27 αναπληρωτές για 97 κενά στην ΔΔΕ Κέρκυρας μετά τη β φάση προσλήψεων
Για τις ελλείψεις εκπαιδευτικών και την απόκρυψη κενών

Δεκάδες ακόμα τα κενά στην Κέρκυρα

Μετά τις «κυβερνητικές» δικαιολογίες και τις υπεκφυγές που έδωσε ο ΠΔΕ Ιονίων Νήσων στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή, ήρθε η σκληρή πραγματικότητα να διαψεύσει πανηγυρικά και τον ίδιο και την κυβέρνηση.

Μετά τις υποσχέσεις και εξαγγελίες της Υπουργού Παιδείας, για αύξηση του αριθμού των αναπληρωτών και κάλυψη των κενών, ήρθε και για την υπουργό η σκληρή πραγματικότητα να τη διαψεύσει πανηγυρικά.

70 κενά είχε δηλώσει η ΔΔΕ Κέρκυρας στη Γενική Παιδεία και 27 στην Ειδική Αγωγή και το Υπουργείο, στη Β΄ φάση προσλήψεων, πήρε μόλις 25 αναπληρωτές Γ.Π. και μόλις 2 Ε.Α.Ε.

Η κοροϊδία σε όλο της το μεγαλείο: λίγες ώρες πριν ο ΠΔΕ υποσχόταν ότι μέχρι τη Δευτέρα θα έχουν καλυφθεί τα κενά αφού την Παρασκευή θα γίνουν οι προσλήψεις.

Το υπουργείο και η κυβέρνηση για μια ακόμα χρονιά, όσο κι αν προσπαθούν να παρουσιάσουν μια διαφορετική πραγματικότητα, αφήνουν τα σχολεία χωρίς εκπαιδευτικούς, ωθώντας χιλιάδες μαθητές σε όλη την Ελλάδα να κάνουν κενά και να χάνουν μαθήματα. Και όλα αυτά τα κενά υπάρχουν, χωρίς καν να υπολογίζονται αυτά που θα προκύψουν από τις άδειες των ευπαθών ομάδων των εκπαιδευτικών!

Είναι τελείως ξεκάθαρο πλέον, ακόμα και στον πιο καλοπροαίρετο, ότι η εκπαίδευση αποτελεί κόστος για την κυβέρνηση, το οποίο και επιλέγει να μην καλύψει.

Και δεν είναι μόνο τα κενά. Η ΔΔΕ Κέρκυρας επιλέγει να μη δίνει όλα τα διαθέσιμα κενά στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, παραβιάζοντας κατάφωρα τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών αλλά και διαταράσσοντας την εκπαιδευτική διαδικασία με τις συνεχείς αλλαγές εκπαιδευτικών στα σχολεία, καταπατώντας το κεκτημένο της δημοσιοποίησης και ανάρτησης όλων των υπαρχόντων κενών. 

Απαιτούμε:

  • Την άμεση πρόσληψη όλου του απαραίτητου εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού στα σχολεία
  • Να δίνονται όλα τα κενά στους εκπαιδευτικούς, προκειμένου οι συνάδελφοι να κάνουν και τον προγραμματισμό τους αλλά και οι μαθητές στις δύσκολες αυτές συνθήκες να έχουν μια ομαλή εκπαιδευτική διαδικασία.
  • Καλούμε τους αιρετούς να καταγγείλουν τη διαδικασία τοποθέτησης των συναδέλφων αναπληρωτών, στις ειδικότητες που αποκρύπτονται κενά και να μη συμμετέχουν στη διαδικασία.
  • Καλούμε όλους τους συναδέλφους αναπληρωτές σε συνάντηση, την Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου, στις 18:00, στα γραφεία της ΕΛΜΕ Κέρκυρας

Όλοι στους δρόμους! Κλιμακώνουμε με Απεργία

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γιατί τα παράθυρα στις σχολικές αίθουσες μπαίνουν αριστερά των μαθητών

Πώς να πάρετε έως 36.000€ για ανακαίνιση με επιδότηση 90%

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κλειστά σχολεία
Έρχεται «λουκέτο» στους Παιδικούς Σταθμούς: Τι θα αποφασιστεί στις 22 Απριλίου
Σε κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ με τη στήριξη του Χάρη Δούκα - Ποιοι Παιδικοί Σταθμοί ετοιμάζονται να κλείσουν
Έρχεται «λουκέτο» στους Παιδικούς Σταθμούς: Τι θα αποφασιστεί στις 22 Απριλίου
Αλέξης Μητρόπουλος για συντάξεις και ασφάλιση
Αλέξης Μητρόπουλος: 1.144.000 ασφαλισμένοι οδηγούνται σε σύνταξη 800€ μεικτά!
Τεκμαρτή φορολόγηση και κατ’ έτος αύξηση των εισφορών έχουν εκτινάξει τις οφειλές προς τον ΕΦΚΑ στα 51,3 δις €
Αλέξης Μητρόπουλος: 1.144.000 ασφαλισμένοι οδηγούνται σε σύνταξη 800€ μεικτά!
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
Λεχαινά: Στο νοσοκομείο 2χρονο παιδί μετά από κατάποση χλωρίνης – Συνελήφθη ο παππούς
Σε εξέλιξη έρευνα για τις συνθήκες του περιστατικού – Κατηγορίες για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο
Λεχαινά: Στο νοσοκομείο 2χρονο παιδί μετά από κατάποση χλωρίνης – Συνελήφθη ο παππούς