Thumbnail
Χαιρετίζουμε και τιμούμε την 46η επέτειο από τη λαϊκή εξέγερση του Πολυτεχνείου, τον Νοέμβρη του 1973.

        Με σταθερή αγωνιστική δράση, δίνoυμε συνέχεια και προοπτική στις αγωνιστικές παραδόσεις και παρακαταθήκες, του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας. Ο αταλάντευτος και διαρκής αγώνα ενάντια στη φασιστική, αμερικανονατοϊκή δικτατορία, η αλύγιστη στάση των αγωνιστών του αντιδικτατορικού αγώνα στις φυλακές, στα βασανιστήρια και στις εξορίες, αποτελούν οδηγό και εμπνέουν τα σημερινά αγωνιστικά βήματα μας.

        Τα αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα αποτελούν σημαντική παρακαταθήκη για την εργατική τάξη της χώρας μας, και την νεολαία που μετά την κρίση, βλέπει και στην περίοδο της ανάπτυξης να συνεχίζει η πολιτική των κυβερνήσεων που συνθλίβει κατακτήσεις και δικαιώματα.

        Ταυτόχρονα κυβερνήσεις και φιλονατοϊκά κόμματα προκαλούν τον ελληνικό λαό, παρουσιάζοντας την λυκοσυμμαχία του ΝΑΤΟ ως «παράγοντα ειρήνης και σταθερότητας». Τα ψέματα τους αποκαλύπτονται όταν η νέα Κυβέρνηση της ΝΔ, προσπαθώντας να ανταγωνιστεί την παρακαταθήκη του «διαβολικά καλού» ΣΥΡΙΖΑ, έφτασε στο σημείο να μιλά με περηφάνια για το αίμα των ελλήνων φαντάρων που θα χυθεί στις νέες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που σχεδιάζουν ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ. Ενώ τον Οκτώβριο υπέγραψε με τις ΗΠΑ Συμφωνία για τις βάσεις, που κάνουν την Ελλάδα πυριτιδαποθήκη, ακόμη και πυρηνικών!

        Από την μια δολοφονούν τους λαούς της Συρίας, της Παλαιστίνης, του Αφγανιστάν, από την άλλη καλλιεργούν τον ρατσισμό και την ξενοφοβία, απέναντι στους πρόσφυγες που οι ίδιοι ξερίζωσαν από τα σπίτια τους.

       Με μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια και στον ταξικό, αγωνιστικό, αντιιμπεριαλιστικό εορτασμό της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου να δωσουμε απάντηση στο δόγμα «Νόμος και Τάξη», στον εντεινόμενο αυταρχισμό και την καταστολή, καθώς και στην κατάργηση του ασύλου.

       Τη στιγμή που η κυβέρνηση με τη στάση της παραβιάζει το δικαίωμα των φοιτητών να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους, όσο και να πραγματοποιήσουν Γενικές Συνελεύσεις ενόψει του τριήμερου εορτασμού του Πολυτεχνείου, που χτυπά φοιτητές που προσπαθούν να υπερασπιστούν το άσυλο και τους συλλαμβάνει έξω από τα σπίτια τους καλλιεργώντας κλίμα τρομοκρατίας. Να δωσουμε απάντηση σε κυβερνήσεις και βιομηχάνους που θέλουν τα συνδικάτα στο γύψο και τα Πανεπιστήμια Ανώνυμες Εταιρείες.

         Τιμούμε τους νεκρούς του Πολυτεχνειου '73. Οργανώνουμε νέους αγώνες ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική του κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του. Ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ και Ε.Ε. Απαντάμε στους υμνητές της χούντας, στους θρασύδειλους φασίστες-δολοφόνους της Χρυσής Αυγής.

         Απέναντι στα αιματοβαμένα σχέδια των ιμπεριαλιστών, απέναντι στην πολιτική που δολοφονεί τα όνειρα και το μέλλον της νέας γενιάς, για τα κέρδη των λίγων διεκδικούμε και αγωνιζόμαστε για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των εργατών και της νεολαίας σε μόρφωση, δουλειά, ζωή.

         Ανοίγουμε τον δρόμο για να γίνουν πράξη τα συνθήματα και οι διεκδικήσεις των αγωνιστών της αντιδικτατορικής πάλης και του Πολυτεχνείου του ’73.

         Καλούμε σε  πορεία για την εξέγερση του Πολυτεχνείου  την Κυριακη 17 Νοέμβρη στη 18:οο ώρα  στην πλατεία Μιαούλη στην Ερμούπολη.       

Για το Δ. Σ  της ΕΛΜΕ Α΄  ΚΥΚΛΑΔΩΝ                                                                                         

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

δασκαλα
Στοχοποίηση αναπληρώτριας εκπαιδευτικού, προσβλητικά συνθήματα και δολιοφθορές σε βάρος της
Απαιτείται άμεση διερεύνηση των περιστατικών και μέτρα προστασίας για την αναπληρώτρια εκπαιδευτικό και το σύνολο των εκπαιδευτικών
Στοχοποίηση αναπληρώτριας εκπαιδευτικού, προσβλητικά συνθήματα και δολιοφθορές σε βάρος της
Σπύρος Μαρίνης
Σπύρος Μαρίνης (Πρόεδρος ΔΟΕ): Σχέδιο για κατάργηση οργανικών θέσεων, συγχωνεύσεις και κλείσιμο σχολικών μονάδων
​​​​​​​Ανησυχία για κατάργηση οργανικών θέσεων πριν τις μεταθέσεις εκπαιδευτικών
Σπύρος Μαρίνης (Πρόεδρος ΔΟΕ): Σχέδιο για κατάργηση οργανικών θέσεων, συγχωνεύσεις και κλείσιμο σχολικών μονάδων
εκπαιδευτικός σε απόγνωση
Στη Βουλή σήμερα Παρασκευή: Στο επίκεντρο ο θάνατος εκπαιδευτικού στη Θεσσαλονίκη και τα διαπολιτισμικά σχολεία
Χρειάζεται θεσμοθέτηση μόνιμων δομών ψυχολογικής υποστήριξης στα σχολεία; Και αν ναι, με ποιο μοντέλο θα μπορούσε να εφαρμοστεί αποτελεσματικά στην...
Στη Βουλή σήμερα Παρασκευή: Στο επίκεντρο ο θάνατος εκπαιδευτικού στη Θεσσαλονίκη και τα διαπολιτισμικά σχολεία
amea
Μητέρα καταγγέλλει διευθύντρια σχολείου για αποκλεισμό της 9χρονης ΑμεΑ: «Την κρατά μέσα στα διαλείμματα»
«Κάντε υπομονή 1,5 χρόνο»: Η απάντηση που προκαλεί οργή
Μητέρα καταγγέλλει διευθύντρια σχολείου για αποκλεισμό της 9χρονης ΑμεΑ: «Την κρατά μέσα στα διαλείμματα»