«Επιχειρούν να παραχωρήσουν χώρους σχολείων της Καισαριανής σε ιδιώτες»
Καταγγελία του Συλλόγου «Ρόζα Ιμβριώτη»

Δημιουργική ασάφεια για παραχώρηση χώρων των σχολείων στα πλαίσια αντιλαϊκών επιλογών του Δήμου Καισαριανής!

Τις προηγούμενες μέρες, υπάλληλος του Δήμου και σύμβουλος του κ. Δημάρχου Καισαριανής, όπως μας αυτοσυστήθηκε, ανέλαβε τη μεταφορά του κου Αμοιρίδη Ιωάννη, πρώην βουλευτή του ΚΙΝΑΛ και τέως Δημάρχου, στα σχολεία της Καισαριανής, προκειμένου ο εν λόγω κος να κάνει έλεγχο αυτοψίας αιθουσών σχολείων με σκοπό να εφαρμοστεί πρόγραμμα ΚΔΑΠ (Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης). Στην ουσία έψαχνε «κατάλληλες» αίθουσες κάποιου σχολείου να δεσμευτούν, με τις ευλογίες του Δήμου, για να γίνουν ΚΔΑΠ από κάποιον ιδιώτη (!), που με ύφος «προσπαθούσε να πουλήσει την πραμάτεια του».

Ο Γ. Γραμματέας του Συλλόγου μας «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ» και εκπρόσωπος του Συλλόγου μας στη ΔΕΠ Καισαριανής, στις 20/5/2020 ρώτησε τον Πρόεδρο της ΔΕΠ και Αντιδήμαρχο Παιδείας του Δήμου, κο Κιτσέλη Εμμανουήλ, για ποιο σκοπό ιδιώτης με συνοδό υπάλληλο του Δήμου, Σύμβουλο του Δημάρχου, περιδιαβαίνουν  τα σχολεία για εύρεση αιθουσών σχολείου για ΚΔΑΠ. Ο κ. Αντιδήμαρχος απάντησε ότι δεν απαντά γιατί δε γνωρίζει! Και  πρόσθεσε ότι θα ενημερωθεί και θα απαντήσει. Ακούγεται βέβαια τραγικό ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος για την Παιδεία να μη γνωρίζει ή να μη δίνει απάντηση  στα μέλη της ΔΕΠ και στον Γραμματέα του Συλλόγου μας στην ερώτηση που του τέθηκε: αν ο Δήμος προχωρά στην ιδρυση ΚΔΑΠ με ευθύνη του Δήμου ή παραχωρεί τα σχολεία σε ιδιωτικό φορέα για τον σκοπό αυτό.

Ελπίζουμε να ενημερώθηκε ο κος Αντιδήμαρχος και να μας στείλει εγγράφως την απάντησή του. Εμείς πάντως τη ζητάμε και την περιμένουμε!

Κάνουμε, τέλος, σαφές ότι οποιοδήποτε πρόγραμμα εφαρμοστεί με ευθύνη του Δήμου Καισαριανής θα πρέπει:

• Πρώτον, να μη μπει ιδιώτης στα δημόσια σχολεία,
  • Δεύτερον, να εφαρμοστεί μετά το πέρας της λειτουργίας του σχολείου. Σε καμία περίπτωση δε θα επιτρέψουμε να εφαρμοστεί πρόγραμμα ΚΔΑΠ σε σχολεία παράλληλα και χτυπώντας το ολοήμερο δημόσιο σχολείο! Η προσπάθεια συρρίκνωσης του δημόσιου σχολείου και μέσω ΚΔΑΠ δε θα περάσει!
  • Τέλος, να επισημάνουμε ότι, εφόσον μιλάμε για πρόγραμμα μετά τις 4 μ.μ., πώς θα αντέξουν αυτά τα παιδιά, που είναι από τις 8 π.μ. – κι άλλα από τις 7 π.μ. - το πρωί στο σχολείο και σε κτηριακές εγκαταστάσεις που δεν τους δίνουν τη δυνατότητα να ξεκουραστούν σταλιά, να παραμείνουν στις ίδιες ή και παρόμοιες εγκαταστάσεις; Πότε αυτά τα παιδιά θα πάνε να ξεκουραστούν, να δουν την οικογένειά τους, να παίξουν; Τα παιδιά χρειάζονται κατασκηνώσεις, μεροκάματα και άδειες των γονιών τους, που να τα βοηθούν να ζήσουν καλά, και δε χρειάζονται να τα κλείνουμε χειμώνα-καλοκαίρι και από νωρίς το πρωί ως το βράδυ στα σχολικά κτήρια.

Διαβάστε Επίσης:

Εκτοξεύεται η ζήτηση για το ετήσιο σεμινάριο του Παν.Αιγαίου στη Σχολική Ψυχολογία

googlenews4
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο GOOGLE NEWS