Σύλλογος ΠΕ "Η Αθηνά": Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί τώρα με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία
Δε θα επιτρέψουμε τη θεσμοθέτηση του προσοντολογίου, την απαξίωση του πτυχίου και της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών

Συνάδελφισσες και συνάδελφοι, βρισκόμαστε μπροστά σε κρίσιμες εξελίξεις στην εκπαίδευση με την κυβέρνηση και το Υπ.Παιδείας να συνεχίζουν τον εμπαιγμό, μεεξαγγελίες διορισμών χωρίς αντίκρισμα και την προετοιμασία καταστροφικού σχεδίου για αλλαγή του τρόπου πρόσληψης, την εισαγωγή του προσοντολόγιου του ΟΟΣΑ και την κλοπή-απαξίωση της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών και του πτυχίου.

Πρόκειται για μια άκρως αντιδραστική εξέλιξη σε μια χρονιά που ξεκίνησε πάλι χωρίς μόνιμους διορισμούς με τα σχολεία και νηπιαγωγεία  να μη λειτουργούν στη βάση των πραγματικών τους αναγκών, την ομηρία και ανασφάλεια των συναδέλφων της ελαστικής εργασίας να κορυφώνεται, γιατί τυχόν θεσμοθέτηση αυτών των σχεδίων τους οδηγεί σε απολύσεις πολυδιάσπαση και αλληλοσπαραγμό!

Την ίδια στιγμή αυτά τα σχέδια ανατρέπουν το ενιαίο πλαίσιο εργασιακών δικαιωμάτων συνολικά στην εκπαίδευση, οδηγούν τους εκπαιδευτικούς στην κατηγοριοποίηση και στρώνουν το χαλί, στην αξιολόγηση, την κινητικότητα και τις απολύσεις. Υπό το πρίσμα αυτό, τα αντιδραστικά σχέδια που επιχειρούν να εκβιάσουν τους συναδέλφους αναπληρωτές και το εκπαιδευτικό κίνημα, ώστε να αποδεχτούν την απαξίωση της προϋπηρεσίας έναντι "κάποιων" διορισμών στο μέλλον, είναι απαράδεκτα και πρέπει να σημάνουν συναγερμό σε όλη την εκπαίδευση!

Καλούμε τις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες να τοποθετηθούνξεκάθαρα και χωρίς μισόλογα υπέρ της προϋπηρεσίας και του πτυχίου ως των μόνων κριτηρίων διορισμού και καταγγέλλουμε όσους από τις συνδικαλιστικές ηγεσίες προβαίνουν σε πράξεις διαφήμισης και επικοινωνίας των κυβερνητικών προθέσεων, βάζοντας πλάτη σε μια ολέθρια εξέλιξη για όλο τον κλάδο!

Καλούμε τους συναδέλφους αναπληρωτές, όλους τους συναδέλφους, τα πρωτοβάθμια εκπαιδευτικά σωματεία και τις συλλογικότητες στο χώρο της ελαστικής εργασίας σε μια συντονισμένη δράση για την αποφασιστική κλιμάκωση των αγώνων με στόχο τη νίκη, τους μαζικούς διορισμούς-τώρα και την ανατροπή των αντιδραστικών σχεδίων για τα προσοντολόγια και την απαξίωση της προϋπηρεσίας.

Απαιτούμε- διεκδικούμε:

  • Μαζικούς, μόνιμους διορισμούς για την κάλυψη των χιλιάδων κενών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Διορισμοί με βάση το χρόνο λήψης του πτυχίου και την προϋπηρεσία-  Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που έχουν υπογράψει έστω και μια σύμβαση εργασίας στην εκπαίδευση.

  • Κανένα προσοντολόγιο. Κατάργηση του ν. 3848/2010. Καμία κατηγοριοποίηση, κατακερματισμό και διαχωρισμό των εκπαιδευτικών.  Μοναδικό κριτήριο για την ένταξη στην εκπαίδευση το πτυχίο και η προϋπηρεσία!

  • Υπερασπιζόμαστε τα επαγγελματικά δικαιώματα που απορρέουν από το βασικό πτυχίο. Όχι στην κερδοσκοπία των πιστοποιήσεων. Καμία συζήτηση για μόρια και κριτήρια που οδηγούν σε απολύσεις και «κλοπή» προϋπηρεσίας. Προσμέτρηση όλης της προϋπηρεσίας. Κανένας εκπαιδευτικός στην ανεργία. Κανένας/καμιά συνάδελφος να μη χάσει τη δουλειά του.


          

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                            Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Παζάλος Γιώργος                     Θεοδωρόπουλος  Θοδωρής

      

best of network

σχετικά άρθρα

Συντονιστικό Αναπληρωτών-Αδιόριστων Εκπαιδευτικών: Και σήμερα και αύριο και όσο χρειαστεί αυτή η μάχη θα κερδηθεί
Συντονιστικό Αναπληρωτών-Αδιόριστων Εκπαιδευτικών: Και σήμερα και αύριο και όσο χρειαστεί αυτή η μάχη θα κερδηθεί
Για την παράσταση διαμαρτυρίας στη Γλυφάδα
Συντονιστικό Αναπληρωτών-Αδιόριστων Εκπαιδευτικών: Και σήμερα και αύριο και όσο χρειαστεί αυτή η μάχη θα κερδηθεί