Thumbnail
(δηλαδή την «ενημέρωση» που έστειλαν στα σχολεία για την εκλογοαπολογιστική συνέλευση)

Το έχουμε ξαναπεί ότι οι πρωτεργάτες των ΣΥΝΕΚ λειτουργούν σαν εκπρόσωποι της κυβέρνησης του υπουργείου και όχι σα συνάδελφοι και συνδικαλιστές, με διαφορετικές απόψεις! Γι’ αυτό εξάλλου ανταμείβονται, όταν έρθει η ώρα, με αποσπάσεις, θέσεις στα υπουργεία και στη διοίκηση!

Πέραν αυτού έχουν υιοθετήσει ένα απαράδεκτο στιλ κουτσαβακισμού και τραμπουκισμού. Τελευταίο παράδειγμα όταν στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση τραμπούκισαν νεαρό συνάδελφο αναπληρωτή με το «κάτσε κάτω ρε μικρούλη»! Η το «τους συναδέλφους σε διαθεσιμότητα δεν τους έφερε πίσω το κίνημα αλλά η κυβέρνηση μας. Από ανωτερότητα λέμε ότι τους έφερε το κίνημα». Η το γεγονός ότι διέκοπταν διαρκώς με κραυγές και φωνές όποιο ομιλητή έκανε κριτική στη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Στο ίδιο κλίμα έβγαλαν και ανακοίνωση – μνημείο!

  • Μνημείο θράσους! Επιχαίρουν για τη χαμηλή συμμετοχή στη συνέλευση και για την απογοήτευση του κόσμου. Ενώ ξέρουν ότι ο λαός μας απογοητεύτηκε μαζικά, μετά την κωλοτούμπα στο δημοψήφισμα του 2015, όπου η λαϊκή ελπίδα μετατράπηκε σε ένα ακόμα μνημόνιο.
  • Μνημείο καθεστωτικής λογικής και γκαιμπελισμού. Με το αλαζονικό και εξουσιαστικό ύφος, την παρουσίαση μιας ονειρικής εικόνας «κατακτήσεων», λες και οι συνάδελφοι είναι ανόητοι και δεν αντιλαμβάνονται την πραγματικότητα της λιτότητας που ζουν! Λες και οι ΝΔ-ΠΑΣΟΚ δεν είχαν αντίστοιχους «καταλόγους κατακτήσεων». Το πες – πες ότι έχουμε αυξήσεις στους μισθούς, ότι έχουμε διορισμούς, το πες πες κάτι θα μείνει!
  • Μνημείο αντικομμουνισμού! Πετώντας λάσπη περί σχετικών και άσχετων θεμάτων της ιστορίας του 20ου αιώνα. Τι θέλουν όσοι κάνουν κριτική στην κυβέρνηση και ζητάνε πχ αυξήσεις στους μισθούς, δηλαδή εμείς; Θέλουμε κοινωνίες πείνας και τον υπαρκτό σοσιαλισμό. Άρα τι μας μένει να κάνουμε; Να αποδεχτούμε τη μοίρα μας και ότι τίποτα δεν αλλάζει, υποστηρίζουν οι νεοπασοκοι του «δεν υπάρχει εναλλακτική»!
  • Μνημείο γελοιότητας! Μέσα στις κατακτήσεις αναφέρουν την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, όταν οι πλειστηριασμοί καλπάζουν!!! Την καθιέρωση της μαθητείας που μετατρέπει τους μαθητές ΕΠΑΛ σε φτηνό εργατικό δυναμικό! Την εποπτεία λέει των ιδιωτικών σχολείων, που όλοι ξέρουν ότι κάνουν το δικό τους φροντιστηριακό αναλυτικό πρόγραμμα. Και πολλά άλλα!

 

Η αντίσταση σε αυτόν τον εξευτελισμό κάθε έννοιας συνδικαλισμού αφορά κάθε συνάδελφο!

Η αντίσταση στον εξευτελισμό των αξιών και της ηθικής της αριστεράς, αφορά κάθε προοδευτικό συνάδελφο!

ΥΓ: η παρούσα ανακοίνωση δε στάλθηκε την ημέρα των εκλογών για να μην ενταχθεί σε μια προεκλογική κοκορομαχία. Θεωρούμε όμως ότι είναι χρήσιμο να τη δουν έστω και τώρα οι συνάδελφοι.

 

Ενότητα  Αντίστασης  Ανατροπής

 (ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ  - ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ - ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ)

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ταξη
Τοποθέτηση νέων διευθυντών/ντριών σε κενές θέσεις σχολείων στη ΔΔΕ Δ΄ Αθήνας
Ποιοι τοποθετήθηκαν διευθυντές σε σχολεία της ΔΔΕ Δ΄ Αθήνας που είχαν συνταξιοδοτήσεις των διευθυντών τους
Τοποθέτηση νέων διευθυντών/ντριών σε κενές θέσεις σχολείων στη ΔΔΕ Δ΄ Αθήνας