Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Ψήφισμα της Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

ΟΧΙ  ΣΤΟ «ΣΥΝΕΔΡΙΟ» - ΠΑΡΩΔΙΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΜΕ ΜΑΤ, ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ!
ΓΝΗΣΙΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΧΩΡΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ, ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΕΣ, ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΟΘΕΙΕΣ.

Την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η γενικευμένη επίθεση κυβέρνησης, ΕΕ, κεφαλαίου ενάντια στα ασφαλιστικά, εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα των εργαζομένων και της νεολαίας, η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ, επιβεβαιώνει, για ακόμα μια φορά, τον αντεργατικό της ρόλο . 
Μετά την ανοιχτή απεργοσπαστική της δράση στην απεργία της 18ης Φλεβάρη -πρώτη αγωνιστική  απάντηση στην νέα αντιασφαλιστική επίθεση της κυβέρνησης- ανακοίνωσε μονοήμερο (!) συνέδριο- παρωδία στις 25 του Φλεβάρη!
Η διορισμένη από τα δικαστήρια διοίκηση της ΓΣΣΕ, αντικατοπτρίζει την κατάντια αυτού του γραφειοκρατικού-εργοδοτικού συνδικαλισμού. Προγραμματίζει μια ολιγόωρη διαδικασία -εξπρές σε πολυτελές ξενοδοχείο στο Καβούρι, με μοναδικό αντικείμενο μια κάλπη που  θα νομιμοποιήσει την νοθεία, τους «μαϊμού» αντιπροσώπους, την απροκάλυπτη παρέμβαση των αφεντικών στα συνδικάτα ,
για να ξαναβγάλει τους ίδιους γνωστούς εργατοπατέρες. Χωρίς διαδικασίες, χωρίς ομιλίες, χωρίς αντιπαράθεση γραμμών και αποφάσεις, χωρίς να κρατάνε ούτε τα προσχήματα. Μόνο μια κάλπη νομιμοποίησης της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ, προκειμένου να συνεχίσει την αποστολή της στο πλευρό του ΣΕΒ, των κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 
Για να το πετύχουν αυτό φρόντισαν να «εκλέξουν» πλήθος συνέδρων από εργοδοτικά σωματεία-μηχανισμούς και να φέρουν «μαϊμού» αντιπροσώπους, να ζητήσουν την προστασία και παρουσία της αστυνομίας και ΜΑΤ στο συνέδριο, να καλέσουν εισαγγελέα να διασφαλίσει την «έννομη» διεξαγωγή του «συνεδρίου» και να έχουν ως επίσημα προσκαλεσμένους και ομιλητές τον Κ. Μητσοτάκη και άλλους πολιτικούς αρχηγούς, τον ΣΕΒ και άλλους εργοδοτικούς φορείς!
Είναι φανερό ότι δεν πρόκειται για ένα εργατικό συνέδριο. Πρόκειται για ένα κρατικό-κυβερνητικό-εργοδοτικό συνέδριο-φιέστα της «κοινωνικής συμμαχίας» με στόχο να νομιμοποιήσει την κλίκα της ηγεσίας της ΓΣΕΕ, για να συνεχίσει την «προσφορά» της στο ξεπούλημα των αγώνων, τον κατακερματισμό των εργαζόμενων, στην γραμμή υποταγής, ταξικής συνδιαλλαγής και αφοπλισμού του κινήματος των εργαζομένων. 
Τα συνδικάτα και οι αγώνες  στα χέρια των εργαζομένων,
 για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.
Απαιτούμε να γίνει γνήσιο δημοκρατικό συνέδριο των εργαζόμενων, χωρίς κυβερνητικές, εργοδοτικές, κρατικές παρεμβάσεις και νοθείες, προκειμένου να διεξαχθεί ουσιαστική δημοκρατική συζήτηση για τα ζητήματα που αφορούν τους εργαζόμενους και να καθορίσουν με τις αποφάσεις τους την πορεία του κινήματος και των αγώνων του.
Η κυβέρνηση φέρει μεγάλη ευθύνη! Καμιά δουλειά δεν έχει να παρεμβαίνει και να καθορίζει τις διαδικασίες του συνδικαλιστικού κινήματος! 
Οι εργαζόμενοι και τα σωματεία τους  να μη νομιμοποιήσουν συνέδρια με ΜΑΤ και κρατική βία! 
Τα συνέδρια των Συνδικάτων είναι υπόθεση των εργατών κι όχι των εισαγγελέων και των αφεντικών. 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

«Θα το πληρώσετε ακριβά»: Σοβαρές καταγγελίες κατά προϊσταμένης νηπιαγωγείου

Fuel Pass: Πότε λήγει η προθεσμία – Πόσα χρήματα δικαιούστε

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΟΑΣΘ
ΟΑΣΘ: Αυξάνεται στα 100€ το πρόστιμο για μετακινήσεις χωρίς εισιτήριο
Σε ισχύ οι νέες κυρώσεις για την εισιτηριοδιαφυγή – Δυνατότητα μείωσης του προστίμου κατά 50% με αγορά κάρτας απεριορίστων διαδρομών
ΟΑΣΘ: Αυξάνεται στα 100€ το πρόστιμο για μετακινήσεις χωρίς εισιτήριο
Πανελλήνιες εξετάσεις 2026 σε Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία
Πανελλήνιες 2026: Σε Αρχαία, Μαθηματικά και Βιολογία εξετάζονται αύριο οι υποψήφιοι
Αύριο είναι η δεύτερη ημέρα των πανελλαδικών εξετάσεων για τους υποψήφιους των Γενικών Λυκείων
Πανελλήνιες 2026: Σε Αρχαία, Μαθηματικά και Βιολογία εξετάζονται αύριο οι υποψήφιοι
WhatsApp
Προσοχή στα μηνύματα «παγίδες»: Νέες απάτες μέσω WhatsApp, SMS και social media
Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι οι κυβερνοεγκληματίες αξιοποιούν τεχνητή νοημοσύνη, ψεύτικες ταυτότητες και deepfake περιεχόμενο για να αποσπούν χρήματα...
Προσοχή στα μηνύματα «παγίδες»: Νέες απάτες μέσω WhatsApp, SMS και social media