Μηλιαζήμ Τζεμαλή
Να σταματήσει τώρα η δίωξη του εκπαιδευτικού Τζεμαλή Μηλιαζίμ,

 Η Περιφερειακή Διεύθυνση ΠΕ & ΔΕ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ξεκίνησε Δίωξη σε βάρος του Τζεμαλή Μηλιαζίμ, αναπληρωτή εκπαιδευτικού ειδικής αγωγής, μέλους του ΣΕΠΕ Ξάνθης με την μορφή της "Προκαταρκτικής Εξέτασης",  προκειμένου, όπως επικαλείται, να διαπιστωθεί αν τελέστηκε πειθαρχικό παράπτωμα από αυτόν, εξαιτίας αναρτήσεων στο “facebook” με αντιρατσιστικό περιεχόμενο που έγιναν τον Μάρτιο.

Η «κλήση για εξέταση» του Τζεμαλή Μηλιαζήμ τρεις ολόκληρους μήνες μετά την τέλεση του υποτιθέμενου πειθαρχικού παραπτώματος δημιουργεί ερωτηματικά για τα κίνητρα και την προέλευση της δίωξης.

Μάλιστα στην προκαταρκτική εξέταση ο αναπληρωτής δεν ρωτήθηκε για την  ανάρτηση αλλά κλήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις που αφορούσαν τις πολιτικές και ιδεολογικές απόψεις του!, θυμίζοντας άλλες  εποχές.

Ο Τζεμαλή Μηλιαζίμ είναι ένας εκπαιδευτικός από τη μειονότητα που σηκώνει το ανάστημά του και αγωνίζεται μαζί με τους συναδέλφους του. Συμμετέχει σε όλους τους εκπαιδευτικούς αγώνες,  αλλά και σε όλες τις μεγάλες κινηματικές μάχες στο αντιπολεμικό και στο αντιφασιστικό κίνημα, και στο κίνημα υπεράσπισης προσφύγων και μεταναστών.  Είναι φανερό ότι η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης στην πραγματικότητα δεν ενοχλήθηκε από μια ανάρτηση στο διαδίκτυο αλλά από την συνδικαλιστική και αντιφασιστική  δράση του  συναδέλφου.   Φαίνεται ότι η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ αλλά και οι κατά τόπους διευθυντές ενοχλούνται από τους εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν ενεργά σε κινήματα, αγώνες και σωματεία διεκδικώντας τα δικαιώματά τους και μια ζωή με αξιοπρέπεια για όλους τους ανθρώπους.

 Σε μια χρονική στιγμή που παγκοσμίως πραγματοποιούνται αντιρατσιστικές εκδηλώσεις μετά τη δολοφονία του Τζόρτζ Φλόιντ με χιλιάδες κόσμου στο δρόμο, που στη χώρα μας το εκπαιδευτικό κίνημα με μαζικές πανεκπαιδευτικές κινητοποιήσεις αγωνίζεται  ενάντια το πολυνομοσχέδιο Κεραμέως  και την ολομέτωπη επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα και το δημόσιο σχολείο, είναι πρόκληση να  επιχειρείται η φίμωση των αγωνιστών του εκπαιδευτικού και αντιρατσιστικού κινήματος και  η στοχοποίηση της αντιφασιστικής- αντιρατσιστικής δράσης  .

 

  • Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον Τζεμαλή Μηλιαζήμ
  • Να μην περάσει η στοχοποίηση της αντιφασιστικής και αντιρατσιστικής δράσης
  • Καταδικάζουμε απερίφραστα την επιχείρηση φίμωσης του
  • Απαιτούμε το σταμάτημα της δίωξης του.

 

Η λογοκρισία και η τρομοκρατία των εκπαιδευτικών και του συνδικαλιστικού κινήματος

δεν θα περάσουν!

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ                        ΝΙΚΟΣ ΠΑΛΑΝΤΖΑΣ

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

10 Πιστοποιητικά Τεχνητής Νοημοσύνης για Εκπαιδευτικούς: 1000 Υποτροφίες ως 19/1

Συκώτι φούρνου: ζουμερό αποτέλεσμα σε μόλις 10 λεπτά

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΜΑΡΙΖΑ ΦΛΩΡΑΤΟΥ
Ποια είναι η Μαρίζα Φλωράτου που στέφεται Βασίλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού 2026
Πατρινή, με έντονη καλλιτεχνική και κοινωνική δράση, αναλαμβάνει τον πιο εμβληματικό ρόλο του θεσμού
Ποια είναι η Μαρίζα Φλωράτου που στέφεται Βασίλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού 2026
κληρονομικο
Χωρίς φόρο κληρονομιάς οι καταθέσεις σε γνήσιους κοινούς τραπεζικούς λογαριασμούς – Απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών
Το Δημόσιο δεν δικαιούται να επιβάλει φόρο σε ποσά κοινού λογαριασμού μετά τον θάνατο συγκαταθέτη, εφόσον προβλέπεται ρήτρα αυτόματης περιέλευσης...
Χωρίς φόρο κληρονομιάς οι καταθέσεις σε γνήσιους κοινούς τραπεζικούς λογαριασμούς – Απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών
νηπιαγωγος
Γάμος γεμάτος παιδικά χαμόγελα στην Κομοτηνή: Νηπιαγωγός παντρεύτηκε με 20 μαθητές της παρανυφάκια
Μια νηπιαγωγός επέλεξε να έχει δίπλα της τους μαθητές της στον γάμο της, χαρίζοντας στη τελετή μοναδικές στιγμές συγκίνησης και χαράς.
Γάμος γεμάτος παιδικά χαμόγελα στην Κομοτηνή: Νηπιαγωγός παντρεύτηκε με 20 μαθητές της παρανυφάκια