Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
ΔΟΕ

Συμπαράσταση στους Αγωνιστές Δασκάλους του Συνδικάτου Egitim Sen απέναντι στις μαζικές εκκαθαρίσεις της τουρκικής κυβέρνησης του Ερντογάν!

Το τελευταίο χρονικό διάστημα η τουρκική κυβέρνηση προχώρησε σε μαζικές απολύσεις εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων, μελών του συνδικάτου Egitim Sen, με την κατηγορία της υποστήριξης "τρομοκρατικών οργανώσεων". Πρόκειται για μαζικές εκκαθαρίσεις από το κράτος του Ερντογάν ενάντια στους εργαζόμενους που αντιστέκονται στον ακραίο αυταρχισμό της τουρκικής κυβέρνησης και αγωνίζονται για τα δικαιώματα των εργαζομένων, για ειρήνη, δικαιοσύνη και δημοκρατία, ενάντια στο ρατσισμό, για ίσα δικαιώματα όλων των εθνών, θρησκειών, φύλων και φυλών.

Στόχος των απολύσεων αυτών είναι να φιμώσουν τις φωνές εκείνων που αγωνίζονται, να φοβίσουν τους εργαζόμενους στο όνομα των "εθνικών κινδύνων". Αυτές τις ώρες στην Τουρκία, διώκονται οι συνάδελφοί μας γιατί αγωνίστηκαν να μάθουν όλα τα παιδιά γράμματα, χωρίς να τα διαχωρίζουν ανάλογα με τη θρησκεία και την εθνικότητά τους, το φύλο και τη φυλή τους, γιατί στάθηκαν στο πλευρό των μαθητών τους και δεν εγκατέλειψαν τις θέσεις τους όταν οι βόμβες κατέστρεφαν σχολεία και άπλωναν παντού πόνο και αίμα, γιατί αγωνίζονται συλλογικά για την Ειρήνη, τη Δημοκρατία και την Ελευθερία!

Το Δ.Σ. της ΔΟΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εκπαιδευτικούς του Συνδικάτου Egitim Sen που βρίσκονται αντιμέτωποι με μαζικές διώξεις, απολύσεις, απαγορεύσεις εξόδου από τη χώρα και συντασσόμαστε μαζί τους στον αγώνα τους για τις λαϊκές ελευθερίες και τα δημοκρατικά δικαιώματα.

Ειδικά τα εκπαιδευτικά σωματεία της Ελλάδας έχουν σχέσεις φιλίας, αγωνιστικής συνεργασίας και αλληλεγγύης από το παρελθόν με τα Συνδικάτα της Τουρκίας. Πρόσφατα, τον Φεβρουάριο του 2015, αποστολή εκπαιδευτικών βρέθηκε στην Τουρκία, στους καταυλισμούς των προσφύγων από το Κομπάνι μαζί με το Σωματείο Egitim Sen της Ούρφα. Στη συνέχεια, τα εκπαιδευτικά Σωματεία, στα πλαίσια της καμπάνιας «Ένα σχολείο για το Κομπάνι» φιλοξένησαν στην Ελλάδα τους συναγωνιστές από το Egitim Sen. Επιπλέον, στο τελευταίο συλλαλητήριο του Egitim Sen εκπροσωπήθηκε η ΔΟΕ από αντιπροσωπεία.

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς και όλους τους εργαζόμενους να δηλώσουν τη συμπαράστασή τους και να συμμετέχουν σε όλες τις δράσεις αλληλεγγύης.

Από τη Δ.Ο.Ε.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Τι σημαίνει η λέξη «ακηδία»;

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Κατσαρίδες στο σπίτι: Τα φυτά που «υπόσχονται» φυσική απώθηση

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Νίκος Παπαϊωάννου
N. Παπαϊωάννου για 400.000 πτυχία πρώην ΤΕΙ: Γιατί δεν μπήκε η ρύθμιση στη Βουλή
«Χρειάζεται τεχνοκρατική συζήτηση» σημειώνει ο υφυπ. Παιδείας - Γιατί δεν μπαίνουν στα νέα πανεπιστημιακά τμήματα όλοι οι απόφοιτοι των ΤΕΙ
N. Παπαϊωάννου για 400.000 πτυχία πρώην ΤΕΙ: Γιατί δεν μπήκε η ρύθμιση στη Βουλή
Συγκλονίζει μαθητής ΕΠΑΛ για την αυτοκτονία των δύο κοριτσιών στην Ηλιούπολη
«Έγραψα δικές μου Πανελλήνιες»: Συγκλονίζει μαθητής ΕΠΑΛ για τα κορίτσια στην Ηλιούπολη (Video)
«Δεν θα με αλλάξει το σύστημα»: Δεν ακολούθησε τα θέματα στη Νεοελληνική Γλώσσα, ευχαριστώντας τους γονείς του για τις αξίες που του μετέδωσαν
«Έγραψα δικές μου Πανελλήνιες»: Συγκλονίζει μαθητής ΕΠΑΛ για τα κορίτσια στην Ηλιούπολη (Video)
Νίκη Κεραμέως, υπουργός Εργασίας
Εργασία: Τέλος στο «κρυφό» μισθολόγιο – Τι αλλάζει σε προσλήψεις, αμοιβές και bonus
Φανερός μισθός από την αρχή, παρελθόν η ερώτηση «πόσα παίρνατε πριν» και οι διακρίσεις φύλου στις προκηρύξεις
Εργασία: Τέλος στο «κρυφό» μισθολόγιο – Τι αλλάζει σε προσλήψεις, αμοιβές και bonus