«Λύστε το πρόβλημα με τα ένσημα των εκπαιδευτών των ΔΙΕΚ»
«Έχουν μείνει άνθρωποι ανασφάλιστοι, χωρίς ασφαλιστική ικανότητα, χωρίς ιατροφαρμακευτική κάλυψη, παρότι στην πραγματικότητα έχουν τον απαραίτητο αριθμό ενσήμων», σημειώνει το Σ.Ε.Δ.Ι.Ε.Κ.

Ανοιχτή επιστολή προς τους υπουργούς Παιδείας και Εργασίας, καθώς και σε επικεφαλής φορέων, με την οποία τούς καλεί να λύσουν το πρόβλημα με τα ένσημα των εκπαιδευτών των Δημοσίων ΙΕΚ, απέστειλε το Σ.Ε.Δ.Ι.Ε.Κ.

«Έχουν μείνει άνθρωποι ανασφάλιστοι, χωρίς ασφαλιστική ικανότητα, χωρίς ιατροφαρμακευτική κάλυψη, παρότι στην πραγματικότητα έχουν τον απαραίτητο αριθμό ενσήμων. Και αυτό συμβαίνει τη δύσκολη αυτή περίοδο της πανδημίας, όπου είναι ακόμη πιο πιθανό κάποιος να έχει ανάγκη από ιατροφαρμακευτική κάλυψη», σημειώνει, μεταξύ άλλων, το Σ.Ε.Δ.Ι.Ε.Κ..

Αναλυτικά η επιστολή έχει ως εξής:

ΠΡΟΣ:

 1. Την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Κεραμέως Νίκη
 2. Τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Βρούτση Ιωάννη
 3. Τον Γενικό Γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης κ. Βούτσινο Γεώργιο
 4. Τον Πρόεδρο του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. κ. Δέρβο Κωνσταντίνο
 5. Τον Διοικητή του e-Ε.Φ.Κ.Α. κ. Χάλαρη Χρήστο

Θέμα: ΛΥΣΤΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΑ ΕΝΣΗΜΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ Δ.Ι.Ε.Κ.

Αξιότιμοι,

Το τελευταίο χρονικό διάστημα γινόμαστε δέκτες πλήθους παραπόνων για την κατάσταση που υπάρχει και συνεχώς χειροτερεύει με τα ένσημα των Εκπαιδευτών Δ.Ι.Ε.Κ. καθώς και άλλων Δομών Δια Βίου Μάθησης όπως τα Σ.Δ.Ε.

 1. Στη συνάντησή μας με τον Πρόεδρο του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. κ. Δέρβο Κωνσταντίνο στις 10/03/2020, τον είχαμε επισήμως ενημερώσει ότι υπάρχουν εκκρεμότητες με ένσημα Συναδέλφων από προηγούμενα έτη και ιδιαιτέρως για το μήνα Μάιο του 2019. Από τα μηνύματα που λαμβάνουμε φαίνεται ότι αυτά τα λάθη δεν έχουν διορθωθεί ακόμη για όλους τους Συναδέλφους.
 2. Παρότι έχουμε πληρωθεί για το Α΄ Εξάμηνο του Σπουδαστικού έτους 2019-2020, δεν εμφανίζονται στον Ατομικό Λογαριασμό Ε.Φ.Κ.Α. του καθενός μας τα ένσημα του τριμήνου Οκτώβριος - Νοέμβριος - Δεκέμβριος 2019. Ενημερώσαμε για το γεγονός αυτό το Γενικό Γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης κ. Βούτσινο Γεώργιο στη συνάντησή μας στις 28/07/2020, ο οποίος άμεσα επικοινώνησε με το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. και διαπίστωσε ότι όντως υπάρχει πρόβλημα, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει επιλυθεί.
 3. Πάρα πολλοί Συνάδελφοι λαμβάνουν, μετά από αίτημά τους και με μεγάλη καθυστέρηση (κάποιοι αναφέρουν πάνω από μήνα), Βεβαιώσεις Ενσήμων από το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. για το Εαρινό Εξάμηνο 2020, στις οποίες ανακαλύπτουν λάθος καταχωρημένο αριθμό ενσήμων. Μάλιστα κάποιοι από αυτούς επικοινώνησαν με το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ., όπου παραδέχτηκαν ότι έχουν κάνει λάθος και τους ζητούν να στείλουν e-mail με το οποίο θα ζητούν να διορθωθούν τα λάθη. Δηλαδή εάν κάποιος Συνάδελφος δεν αντιληφθεί το λάθος και δε στείλει e-mail για διόρθωση, θα παραμείνει το λάθος εσαεί; Αντιλαμβάνεστε ότι αυτά τα λάθη θα περάσουν και στον Ατομικό μας Λογαριασμό Ε.Φ.Κ.Α., εάν δεν έχουν ήδη περάσει.

