Άμεση επαναπρόσληψη της εκπαιδευτικού που απολύθηκε από το Αρσάκειο Δημοτικό Πατρών ζητά ο ΣΙΕΛ Αχαΐας
«Κανένας συνάδελφος δεν είναι μόνος. Απαιτούμε την άμεση επαναπρόσληψη της συναδέλφου στο Αρσάκειο Δημοτικό Πατρών», ζητά ο Σύλλογος

Να επαναπροσληφθεί η εκπαιδευτικός στο Αρσάκειο Δημοτικό Σχολείο Πατρών ζητά ο Σύλλογος Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Αχαΐας. Η δασκάλα, μέλος τυο σωματείου, ενημερώθηκε για την επικείμενη καταγγελία της σύμβασής τηλεφωνικά, λίγες μόλις ημέρες πριν ψηφιστεί ο αντεργατικός και αντι-εκπαιδευτικός νόμος για την ιδιωτική εκπαίδευση.

Σύμφωνα με τον ΣΙΕΛ Αχαΐας, δεν υπήρξε μείωση προσωπικού στο σχολείο, ενώ η θέση θα καλυφθεί με νέα πρόσληψη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Στις 31-8-2020 καταγγέλθηκε η σύμβαση ορισμένου χρόνου διετούς διάρκειας συναδέλφου δασκάλας και μέλους του Συλλόγου μας που εργαζόταν στο Αρσάκειο Δημοτικό Πατρών. Σύμφωνα με την ενημέρωση της συναδέλφισσας προς το σωματείο μας:

- ενημερώθηκε για την επικείμενη καταγγελία της σύμβασής τηλεφωνικά στις 13 Ιουλίου 2020 και της επιδόθηκε μέσω κλητήρα προς υπογραφή στις 17 Ιουλίου, δηλαδή, λίγες μόλις ημέρες πριν ψηφιστεί ο αντεργατικός και αντι-εκπαιδευτικός νόμος για την ιδιωτική εκπαίδευση (ψηφίστηκε στις 28 Ιουλίου 2020) που επιχειρεί να ανατρέψει κεκτημένα εργασιακά δικαιώματα των ιδιωτικών εκπαιδευτικών.

- Στο διάστημα που εργάστηκε εκεί δεν είχε δεχτεί παρατήρηση για την εργασία της, τη συμπεριφορά της ή τη συνεργασία της με συναδέλφους και γονείς, το αντίθετο μάλιστα.

- Δεν υπήρξε μείωση προσωπικού στο σχολείο, αλλά η θέση θα καλυφθεί με νέα πρόσληψη.

- Στις 29 Μαΐου 2020 εστάλη ενυπόγραφο κείμενο στο Δ.Σ. της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, το οποίο συνυπέγραψε και η ίδια η συναδέλφισσα. Το εν λόγω έγγραφο αφορούσε στην τοποθέτηση καμερών στις τάξεις και σε αυτό διατυπώνονταν οι προβληματισμοί των εκπαιδευτικών ως προς την ζωντανή αναμετάδοση των μαθημάτων και την προστασία των προσωπικών δεδομένων των μαθητών και των εκπαιδευτικών. Η συναδέλφισσα πρότεινε στον σύλλογο διδασκόντων να σταλεί η επιστολή στο Δ.Σ. της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας. Λίγες μέρες αργότερα επικοινώνησε με τον σύλλογό μας, για να μας εκφράσει τον φόβο ότι δε θα ανανεωθεί και θα καταγγελθεί η σύμβαση της κρίνοντας από την απότομη αλλαγή στη στάση των προϊσταμένων της αμέσως μόλις γνωστοποιήθηκε η πρόθεση σύνταξης επιστολής. Το Δ.Σ. δεν απάντησε ποτέ γραπτά στην εν λόγω επιστολή.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας, μαζί με αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Πάτρας (ΕΚΠ), επισκέφθηκε στις 25 Αυγούστου 2020 τη Διεύθυνση του Αρσκακείου Δημοτικού Πατρών διατυπώνοντας προφορικά ερωτήματα στη διευθύντρια του Αρσάκειου Δημοτικού Πατρών σχετικά με το αν η καταγγελία της σύμβασης της συναδέλφισσας σχετίζεται με έγγραφη καταγγελία σχετικά με την ποιότητα της εργασίας της ή/και με μείωση προσωπικού ή/και με την επιστολή σχετικά με τη χρήση των καμερών, ζητώντας την επαναπρόσληψη της συναδέλφισσας. Στα ερωτήματά μας δεν λάβαμε καμία απολύτως απάντηση.

Ως Σύλλογος Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Αχαΐας απαιτούμε την επαναπρόσληψη της συναδέλφου άμεσα.

Καλούμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες να καταγγέλλουν στο Σωματείο μας οποιαδήποτε υπόθεση κατάχρησης διευθυντικού δικαιώματος, άδικων και αναιτιολόγητων απολύσεων για συνδικαλιστικούς λόγους για να τα αντιμετωπίσουμε συλλογικά, με συναδελφικότητα και αλληλεγγύη.

Θα στηρίζουμε πάντα όλους τους εργαζόμενους εκπαιδευτικούς που αγωνίζονται και διεκδικούν τα δικαιώματα και την αξιοπρέπειά τους στους χώρους δουλειάς.

Παλεύουμε για την κατάργηση του νόμου για την ιδιωτική εκπαίδευση που ψηφίστηκε στα τέλη Ιουλίου, με τα σχολεία κλειστά, το οποίο απελευθερώνει το ωράριο εργασίας και τις απολύσεις, λύνει τα χέρια των εργοδοτών-σχολαρχών. Με συλλογικό αγώνα και πανεκπαιδευτικό μέτωπο και κίνημα θα τον μπλοκάρουμε στην πράξη και θα τον ανατρέψουμε.

Κανένας συνάδελφος δεν είναι μόνος. Απαιτούμε την άμεση επαναπρόσληψη της συναδέλφου στο Αρσάκειο Δημοτικό Πατρών.

Διαβάστε Επίσης:

ΑΣΕΠ: Tο ΚΟΡΥΦΑΙΟ Σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ με ανοικτές αιτήσεις