Να αποσυρθεί η διάταξη για τις τρίμηνες συμβάσεις εργασίας αναπληρωτών εκπαιδευτικών
ΟΧΙ στους αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου. Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών.

Η Ανακοίνωση του ΣΕΠΕ Πύργου

Με διατάξεις που περιλαμβάνονται στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Υγείας που κατατέθηκε πρόσφατα στη Βουλή, το Υπουργείο Παιδείας προχωρά σε ειδική πρόσκληση πρόσληψης αναπληρωτών τρίμηνης (!!!) κατ’ ελάχιστον διάρκειας, για λόγους που επιβάλλουν οι έκτακτες συνθήκες της πανδημίας, αποκλείοντας, μάλιστα, και όσους εκπαιδευτικούς ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες (π.χ. εγκύους), ενοχοποιώντας, αντί να στηρίξουν, εκείνους που αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα υγείας.

Οι συγκεκριμένες διατάξεις, που υποτίθεται έρχονται να αντιμετωπίσουν έκτακτες ανάγκες λόγω covid -19, ανοίγουν νέα, θλιβερά και επικίνδυνα μονοπάτια στις εργασιακές σχέσεις των αναπληρωτών εκπαιδευτικών και συνολικά στη λειτουργία των δημόσιων σχολείων και φέρνουν στην επιφάνεια, για ακόμα μια φορά, το τεράστιο πρόβλημα της αναπλήρωσης και της ελαστικής εργασίας στην εκπαίδευση.

Ζητάμε ΑΜΕΣΑ

  • Να αποσυρθεί η διάταξη για τις τρίμηνες συμβάσεις εργασίας αναπληρωτών εκπαιδευτικών και, αντ’ αυτής, να γίνει Β΄ φάση προσλήψεων αναπληρωτών, όλων των ειδικοτήτων, για την κάλυψη όλων των κενών σε όλες τις δομές, με πλήρες ωράριο και εργασιακά δικαιώματα.
  • Να αντιμετωπιστούν δίκαια όλοι οι εκπαιδευτικοί – και αυτοί που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου - και να μην καταδικάζονται στην αγωνία και την ανασφάλεια που γεννά η απόφαση στο δίλημμα: τρίμηνη εργασία ή ανεργία.

 

Διαβάστε Επίσης:

ΑΣΕΠ: Tο ΚΟΡΥΦΑΙΟ Σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ με ανοικτές αιτήσεις

Νέες Προσλήψεις Φιλολόγων (όλες οι ειδικότητες) σε όλη την Ελλάδα

Μοριοδότηση - Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών Π.Ε. και Δ.Ε. στη Σχολική Ψυχολογία

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ ΣΕ 10 ΗΜΕΡΕΣ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΣ ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

 

 

σχετικά άρθρα

Μετεγγραφές: Εκτός ρύθμισης φέτος περισσότεροι φοιτητές μεσούσης της πανδημίας
Μετεγγραφές: Εκτός ρύθμισης φέτος περισσότεροι φοιτητές μεσούσης της πανδημίας
Οι μετεγγραφές φέτος θα δοθούν σε λιγότερο αριθμό φοιτητών, ο οποίος είναι ακόμα μικρότερος σε σχέση με αυτούς που τη δικαιούνται
Μετεγγραφές: Εκτός ρύθμισης φέτος περισσότεροι φοιτητές μεσούσης της πανδημίας