Οι ΣΥΝΕΚ καταγγέλλουν τη χθεσινή βίαιη και αδικαιολόγητη επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων «αποκατάστασης της τάξης» εναντίον των φοιτητών που βρέθηκαν στην ΑΣΟΕΕ , και οι οποίοι διεκδίκησαν το αυτονόητο δικαίωμα να πραγματοποιήσουν τη γενική τους συνέλευση, ενάντια στην απαράδεκτη απόφαση της Συγκλήτου να κλείσει τη Σχολή έως τη 17 Νοέμβρη.
Η αστυνομική αυτή επιχείρηση καταστολής αποδεικνύει τη συνέπεια της κυβερνητικής πολιτικής στο διακηρυχθέν δόγμα «Νόμος και Τάξη» και στην απόφασή της να εφαρμόσει το νέο νόμο περί Ασύλου που η ίδια νομοθέτησε, με τρόπο που να ταιριάζει στο παραπάνω δόγμα. Με την πολιτική της αυτή η κυβέρνηση προσπαθεί αφενός να δημιουργήσει σε κάποια κοινωνικά στρώματα την αίσθηση «ψευτοασφάλειας και τάξης» και αφετέρου, καλλιεργώντας το φόβο, να διαμορφώσει την παθητική στάση της κοινωνίας στις αντιδραστικές προκλήσεις.
Οι εκπαιδευτικοι, τα συνδικάτα, οι συλλογικότητες και οι εργαζόμενοι καταδικάζουμε τις χθεσινές εικόνες ντροπής και την κατασυκοφάντηση του φοιτητικού κινήματος και όλων των κινημάτων. Με τους αγώνες και τη δράση μας θα αποτρέψουμε τη νεοσυντηρητική αναδίπλωση και την εφαρμογή άγριων νεοφιλελευθέρων πολιτικών.
Η Γραμματεία των ΣΥΝΕΚ
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Πότε θα βγουν οι πίνακες κατάταξης αναπληρωτών για προσλήψεις
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 17/8
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