ΟΙΕΛΕ: Κήρυξη 48ωρης απεργίας στη «Νέα Γενιά Ζηρίδη» λόγω μη καταβολής δεδουλευμένων
Απαράδεκτο επεισόδιο τρομοκράτησης συναδέλφων που πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας

Η ΟΙΕΛΕ με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της κηρύττει 48ωρη απεργία στα Εκπαιδευτήρια «Νέα Γενιά Ζηρίδη» μετά από αίτημα των εκπαιδευτικών του σχολείου λόγω:

  • Της μη καταβολής δεδουλευμένων επί μεγάλο χρονικό διάστημα

  • Της κατάστασης ανασφάλειας και απορρύθμισης που επικρατεί στο σχολείο

  • Της επιθετικής και υβριστικής συμπεριφοράς διευθυντικού στελέχους του σχολείου κατά των εκπαιδευτικών που έχει καταδικάσει δημόσια και η ΟΙΕΛΕ

Η Ομοσπονδία μας απέστειλε προ δύο ημερών την παρακάτω επιστολή στη διοίκηση των Εκπαιδευτηρίων στην οποία δεν υπήρξε καμιά απάντηση:

Το ΔΣ σας ΟΙΕΛΕ συνεκλήθη σήμερα εκτάκτως για να εξετάσει καταγγελία των συναδέλφων σας, σύμφωνα με την οποία υπάρχει σημαντική καθυστέρηση στην αποπληρωμή των δεδουλευμένων σας. Ταυτόχρονα, οι περιγραφόμενες συνθήκες στο σχολείο δεν είναι οι καλύτερες δυνατές, καθώς υπάρχει πληροφόρηση για αθρόες παραιτήσεις προσωπικού, ενώ το εργασιακό κλίμα διαταράσσεται ακόμη περισσότερο λόγω σας επιθετικής συμπεριφοράς και των προκλητικών, εναντίων των εκπαιδευτικών, αναρτήσεων του Συντονιστή Εκπαιδευτικής Πολιτικής και Ανάπτυξης του εκπαιδευτηρίου σας στα social media.

Ομόφωνα το ΔΣ αποφάσισε την προκήρυξη 48ωρης απεργίας των εκπαιδευτικών του σχολείου για την Τρίτη, 9 και την Τετάρτη, 10/6, εάν μέχρι την Παρασκευή, 5/6, δεν έχουν τακτοποιηθεί οι οικονομικές εκκρεμότητες του σχολείου απέναντι σας συναδέλφους και δεν έχουν υπάρξει συγκεκριμένες διαβεβαιώσεις για την ομαλή λειτουργία του εκπαιδευτηρίου και για τη συμπεριφορά του εν λόγω στελέχους σας.

Η ΟΙΕΛΕ καταδικάζει, τέλος, απερίφραστα το απαράδεκτο επεισόδιο τρομοκράτησης με αστυνομικές δυνάμεις που κλήθηκαν από την ιδιοκτησία κατά συναδέλφων του ΠΑΜΕ οι οποίοι έκαναν ειρηνική παράσταση διαμαρτυρίας. Καλούμε τη διοίκηση του σχολείου, αντί να τρομοκρατεί εργαζόμενους, να ανταποκριθεί, έστω και την ύστατη ώρα, στα δίκαια αιτήματα των εκπαιδευτικών. Η 48ωρη κινητοποίηση της ερχόμενης εβδομάδας είναι μόνο η αρχή και ο αγώνας των εκπαιδευτικών θα κλιμακωθεί, όσο οι εργοδότες δεν αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους.

 

 

Διαβάστε Επίσης:

Εκτοξεύεται η ζήτηση για το ετήσιο σεμινάριο του Παν.Αιγαίου στη Σχολική Ψυχολογία

googlenews4
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο GOOGLE NEWS 
viber67
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο VIBER

 

σχετικά άρθρα

Πρωτοφανές: Η Εισαγγελία Μυτιλήνης άσκησε ποινική δίωξη σε 850 πρόσφυγες
Πρωτοφανές: Η Εισαγγελία Μυτιλήνης άσκησε ποινική δίωξη σε 850 πρόσφυγες
Ερωτηματικά προκαλεί η απόφαση της Εισαγγελίας Μυτιλήνης να ασκήσει ποινική δίωξη σε 850 πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο, σύμφωνα με καταγγελία της...
Πρωτοφανές: Η Εισαγγελία Μυτιλήνης άσκησε ποινική δίωξη σε 850 πρόσφυγες
ΑΔΕΔΥ: Η απαγόρευση των κινητοποιήσεων θα μείνει στα χαρτιά
ΑΔΕΔΥ: Η απαγόρευση των κινητοποιήσεων θα μείνει στα χαρτιά
«Η απρόκλητη βία και η χρήση χημικών μοναδικό στόχο είχαν να διαλύσουν τη δυναμική συγκέντρωση», σημειώνει η ΑΔΕΔΥ για την επίθεση των δυνάμεων...
ΑΔΕΔΥ: Η απαγόρευση των κινητοποιήσεων θα μείνει στα χαρτιά