Thumbnail
Ανακοίνωση της Α΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Το πρόβλημα με τις αστικές συγκοινωνίες στην πόλη έχει φτάσει στο απροχώρητο. Οι εργαζόμενοι, οι φοιτητές, οι μαθητές, οι συνταξιούχοι, οι κάτοικοι αυτής της πόλης, βιώνουμε μια άθλια κατάσταση με τον ΟΑΣΘ. Δρομολόγια που καθυστερούν κι όταν φτάνουν οι επιβάτες στριμώχνονται σαν σαρδέλες ή ψάχνουν για το επόμενο λεωφορείο. Τεράστιες καθυστερήσεις, ιδιαίτερα τις ώρες αιχμής, κάθε μέρα. Πόρτες που σπάνε πάνω σε στοιβαγμένα σώματα. Λιποθυμίες ακόμη και νέων ανθρώπων. Οχήματα που καταρρέουν την ώρα που κινούνται.

Μόνιμη πρακτική των κυβερνήσεων και των διοικήσεων εδώ και τόσα χρόνια είναι να μην ανανεώνουν το στόλο. Αυτοί κρατάνε τον «ασθενή ΟΑΣΘ» στην εντατική με «μπαλώματα» και μας ζητάνε υπομονή ενώ εργάζονται για το ξεπούλημα του οργανισμού. Οι ψεύτικες υποσχέσεις για βελτίωση της κατάστασης καταρρέουν κάθε επόμενο μήνα. Για όσα βιώνουμε, δε φταίνε ούτε οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ, ούτε οι συνεπιβάτες μας, φταίει η διοίκηση και η κυβέρνηση.

Καλούμε κάθε εργαζόμενο, άνεργο, νέο, συνταξιούχο, κάτοικο αυτής της πόλης να ξεσηκωθεί και να συμμετέχει ενεργά στις κινητοποιήσεις. Μόνο αν ενώσουμε τη φωνή μας θα ακουστούμε.

  • Να έρθουν ΤΩΡΑ καινούργια λεωφορεία
  • Άμεση αύξηση των δρομολογίων σε ΟΛΕΣ τις γραμμές
  • Όχι στο ξεπούλημα γραμμών στα ΚΤΕΛ
  • Καμιά αύξηση στις τιμές των εισιτηρίων
  • Ασφαλής, φθηνή και ανθρώπινη μετακίνηση

Δικαιούμαστε δωρεάν μετακίνηση για φοιτητές, μαθητές, ανέργους, συνταξιούχους κι εργαζόμενους που κινούνται από και προς το χώρο δουλειάς.

Συλλαλητήριο Σάββατο 22 Φλεβάρη, 12μμ, Άγαλμα Βενιζέλου

Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΛΑΪΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Πίνακες εκπαιδευτικών: Οι καλύτερες ώρες για την αίτηση στο ΑΣΕΠ

«Δεν αντέχω άλλο»: Τα αθόρυβα σημάδια της εφηβικής απελπισίας με αφορμή το περιστατικό στην Ηλιούπολη

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Υπουργείο Παιδείας
Εθνικός Οργανισμός Εξετάσεων: Πρόσκληση για αποσπάσεις εκπαιδευτικών έως το 2029
Αιτήσεις για τριετή απόσπαση στον Εθνικό Οργανισμό Εξετάσεων – Τα προσόντα, οι θέσεις και η διαδικασία επιλογής εκπαιδευτικών
Εθνικός Οργανισμός Εξετάσεων: Πρόσκληση για αποσπάσεις εκπαιδευτικών έως το 2029
tefaa
Πανελλήνιες 2026: Από 15 Ιουνίου τα αγωνίσματα για τα ΤΕΦΑΑ
Ανακοινώθηκαν οι υγειονομικές και αθλητικές εξετάσεις για τους υποψήφιους των πανελλαδικών εξετάσεων που διεκδικούν μία θέση στα ΤΕΦΑΑ
Πανελλήνιες 2026: Από 15 Ιουνίου τα αγωνίσματα για τα ΤΕΦΑΑ