Στην Αθήνα, το μαθηματικό συνέδριο για τα 100 χρόνια της ΕΜΕ, 7-9/12
Του Θανάση Τοτόμη

Με κεντρικές ομιλίες των Stephane Jaffard, πρ. προέδρου της γαλλικής μαθηματικής εταιρείας, καθηγητή στο université Paris Est Créteil, με τίτλο "Η σημασία των ιδεών του Fourier για τα μαθηματικά του 21ου αιώνα", και Christine Knipping, καθηγήτριας στο university of Bremen, Germany, με τίτλο "Απόδειξη και επιχειρηματολογία στην μαθηματική εκπαίδευση: Επιστημολογικές και αντιληπτικές προκλήσεις", αρχίζει σήμερα στην Αθήνα, το μαθηματικό συνέδριο, που συμπίπτει με τα 100 χρόνια της ΕΜΕ.

Το 35ο μαθηματικό συνέδριο διοργανώνει η μαθηματική εταιρία - ΕΜΕ, στο αμφιθέατρο της ΑΣΠΑΙΤΕ, στο Ηράκλειο Αττικής, από τις 7 έως τις 9 Δεκέμβρη.

Στο συνέδριο, θα πάρουν μέρος εκατοντάδες σύνεδροι, σημαντικοί πανεπιστημιακοί που έχουν διακριθεί με το έργο τους σε πανεπιστήμια της χώρας και του εξωτερικού, μαθηματικοί, φοιτητές και εκπαιδευτικοί από τη δευτεροβάθμια και την πρωτοβάθμια εκπαίδευση όλης της χώρας, και της Κύπρου.

Το συνέδριο θα κλείσει συμβολικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από την ίδρυση της ΕΜΕ, και του έτους μαθηματικών, όπως έχει ανακηρυχθεί το 2018 από το υπουργείο παιδείας.

Στόχος του συνεδρίου, είναι η ανάδειξη της σημασίας, του ρόλου, της έκτασης, της παρουσίας και της αυξημένης ευθύνης των μαθηματικών, στην οργάνωση και κατανόηση του σύγχρονου και έντονα μαθηματικοποιημένου κόσμου.

"Μαθηματικά: έρευνα και εκπαίδευση τον 21ο αιώνα", είναι ο τίτλος του επιστημονικού συνεδρίου.

Οι επί μέρους θεματικές ενότητες του, είναι: Μαθηματική έρευνα και μαθηματική εκπαίδευση στην εποχή της διεπιστημονικότητας, της ψηφιακότητας και του διαδικτύου. Μαθηματικά επιτεύγματα και εκπαιδευτικές προκλήσεις στην ιστορική και εξελικτική τους προοπτική.

"Στο πλαίσιο του συνεδρίου, στις 7 Δεκέμβρη, στις 8μμ, η ΕΜΕ θα πραγματοποιήσει τιμητική εκδήλωση για το συνθέτη Θάνο Μικρούτσικο, για το έργο του και την προσφορά του στον πολιτισμό. Θα μιλήσουν οι, Γιάννης Μηλιός, καθηγητής του ΕΜΠ, "Σαν φακός να μεγεθύνει!", σκέψεις για την τέχνη του Θάνου Μικρούτσικου, Αναστασία Γεωργάκη, αν. καθηγήτρια του τμήματος μουσικών σπουδών του πανεπιστημίου Αθήνας, "Αναφορές στην μαθηματική δόμηση της μουσικής του Θάνου Μικρούτσικου", Μίλτος Πασχαλίδης, τραγουδοποιός, μαθηματικός, "Ο μαθηματικός Θάνος Μικρούτσικος".

• Σημειώνεται ότι η μαθηματική εταιρία, ιδρύθηκε στις 8 Απρίλη 1918, με πρώτο πρόεδρό της από το 1918 έως το 1926, τον Νίκο I. Χατζιδάκη, καθηγητή διαφορικής γεωμετρίας στο πανεπιστήμιο της Αθήνας, αντιπρόεδρο τον Γιώργο Ρεμούνδο, και γενικό γραμματέα τον Νείλο Σακελαρίου, στο πρώτο 11μελές διοικητικό της συμβούλιο.

Το συνέδριο θα είναι ανοικτό στο κοινό, με ελεύθερη είσοδο.

☆ Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 210 3617784 και στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις

Το πρόγραμμα

www.sensepublishers.com/media/807-proof-in-mathematics-education.pdf

Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία τιμά τον Θ. Μικρούτσικο 

Χρόνος διεξαγωγής: 7 έως 9 Δεκέμβρη.

Χώρος: Αμφιθέατρο ΑΣΠΑΙΤΕ, Ηράκλειο Αττικής

 

best of network

σχετικά άρθρα