Μηλιαζήμ Τζεμαλή
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Να σταματήσει τώρα η δίωξη του εκπαιδευτικού Τζεμαλή Μηλιαζίμ,

 Η Περιφερειακή Διεύθυνση ΠΕ & ΔΕ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ξεκίνησε Δίωξη σε βάρος του Τζεμαλή Μηλιαζίμ, αναπληρωτή εκπαιδευτικού ειδικής αγωγής, μέλους του ΣΕΠΕ Ξάνθης με την μορφή της "Προκαταρκτικής Εξέτασης",  προκειμένου, όπως επικαλείται, να διαπιστωθεί αν τελέστηκε πειθαρχικό παράπτωμα από αυτόν, εξαιτίας αναρτήσεων στο “facebook” με αντιρατσιστικό περιεχόμενο που έγιναν τον Μάρτιο.

Η «κλήση για εξέταση» του Τζεμαλή Μηλιαζήμ τρεις ολόκληρους μήνες μετά την τέλεση του υποτιθέμενου πειθαρχικού παραπτώματος δημιουργεί ερωτηματικά για τα κίνητρα και την προέλευση της δίωξης.

Μάλιστα στην προκαταρκτική εξέταση ο αναπληρωτής δεν ρωτήθηκε για την  ανάρτηση αλλά κλήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις που αφορούσαν τις πολιτικές και ιδεολογικές απόψεις του!, θυμίζοντας άλλες  εποχές.

Ο Τζεμαλή Μηλιαζίμ είναι ένας εκπαιδευτικός από τη μειονότητα που σηκώνει το ανάστημά του και αγωνίζεται μαζί με τους συναδέλφους του. Συμμετέχει σε όλους τους εκπαιδευτικούς αγώνες,  αλλά και σε όλες τις μεγάλες κινηματικές μάχες στο αντιπολεμικό και στο αντιφασιστικό κίνημα, και στο κίνημα υπεράσπισης προσφύγων και μεταναστών.  Είναι φανερό ότι η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης στην πραγματικότητα δεν ενοχλήθηκε από μια ανάρτηση στο διαδίκτυο αλλά από την συνδικαλιστική και αντιφασιστική  δράση του  συναδέλφου.   Φαίνεται ότι η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ αλλά και οι κατά τόπους διευθυντές ενοχλούνται από τους εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν ενεργά σε κινήματα, αγώνες και σωματεία διεκδικώντας τα δικαιώματά τους και μια ζωή με αξιοπρέπεια για όλους τους ανθρώπους.

 Σε μια χρονική στιγμή που παγκοσμίως πραγματοποιούνται αντιρατσιστικές εκδηλώσεις μετά τη δολοφονία του Τζόρτζ Φλόιντ με χιλιάδες κόσμου στο δρόμο, που στη χώρα μας το εκπαιδευτικό κίνημα με μαζικές πανεκπαιδευτικές κινητοποιήσεις αγωνίζεται  ενάντια το πολυνομοσχέδιο Κεραμέως  και την ολομέτωπη επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα και το δημόσιο σχολείο, είναι πρόκληση να  επιχειρείται η φίμωση των αγωνιστών του εκπαιδευτικού και αντιρατσιστικού κινήματος και  η στοχοποίηση της αντιφασιστικής- αντιρατσιστικής δράσης  .

 

  • Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον Τζεμαλή Μηλιαζήμ
  • Να μην περάσει η στοχοποίηση της αντιφασιστικής και αντιρατσιστικής δράσης
  • Καταδικάζουμε απερίφραστα την επιχείρηση φίμωσης του
  • Απαιτούμε το σταμάτημα της δίωξης του.

 

Η λογοκρισία και η τρομοκρατία των εκπαιδευτικών και του συνδικαλιστικού κινήματος

δεν θα περάσουν!

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ                        ΝΙΚΟΣ ΠΑΛΑΝΤΖΑΣ

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Σάλο προκάλεσε η τηλεοπτική τοποθέτηση του δημοσιογράφου Μάνου Βουλαρίνου το βράδυ της Τρίτης στον ΣΚΑΪ, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την τραγωδία στην Ηλιούπολη για να επιτεθεί στον Αλέξη Τσίπρα
Προκλητικός Βουλαρίνος: «Ο Τσίπρας εκμεταλλεύτηκε τη διπλή αυτοκτονία στην Ηλιούπολη» (Βίντεο)
Επιτέθηκε με πρωτοφανή σκαιότητα στον Αλέξη Τσίπρα, χρησιμοποιώντας τη διπλή αυτοκτονία στην Ηλιούπολη για να κάνει αποτυχημένο χιούμορ
Προκλητικός Βουλαρίνος: «Ο Τσίπρας εκμεταλλεύτηκε τη διπλή αυτοκτονία στην Ηλιούπολη» (Βίντεο)
ανακυκλωση
Το Β1 του 2ου Γυμνασίου Χαλκίδας φορά τα «πράσινα» και κάνει πρωταθλητισμό στην ανακύκλωση
Η περσινή συμμετοχή του σχολείου στον 1ο Μεγάλο εκπαιδευτικό  διαγωνισμό  ανακύκλωσης σχολείων του Δήμου Χαλκιδέων  άφησε ισχυρό αποτύπωμα, καθώς...
Το Β1 του 2ου Γυμνασίου Χαλκίδας φορά τα «πράσινα» και κάνει πρωταθλητισμό στην ανακύκλωση