Thumbnail
Α ΕΛΜΕ Αχαϊας

Ενώ η κυβέρνηση και το Υπ. Παιδείας προσπαθεί να μας πείσει ότι ελάχιστα άλλαξαν με το νέο εργασιακό 30ωρο στα σχολεία και το κύμα διευκρινιστικών που ξεκίνησε με αφορμή το νέο τρόπο λειτουργίας των σχολικών μονάδων, κάποιοι λίγοι διευθυντές/διευθύντριες προσπαθούν να φανούν  «βασιλικότεροι του βασιλέως». Και ξεχνούν ότι υπάρχει σωματείο υπέρ των καθηγητών της τάξης! Αυτοί οι λίγοι θα μας βρουν μπροστά τους.

Συγκεκριμένα υπάρχουν ελάχιστα κρούσματα καλέσματος συνεδριάσεων του συλλόγου διδασκόντων για μετά το τέλος ή στα όρια του ημερήσιου εργασιακού εξαώρου. Δεν λαμβάνουν υπόψη τους την προηγούμενη απόφαση της ΕΛΜΕ και της Συνόδου των Προέδρων των ΕΛΜΕ για το νέο 30ωρο, και μάλιστα ζητάνε και παραπάνω. Θα σταθούμε απέναντί τους!!!

Υπάρχουν επίσης κάποιοι διευθυντές που ενώ δεν έχει υπογραφεί το νέο Π.Δ. για τις δημιουργικές εργασίες θέλουν να τις εφαρμόσουν πιέζοντας παράτυπα και παράνομα τους συλλόγους διδασκόντων με βάση μια εγκύκλιο του Νοέμβρη του 2017, η οποία κάνει αναφορά στο νέο Π.Δ. το οποίο ακόμα έρχεται.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η περσινή μας μάχη έφερα αποτελέσματα και θα αλλάξει το νέο ΠΔ σε ηπιότερη μορφή. Το ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας έχει αποστείλλει με την προηγούμενη μάλιστα σύνθεσή του (23/11/2017) ανακοίνωση με βάση την εγκύκλιο. Υπάρχει και σχετική απόφαση της ΟΛΜΕ από πέρυσι. Η πρόβλεψη της εγκυκλίου αφορά την αρχή του σχολικού έτους (ετεροχρονισμένα) και εφαρμογή πλέον για το Β τετράμηνο που επιμηκύνθηκε πριν λίγες μέρες (αύξηση του διδ. ωραρίου σε ετήσια βάση). Γίνεται μάλιστα λόγος για διάθεση 8 διδ. ωρών ανά γνωστικό αντικείμενο στις δημιουργικές εργασίες.

Καλούμε τους δ/ντές να αναμένουν: 1) το νέο Π.Δ. και 2) το συγκεκριμένο τρόπο αντίδρασης του σωματείου (για να είναι συμβατοί με την ΕΛΜΕ.).

Καλούμε τους καθηγητές της τάξης και τους συλλόγους διδασκόντων να καταγγέλλουν άμεσα στην ΕΛΜΕ αντίθετες συμπεριφορές, και να συμμετάσχουν ενεργά στην εκτίμηση που θα κάνουμε για το νέο ΠΔ καθώς και στους τρόπους αντιμετώπισής του.

Για το Δ.Σ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κανόνι» σε μεγάλη ασφαλιστική στην Ελλάδα - Χιλιάδες οδηγοί χωρίς κάλυψη από 1η Ιουλίου!

Εθνικό Απολυτήριο: Τέλος στις Πανελλαδικές όπως τις ξέραμε – Τι προβλέπει το σχέδιο για την εκπαίδευση το 2025

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 16/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

sxoleio-deuteris-eukairias-2.jpg
Πρόσκληση απόσπασης μόνιμων εκπαιδευτικών στα σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας για το σχολικό έτος 2025-2026
Ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων από 16 έως 25 Ιουνίου 2025 για αποσπάσεις μόνιμων εκπαιδευτικών σε Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας
Πρόσκληση απόσπασης μόνιμων εκπαιδευτικών στα σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας για το σχολικό έτος 2025-2026
αστυν
Μακελειό σε φεστιβάλ στη Γιούτα: Τρεις νεκροί και δύο τραυματίες από πυροβολισμούς
Ένα βρέφος, μια 41χρονη και ένας 18χρονος μεταξύ των θυμάτων σε αιματηρή συμπλοκή κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ Westfest στο Σολτ Λέικ Σίτι
Μακελειό σε φεστιβάλ στη Γιούτα: Τρεις νεκροί και δύο τραυματίες από πυροβολισμούς
taksi
Ένωση Γονέων Καλαμαριάς κατά του «χαρατσιού» στη θερινή απασχόληση 2025
Οι γονείς καλούνται να πληρώσουν για πρώτη φορά συμμετοχή στο πρόγραμμα, ενώ η Ένωση ζητά άμεση κατάργηση της εισφοράς και διεύρυνση των θέσεων
Ένωση Γονέων Καλαμαριάς κατά του «χαρατσιού» στη θερινή απασχόληση 2025
Μια γιορτή για όλους
«Μια γιορτή για όλους» – Διήμερες εκδηλώσεις στην Πλαζ Αρετσούς με επίκεντρο τα δικαιώματα όλων των παιδιών
Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Καλαμαριάς και ο «Ηλιάτορας» ενώνουν δυνάμεις για ένα διήμερο δράσεων, τέχνης και συζητήσεων με στόχο την ευαισθητοποίηση και...
«Μια γιορτή για όλους» – Διήμερες εκδηλώσεις στην Πλαζ Αρετσούς με επίκεντρο τα δικαιώματα όλων των παιδιών