Πάνω από 240 κενά εκπαιδευτικών στην ΠΕ Πειραιά
1ο Δελτίο Ενημέρωσης των αιρετών στο ΠΥΣΠΕ Πειραιά Κατερίνας Λεπτουργίδου και Βύρωνα Κουτσώνη*

ΚΕΝΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ Α’ ΦΑΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ

Περισσότεροι από 240 οι εκπαιδευτικοί που χρειάζονται ακόμα

Καλωσορίζουμε τους/τις συναδέλφους αναπληρωτές που προσήλθαν κι ανέλαβαν υπηρεσία στη διεύθυνση ΠΕ Πειραιά και τους ευχόμαστε καλή τοποθέτηση.

Η Α’ φάση των προσλήψεων αναπληρωτών όλων των ειδικοτήτων πραγματοποιήθηκε στις 5/9 και, καλώς εχόντων των πραγμάτων, οι συνάδελφοί μας θα καταφέρουν να φτάσουν στα σχολεία του Πειραιά την ημέρα του αγιασμού.

Ωστόσο, κάθε άλλο παρά ικανοποίηση μπορεί να αισθάνεται κανείς από αυτό το γεγονός, καθώς:

• για μια ακόμη χρονιά δεν έγινε κανένας μόνιμος διορισμός στην εκπαίδευση. Οι 4.500 προσλήψεις στην ΕΑΕ που είχαν ανακοινωθεί αποδείχτηκαν παραμύθια του «επιτελικού» κράτους της κυβέρνησης ΝΔ και μεταφέρθηκαν για την επόμενη χρονιά, ενώ εξαφανίστηκαν από τους σχεδιασμούς οι 10.500 διορισμοί στη Γενική Αγωγή,

•  δεν επικαιροποιήθηκαν οι πίνακες αφήνοντας χιλιάδες εκπαιδευτικούς στους πίνακες μηδενικής προϋπηρεσίας και δεν προσμετρήθηκε σε κανέναν η  προϋπηρεσία μιας ολόκληρης σχολικής χρονιάς,

•   Ακόμη και μετά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης προσλήψεων τα κενά παραμένουν εκατοντάδες

Πιο συγκεκριμένα ενώ η Διεύθυνση Πειραιά δήλωσε  1.221  κενά (για τα οποία οι αιρετοί είχαμε δηλώσει στην αντίστοιχη συνεδρίαση ότι είναι λιγότερα από αυτά που πραγματικά υπάρχουν στα σχολεία μας) καλύφθηκαν από το Υπουργείο μόνο τα 984.

Αλήθεια, με ποια κριτήρια το Υπουργείο επιλέγει να μείνουν παιδιά χωρίς δασκάλους, νηπιαγωγούς, ειδικότητες ή παράλληλη στήριξη;

Ποιος επιλέγει ποια τμήματα θα ανοίξουν και ποια όχι, ποια σχολεία θα μπορούν να λειτουργήσουν από την πρώτη μέρα και ποια όχι;

Αποτέλεσμα αυτών των ελλείψεων είναι, με ευθύνη της διεύθυνσης ΠΕ Πειραιά, να μην ανακοινωθούν όλα τα κενά.

Ως αιρετοί εκπρόσωποι στο ΠΥΣΠΕ Πειραιά ζητήσαμε και ζητάμε:

• Να αναρτηθούν όλα τα κενά από την α’ φάση, ώστε να μπορούν οι συνάδελφοι αναπληρωτές να επιλέξουν το σχολείο που επιθυμούν
  • Να γίνει άμεσα β φάση προσλήψεων για να καλυφθούν τα εναπομείναντα κενά
  • Να δοθεί δυνατότητα στους συναδέλφους να κάνουν αίτηση για βελτίωση θέσης μετά την επικαιροποίηση των κενών

Την Παρασκευή 6/9 μετά από την πολύωρη αναμονή και ταλαιπωρία των αναπληρωτών που προσήλθαν να αναλάβουν υπηρεσία και τους εξοντωτικούς ρυθμούς εργασίας για όλους τους υπαλλήλους της διεύθυνσης, προέκυψε τεχνικό πρόβλημα στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, που δεν επέτρεψε να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Ωστόσο, ο διευθυντής εκπαίδευσης δεσμεύτηκε ότι  κανείς από τους συναδέλφους δεν θα χάσει το ημερομίσθιο και το ένσημό του.

Θεωρώντας ότι όλα αυτά τα ζητήματα προκύπτουν από τη συνεχιζόμενη για πολλά χρόνια   αδιοριστία συνεχίζουμε τον αγώνα για μαζικούς, μόνιμους διορισμούς όλων των αναπληρωτών, οι οποίοι κάθε χρόνο αναπληρώνουν τον εαυτό τους, με βάση το  πτυχίο και όλη την προϋπηρεσία, χωρίς προσοντολόγια!

Υπερασπιζόμαστε τα εργασιακά δικαιώματα όλων των συναδέλφων μας και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας, υπερασπιζόμαστε το δημόσιο σχολείο.

Ευχόμαστε καλή αρχή και καλή σχολική χρονιά σε όλους/όλες τους/τις συναδέλφους

*Εκλεγμένων με το ψηφοδέλτιο της

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ
(Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις Π.Ε.)