Νέα Ιωνία: Να συζητηθούν τα φλέγοντα προβλήματα των βρεφονηπιακών σταθμών ζητούν οι γονείς

Εμείς οι γονείς και κηδεμόνες παιδιών που φιλοξενούνται στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του ΚΕΒΡΕΦΟ, του Δήμου Νέας Ιωνίας και υπογράφουμε την παρούσα ανακοίνωση, θα θέλαμε να πούμε τα εξής.

Από την μία πλευρά με ανακοίνωσή του ο Δήμος Νέας Ιωνίας και το ΚΕΒΡΕΦΟ προσπαθούν να μας καθησυχάσουν ότι «ξεκίνησε η λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου Νέας Ιωνίας, τηρώντας απαρέγκλιτα όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία και την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού», και ότι παράλληλα έχουν τηρηθεί όλες οι οδηγίες ώστε «να είναι καθαροί το σύνολο των χώρων υποδοχής και διδασκαλίας και το προσωπικό επαρκώς προετοιμασμένο για την ασφαλή φιλοξενία βρεφών και νηπίων».

Από την άλλη πλευρά διαβάζουμε και ανακοίνωση εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς (που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, έτοιμοι να εισπράξουν κι αυτοί ένα «κομψό» μπαλκονάτο χειροκρότημα) να αναφέρουν ότι «η διοίκηση του δήμου θέλοντας να δημιουργήσει μια ψευδαίσθηση και να παίξει τα επικοινωνιακά της παιχνίδια ενημερώνει τους γονείς για τα αυτονόητα, την καθαριότητα των παιδικών σταθμών» ενώ παράλληλα ενημερώνουν ότι δεν έχει ληφθεί καμία πρόβλεψη «για τον έλεγχο των εργαζομένων που επέστρεψαν από τη θερινή τους άδεια, με τεστ ανίχνευσης του Covid-19».

Για εμάς ως γονείς το πρωτεύον είναι να διασφαλίσουμε την υγεία των παιδιών μας αλλά και την δικιά μας. Κάπου εκεί λοιπόν μπαίνει και το ερώτημα: Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του ΚΕΒΡΕΦΟ τι κάνει; Απουσιάζει ή απλώς… προεδρεύει, εδώ και πάρα πολλούς μήνες…

Η ανάγκη μας για δημοσιοποίηση της παρούσας ανακοίνωσης δεν έχει να κάνει μόνο με τα φλέγοντα προβλήματα που προκύπτουν από τον Covid-19 και χρήζουν ΑΜΕΣΗΣ αντιμετώπισης.

• Έχει να κάνει με το ότι για κάποιους στον Δήμο ο «μήνας έχει 9» όσον αφορά στα αποτελέσματα για τις νέες εγγραφές βρεφών και νηπίων στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου, που θα έπρεπε να είχαν βγει το αργότερο από τον Αύγουστο, ώστε οι γονείς με την σειρά τους να μπορούν να κάνουν τον οικογενειακό τους προγραμματισμό.
  • Έχει να κάνει με τα παιδιά μας που μένουν εκτός δημοτικών βρεφονηπιακών σταθμών.
  • Έχει να κάνει με τα τροφεία που καλούμαστε να πληρώσουμε, λες και δεν φορολογούμαστε αρκετά (άμεσα και έμμεσα), τόσο από το κεντρικό κράτος όσο και από τους Δήμους ώστε αυτές οι παροχές να είναι ΔΩΡΕΑΝ.
  • Έχει να κάνει με τα προβλήματα έλλειψης μόνιμου προσωπικού που κατά καιρούς δημιουργούν διάφορα προβλήματα στην λειτουργία των σταθμών.
  • Έχει να κάνει με τα χρονίζοντα προβλήματα υλικοτεχνικής υποδομής, τα οποία επιδεινώθηκαν μετά την παραχώρηση αιθουσών του ΚΕΒΡΕΦΟ για την λειτουργία των απαραίτητων τμημάτων της δίχρονης προσχολικής αγωγής.
  • Έχει να κάνει με την παραπέρα εκπαιδευτική πορεία των παιδιών μας, που όταν θα ενταχθούν στην δίχρονη προσχολική αγωγή, θα αναγκάζονται να πηγαίνουν σε σχολικές μονάδες μακριά από τα σπίτια τους ή να στοιβάζονται σε προκάτ αίθουσες, γιατί η προηγούμενη και η νυν Δημοτική Αρχή δεν έχουν δώσει μόνιμη λύση για την στέγαση των νηπιαγωγείων του Δήμους μας.

Αυτά και πολλά άλλα που πρέπει το συντομότερο δυνατό εμείς οι γονείς να συζητήσουμε αναζητώντας τρόπους διεκδίκησης για την επίλυσή τους.

Καλούμε το απερχόμενο ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του ΚΕΒΡΕΦΟ να συγκαλέσει ΑΜΕΣΑ έκτακτη γενική συνέλευση.

Καλούμε όλους τους γονείς σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση.

Οι γονείς

Παναγιώτης Κουτσός (3ος Βρεφονηπιακός Παιδικός Σταθμός)

Βάλια Κυργιάκη (1ος Βρεφονηπιακός Παιδικός Σταθμός)

Διαβάστε Επίσης:

ΑΣΕΠ: Tο ΚΟΡΥΦΑΙΟ Σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ με ανοικτές αιτήσεις