Όλα τα ανωτέρω έχουν ως αποτέλεσμα πολύ σημαντικές οικονομικές, επαγγελματικές και κοινωνικές επιπτώσεις σε Συναδέλφους Εκπαιδευτές. Αναφέρουμε ενδεικτικά:

 1. Έχουν μείνει άνθρωποι ανασφάλιστοι, χωρίς ασφαλιστική ικανότητα, χωρίς ιατροφαρμακευτική κάλυψη, παρότι στην πραγματικότητα έχουν τον απαραίτητο αριθμό ενσήμων. Και αυτό συμβαίνει τη δύσκολη αυτή περίοδο της πανδημίας, όπου είναι ακόμη πιο πιθανό κάποιος να έχει ανάγκη από ιατροφαρμακευτική κάλυψη. Για παράδειγμα τι θα συμβεί εάν κάποιος από αυτούς χρειαστεί να κάνει μια χειρουργική επέμβαση αυτήν την περίοδο; Με έγγραφό μας την 22/06/2020 είχαμε ζητήσει να μεριμνήσετε για την παροχή Ασφαλιστικής Ικανότητας στους Συναδέλφους αλλά δεν έχει γίνει κάτι από τότε.
 2. Συνάδελφοι κινδυνεύουν να χάσουν το Επίδομα Ανεργίας. Βέβαια το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. έβγαλε σχετική ανακοίνωση για τη συνεννόηση που έχει κάνει με τον Ο.Α.Ε.Δ. για να τίθενται σε εκκρεμότητα οι Αιτήσεις, δεν ακολουθούν όμως όλα τα γραφεία του Ο.Α.Ε.Δ. τη συμφωνία, κι επίσης το ίδιο το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. υπονομεύει τον εαυτό του με τα επαναλαμβανόμενα λάθη που κάνει στα ένσημα.
 3. Η καθυστέρηση έχει ως αποτέλεσμα να μην εκδίδονται και Βεβαιώσεις Αποδοχών που σε κάποιους Συναδέλφους είναι απαραίτητες για να πληρωθούν από άλλη περιστασιακή εργασία.
 4. Συνάδελφοι χάνουν θέσεις εργασίας σε διαγωνισμούς, αφού δεν μπορούν να αποδείξουν την προϋπηρεσία τους.
 5. Απορρίπτονται αιτήσεις Συναδέλφων σε παιδικούς σταθμούς - ΚΔΑΠ.

Επειδή σε δική μας έρευνα να βρούμε ποιος και τι φταίει, ο ένας ρίχνει την ευθύνη στον άλλο και το πρόβλημα δε διορθώνεται.

Επειδή όπως φαίνεται το πρόβλημα γίνεται όλο και μεγαλύτερο.

Σας καλούμε να παρέμβετε Άμεσα ώστε:

 1. Να βρεθεί για ποιο λόγο γίνονται όλα αυτά τα λάθη και ποιοι ευθύνονται.
 2. Να αποδοθούν ευθύνες και να τιμωρηθούν όσοι, είτε από ανικανότητα είτε για άλλους λόγους, δημιουργούν αυτό το πρόβλημα σε βάρος Συναδέλφων.
 3. Να φροντίσετε για τον επανέλεγχο της καταχώρησης ενσήμων σε όλους τους Συναδέλφους. Δεν είναι δυνατόν όταν όλες οι ενδείξεις καταλήγουν ότι η διάσταση του προβλήματος είναι μεγάλη, να ζητάει το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. να κάνει ο καθένας μας έλεγχο μόνος του και να αιτείται με e-mail διόρθωση.
 4. Να δημιουργήσετε τις διαδικασίες ώστε να μην επαναληφθεί αυτή η κατάσταση.
 5. Να φροντίσετε άμεσα για την Ασφαλιστική Ικανότητα των Συναδέλφων.

«ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ

ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

(Σ.Ε.Δ.Ι.Ε.Κ. & Λ.Φ.Δ.Β.Μ.Δ)»

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Πότε ανοίγουν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια: Αυτά είναι τα τελευταία σενάρια

ΑΣΕΠ - ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ: Πιστοποίηση Αγγλικών έως και C2 με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Το ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην Ελλάδα στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για τον ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

σχετικά άρθρα

Εκπαιδευτικοί: Όχι κάμερες στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Παλλήνης
Εκπαιδευτικοί: Όχι κάμερες στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Παλλήνης
Όχι στην εγκατάσταση συστήματος  βιντεοεπιτήρησης  στο 1ο  Δημοτικό Σχολείο Παλλήνης και σε όλες τις σχολικές μονάδες από τον Δήμο ζητάει με...
Εκπαιδευτικοί: Όχι κάμερες στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Παλλήνης
Ημερίδα για τον απόδημο ελληνισμό και τα ελληνικά πανεπιστήμια
Ημερίδα για τον απόδημο ελληνισμό και τα ελληνικά πανεπιστήμια
Ημερίδα υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας - «Ενδυναμώνοντας τις γέφυρες ανάμεσα στα ελληνικά Πανεπιστήμια και τον Ελληνισμό της Διασποράς»
Ημερίδα για τον απόδημο ελληνισμό και τα ελληνικά πανεπιστήμια
Γιορτή Τριών Ιεραρχών: Πώς θα εορταστεί φέτος στα σχολεία
Γιορτή Τριών Ιεραρχών: Πώς θα εορταστεί φέτος στα σχολεία
Εγκύκλιος της υφυπουργού Παιδείας Ζέττας Μακρή: Δίωρος εορτασμός την παραμονή, εκκλησιασμός με αντιπροσωπεία μαθητών και κατόπιν μάθημα
Γιορτή Τριών Ιεραρχών: Πώς θα εορταστεί φέτος στα σχολεία