουν τα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία αναφορικά με τα ζητήματα αντιμετώπισης της πανδημίας του ιού covid 19 με την πλήρη έλλειψη μέτρων προστασίας για μαθητές και εκπαιδευτικούς επικεντρώνοντας στην αναγκαιότητα της δημιουργίας ολιγάριθμων τμημάτων (μέχρι 15 παιδιά στο τμήμα) αλλά και στην ουσιαστική χορήγηση μέσων προστασίας για την αντιμετώπιση της πανδημίας, όπως δωρεάν διαγνωστικά τεστ για μαθητές και εκπαιδευτικούς και αυξημένο προσωπικό καθαριότητας που να καλύπτει πλήρως τη λειτουργία των σχολικών μονάδων από 08:00 έως 16:00.

Δυστυχώς οι απαντήσεις που πήραμε από τον Δ/ντή Π. Ε. Β΄ Αθήνας ήταν, για άλλη μια φορά, αναντίστοιχες των πραγματικών καταστάσεων και των έντονων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα σχολεία και οι εκπαιδευτικοί, αφού μας παρέπεμπε συνεχώς στις εγκυκλίους του ΥΠΑΙΘ και στις καλές προθέσεις της διοίκησης αλλά και στην ενημέρωση που δίνει στο ΥΠΑΙΘ για τις ελλείψεις – κενά των σχολείων. Ουσιαστικά όμως ο Δ/ντής Π. Ε. Β΄ Αθήνας δεν μας είπε τίποτα ουσιαστικό αλλά ούτε και δεσμεύτηκε για την επίλυση οποιουδήποτε θέματος του θέσαμε απαντώντας με το αόριστο «θα το δω και θα το εξετάσω». Φαίνεται η λογική της «αριστείας» που προβάλλει ως πολιτική του το ΥΠΑΙΘ και η κυβέρνηση της Ν. Δ. και ενστερνίζεται και υπηρετεί πλήρως και ο κος Δ/ντής Π. Ε. Β΄ Αθήνας αδυνατεί να δώσει ουσιαστικές και έγκυρες απαντήσεις και λύσεις στα ζητήματα της εύρυθμης λειτουργίας των σχολείων, της εφαρμογής των νόμων για την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπ/κών και της προστασίας της υγείας και της ζωής μαθητών και εκπαιδευτικών.

Ας τους θαυμάσει λοιπόν η κοινωνία που τους εξέλεξε και ας πιέσει και εκείνη (γονείς, μαθητές και κοινωνικοί φορείς) μαζί μας για το μέλλον του Δημόσιου Σχολείου και των παιδιών μας που κινδυνεύει εξαιτίας των πολιτικών που υλοποιούν οι «άριστοι» της Ν.Δ.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες  ειδήσεις σήμερα

Βόλος: Αρνητής γονιός μήνυσε δάσκαλο γιατί έκανε γρήγορη δοκιμή στην κόρη του

Μάθημα Σεξουαλικής Αγωγής: Αυτό το σεμινάριο μοριοδότησε και η ζήτηση του εκτοξεύτηκε

Εύκολη Online ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ  ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ, προσλήψεις, ΠΜΣ,  ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΤΕΙΤΕ σε προφορικά και έκθεση!

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια σε ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ, Σχολική Ψυχολογία, Διαπολιτισμική, μόνο με 25 ευρώ το μήνα

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

mati
Πυρκαγιά στο Μάτι: Ποινική δίωξη στον πρώην αρχηγό της Πυροσβεστικής
Ποινική δίωξη πλημμεληματικού χαρακτήρα στον πρώην αρχηγό της Πυροσβεστικής, για τις πιέσεις του στον πραγματογνώμονα για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι
Πυρκαγιά στο Μάτι: Ποινική δίωξη στον πρώην αρχηγό της Πυροσβεστικής
theodoridou
Θεοδωρίδου: Τα παιδιά αποτελούν «ρεζερβουάρ» νέων μεταλλάξεων
«Τα παιδιά μεταδίδουν και αποτελούν "ρεζερβουάρ" νέων μεταλλάξεων», είπε η Μ Θεοδωρίδου κατά την ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης...
Θεοδωρίδου: Τα παιδιά αποτελούν «ρεζερβουάρ» νέων μεταλλάξεων