Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής: Μαζική η συμμετοχή των γονιών στο εκπαιδευτικό συλλαλητήριο 17/9
Η Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής χαιρετίζει τους γονείς για τη συμμετοχή τους στο εκπαιδευτικό συλλαλητήριο

Η μαζική συμμετοχή των γονιών στα εκπαιδευτικά συλλαλητήρια δείχνει το δρόμο της διεκδίκησης για τους όρους μόρφωση των παιδιών μας

Η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας χαιρετίζει τους χιλιάδες γονείς που σε δεκάδες πόλεις της Ελλάδας συμμετείχαν οργανωμένα την Πέμπτη 17/9/2020 στα εκπαιδευτικά συλλαλητήρια διεκδικώντας όρους ασφάλειας, υγιεινής και ισότιμης μόρφωσης για όλους τους μαθητές της χώρας.

Τα καλέσματα Ομοσπονδιών και Ενώσεων Γονέων σε όλη τη χώρα με αιτήματα τη μείωση μαθητών σε 15 ανά Τμήμα, κτιριακές υποδομές που να καλύπτουν την ουσιαστική μορφωτική διαδικασία και να εγγυώνται την ασφάλεια και την υγιεινή των μαθητών, προσλήψεις επαρκούς μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού, προσλήψεις επαρκούς και μόνιμου προσωπικού καθαριότητας, έκτακτη οικονομική ενίσχυση των Σχολικών Επιτροπών για μέσα ατομικη προστασίας μαθητών και εκπαιδευτικών, την ύπαρξη σχολικού ιατρού και νοσηλευτή στα σχολεία, είναι αιτήματα ρεαλιστικά, είναι αιτήματα που χρήζουν άμεσης ικανοποίησης.

Θετική παρακαταθήκη στους αγώνες μας είναι ο κοινός βηματισμός με τους εκπαιδευτικούς για τις ανάγκες που έχουν τα σχολεία μας.

Καλούμε τις Ομοσπονδίες, τις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων να κλιμακώσουν τη δράση τους και  μέσα από Γενικές Συνελεύσεις και συλλογικές αποφάσεις να πρωτοστατήσουν για τις ανάγκες κάθε σχολικής μονάδας με παραστάσεις διαμαρτυρίας σε Περιφέρειες, Δήμους και Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

Σεπτέμβρης 2020

Διαβάστε Επίσης: