«Αυτό που γίνεται φέτος από τη Διεύθυνση Π. Ε. Β΄ Αθήνας και τις υπόλοιπες Διευθύνσεις τις χώρας με τις τοποθετήσεις αναπληρωτών είναι πιο γελοίο και από την χρήση των προσωρινών πινάκων του ν. 4589/2019 για τις προσλήψεις», σημειώνει ο ΣΕΠΕ Αμαρουσίου

Να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό με προσλήψεις αναπληρωτών, καθώς και να αναρτηθούν όλα τα κενά Γενικής και Ειδικής Αγωγής, Παράλληλης Στήριξης και Εκπαιδευτικών Ειδικοτήτων ζητά ο ΣΕΠΕ Αμαρουσίου.

Με σχετική ανακοίνωση, ο Σύλλογος καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας στην έδρα της Διεύθυνσης ΠΕ Β΄ Αθήνας τη Δευτέρα 31/8, στις 12:30.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η ανάλγητη και κατάπτυστη αντιλαϊκή πολιτική του ΥΠΑΙΘ και της κυβέρνησης της Ν. Δ. ξεδιπλώνεται και εφαρμόζεται καθημερινά διαλύοντας το Δημόσιο Σχολείο και επιφέροντας αλλεπάλληλα συντριπτικά πλήγματα στις εργασιακές κατακτήσεις και τα δικαιώματα των εργαζόμενων εκπαιδευτικών.

Τα ψέματα και οι επικοινωνιακού χαρακτήρα δηλώσεις της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ, με τη συμμαχία των ακριβοπληρωμένων από την κυβέρνηση Μ.Μ.Ε., δεν αρκούν για να καλύψουν τη ζοφερή πραγματικότητα των κυβερνητικών αντιλαϊκών πολιτικών.

Συγκεκριμένα κατά τη φετινή σχολική χρονιά δεν επαρκούν οι εξαγγελθείσες προσλήψεις αναπληρωτών ενώ δεν ανακοινώνονται καν τα κενά αριθμητικά και κατά σχολείο ώστε να μπορούν οι συνάδελφοι αναπληρωτές να υποβάλλουν αιτήσεις τοποθέτησης με δίκαιο και σύννομο τρόπο.

Χαρακτηριστικά στη Διεύθυνση Π. Ε. Β΄ Αθήνας παρά το γεγονός ότι έχουμε 530 εγκεκριμένα από τα Κ.Ε.Σ.Υ. κενά παράλληλης στήριξης έχουν προσληφθεί μόλις 209 αναπληρωτές ενώ τα κενά δεν ανακοινώνονται αριθμητικά κατά σχολείο (ένας εκπαιδευτικός παράλληλης στήριξης ανά ένα μαθητή/μαθήτρια). Η ιστοσελίδα της Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας είναι συνεχώς εκτός λειτουργίας και η εξυπηρέτηση των συναδέλφων αναπληρωτών και όχι μόνο που επιχειρούν τηλεφωνικά να υποβάλλουν τα ερωτήματά τους στη Δ/νση Π. Ε. Β΄ Αθήνας είναι σχεδόν αδύνατη, αφού τα τηλέφωνα της Δ/νσης είτε είναι συνεχώς κατειλημμένα είτε δεν απαντούν στις κλήσεις. Κατά τα άλλα ο  διορισμένος και χωρίς κρίσεις «αξιολογημένος» με κομματικά κριτήρια, όπως και όλοι οι υπόλοιποι Δ/ντές εκπ/σης της κυβέρνησης της «Αριστείας», νέος Διευθυντής Εκπ/σης Β΄ Αθήνας Δρ Μπαμπαρούτσης Χαράλαμπος παραμένει άφαντος στις συνεχείς τηλεφωνικές κλήσεις του σωματείου μας κάθε φορά που επιχειρούμε να του θέσουμε όλα τα παραπάνω σοβαρά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από την πολιτική της κυβέρνησης και του ΥΠΑΙΘ που υλοποιεί.

Αυτό που γίνεται φέτος από τη Διεύθυνση Π. Ε. Β΄ Αθήνας και τις υπόλοιπες Διευθύνσεις τις χώρας με τις τοποθετήσεις αναπληρωτών είναι πιο γελοίο και από την χρήση των προσωρινών πινάκων του ν. 4589/2019 για τις προσλήψεις, αφού θα τοποθετηθούν χιλιάδες αναπληρωτές σε σχολεία προσωρινά και μετά από λίγες μέρες θα ξανατοποθετηθούν σε άλλα σχολεία οριστικά.

Με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση των «άριστων» και η Υπουργός Παιδείας του μέσου όρου θέλουν να μας πείσουν ότι όλοι οι εκπαιδευτικοί (ενώ χιλιάδες κενά που απομένουν ακάλυπτα απαιτούν τριπλάσιες προσλήψεις αναπληρωτών) την  1η Σεπτέμβρη θα είναι στα σχολεία, άσχετα από το γεγονός ότι  μετά από 5 – 6 μέρες 20 χιλιάδες αναπληρωτές θα αλλάξουν σχολεία σαν να παίζουν μουσικές καρέκλες, γεγονός που αποτελεί εκτός από εργασιακό και υγειονομικό έγκλημα την περίοδο που περνάμε.

Επίσης το ΥΠΑΙΘ για να μην υπάρξει συνωστισμός στις Διευθύνσεις κατά την ανάληψη υπηρεσίας των αναπληρωτών, όπως κάθε χρόνο, και ενώ δεν πήρε κανένα μέτρο για την οργάνωση της δουλειάς των Διευθύνσεων για την εξυπηρέτηση της ανάληψης υπηρεσίας των αναπληρωτών συναδέλφων μας, αυτό που κάνει πρακτικά είναι να χρησιμοποιήσει τα σχολεία σαν παραρτήματα των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης για να μεταφέρει εκεί την δουλεία της κάθε Διεύθυνσης Εκπαίδευσης.

Ένα πράγμα χρειαζόταν, να γίνεται η ανάληψη υπηρεσίας ηλεκτρονικά... Ούτε αυτό δεν κατάφερε να κάνει το «υπεράριστο» Υπουργείο Παιδείας της κας Κεραμέως. Δηλαδή θα πάνε 20.000 και πλέον εκπαιδευτικοί σε σχολεία για λίγες μέρες ενώ θα ξέρουν ότι μετά θα αλλάξουν σχολεία...

Καλούμε την κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ να προχωρήσουν άμεσα σε δεύτερη φάση πρόσληψης αναπληρωτών ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά που έχουν τα σχολεία σε εκπαιδευτικό προσωπικό.

Καλούμε τη Δ/νση Π. Ε. Β΄ Αθήνας να αναρτήσει όλα τα υπάρχοντα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό αριθμητικά ανά ειδικότητα και κατά σχολική μονάδα και να τοποθετήσει έναν εκπαιδευτικό παράλληλης στήριξης ανά μαθητή/μαθήτρια που το έχει ανάγκη με σταθερές τοποθετήσεις σύμφωνα με τις αιτήσεις τοποθέτησης των συναδέλφων και με βάση την κείμενη νομοθεσία.

Καλούμε τα αιρετά μέλη του ΠΥΣΠΕ Β΄ Αθήνας να μη νομιμοποιήσουν με τη συμμετοχή τους τις παρανομίες τις Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας σε ό,τι αφορά τοποθέτηση των συναδέλφων μας αναπληρωτών.

Καλούμε τη Δ.Ο.Ε. να κινητοποιηθεί άμεσα για όλα τα παραπάνω θέματα:

Καλούμε τα μέλη του σωματείου μας σε συγκέντρωση – παράσταση  διαμαρτυρίας για όλα τα παραπάνω ζητήματα διεκδίκησης ενόψει της νέας χρονιάς στην έδρα της Δ/νσης Π.Ε. Αθήνας στις 12:30 μ.μ. ( η παρούσα ανακοίνωση έχει και το χαρακτήρα πρόσκλησης προς τους όμορους Συλλόγους Εκπ/κών Π. Ε. της Β΄ Δ/νσης Π. Ε. Αθήνας «Γ.Σεφέρης» & «Περικλής» ώστε να λάβουν ανάλογες αποφάσεις).

Συνεχίζουμε και τη φετινή χρονιά, μέσα από τα σωματεία μας, να αγωνιζόμαστε για το δικαίωμα στη μόρφωση όλων των μαθητών, για μαζικούς/μόνιμους διορισμούς εκπ/κών – μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, για δουλειά με δικαιώματα & για ασφαλές άνοιγμα των σχολείων με τμήματα με αριθμό έως 15 μαθητές το πολύ και όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας (επαρκές προσωπικό καθαριότητας και δωρεάν μέσα προστασίας για όλες/όλους) !!

• Κατάργηση του ν. 4589/19
  • Κατάργηση του νόμου Κεραμέως 4692/20
  • Να καλυφθούν άμεσα ΟΛΑ τα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό:  γενικής αγωγής (δασκάλων, νηπιαγωγών και ειδικοτήτων, ΖΕΠ, τάξεων υποδοχής και κενά στις Δ.Υ.Ε.Π ) και ειδικής αγωγής (δασκάλων, νηπιαγωγών, ειδικοτήτων , παράλληλων στηρίξεων, Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π.)
  • Να γίνει άμεσα ηλεκτρονική η ανάληψη υπηρεσίας για τους αναπληρωτές στη Β΄ Δ/νση Π. Ε. Αθήνας και σε όλες τις Διευθύνσεις της χώρας και επίσης να φροντίσει το ΥΠΑΙΘ για την απρόσκοπτη λειτουργία των ηλεκτρονικών ιστοσελίδων των Δ/νσεων Π. Ε.
  • Οριστικές τοποθετήσεις εξ αρχής των αναπληρωτών συναδέλφων μας - Υποχρεωτική παρουσία μόνο στις οριστικές τοποθετήσεις.
  • Καμία εφαρμογή της εξ αποστάσεως «εκπαίδευσης» σύγχρονης ή ασύγχρονης με ανοιχτά σχολεία.  Δια ζώσης διδασκαλία σε πραγματικό χρόνο με εκπαιδευτικούς και μαθητές παρόντες.
  • Κατάργηση της τροπολογίας  για την παροχή εξ αποστάσεως «εκπαίδευσης» με ανοιχτά σχολεία.

Όλοι/όλες στην παράσταση διαμαρτυρίας στην έδρα της Διεύθυνσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας τη ΔΕΥΤΕΡΑ 31 – 8 – 2020 στις 12:30

Πανελλήνιες: Πανωλεθρία στα Τμήματα Φυσικής και Μαθηματικών με "βροχή" κενών θέσεων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4