Ανακοινώσεις 0

Συνάντηση ΟΙΕΛΕ με τον Ν. Σοφιανό του τμήματος Παιδείας του ΚΚΕ

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Το ΚΚΕ θα στηρίξει το άρθρο 6

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Αρθ. Ιδρ. Απόφασης Πρωτοδ. Αθηνών 20376/58

Χαλκοκονδύλη 13, 104-32, Αθήνα

Τηλ: 5238148, 5230819

Fax: 5230819

[email protected],

Αθήνα, 11/5/2015

Αριθμ. Πρωτ: 39479

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΟΙΕΛΕ ΜΕ Ν. ΣΟΦΙΑΝΟ:

«ΤΟ ΚΚΕ ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 6 ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΥ ΒΕΛΤΙΩΝΕΙ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ Κ.Ξ.Γ.»

Σε καλό και συνεργατικό κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η συνάντηση εκπροσώπων του ΔΣ της ΟΙΕΛΕ με το μέλος της Π. Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ κ. Νίκο Σοφιανό και το μέλος του τμήματος Παιδείας της Κ.Ε. του ΚΚΕ κ. Κυριάκο Ιωαννίδη, στα γραφεία του κόμματος στον Περισσό.

Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας παρουσίασαν τις θέσεις τους για το υπό κατάθεση νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας τονίζοντας ότι περιορίζει την αυθαιρεσία και την υπερεκμετάλλευση των εργαζόμενων σε ιδιωτικά σχολεία, φροντιστήρια δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και κέντρα ξένων γλωσσών. Ζήτησαν, δε, τη στήριξη της Κ.Ο. του ΚΚΕ, καθώς είναι έντονη η προσπάθεια επιχειρηματικών κύκλων που δρουν στην εκπαίδευση και των πολιτικών τους συνοδοιπόρων να αποδομήσουν επικοινωνιακά και επί της ουσίας το νομοσχέδιο και συγκεκριμένα το άρθρο 6 που περιλαμβάνει ρυθμίσεις για φορείς ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Ο κ. Σοφιανός από την πλευρά του εκτίμησε ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, αν και περιέχει κάποιες θετικές ρυθμίσεις, δεν αναιρεί τη γενική φιλοσοφία μιας εκπαίδευσης ενταγμένης στο πλαίσιο της Ε.Ε. και της οικονομίας της αγοράς. Ωστόσο, επειδή το άρθρο 6 του νομοσχεδίου περιλαμβάνει διατάξεις που ενδυναμώνουν το εργασιακό πλαίσιο για τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς,   το ΚΚΕ θα το ψηφίσει στη Βουλή.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι τις επόμενες κρίσιμες ημέρες θα βρίσκονται σε επικοινωνία και ότι θα καθοριστεί νέα συνάντηση, εάν το απαιτήσουν οι εξελίξεις.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                              Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΡΟΥΤΟΣ           ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Γράψου στο Newsletter του Carrefour και κέρδισε δωροεπιταγές αξίας 2.000€

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Οι Πανελλαδικές δεν είναι το τέλος του δρόμου

Πριν πεις «βολεμένος» εκπαιδευτικός, δοκίμασε αρχικά να ζήσεις σαν αναπληρωτής

Επίδομα ανεργίας ΔΥΠΑ: Πόσα ένσημα χρειάζονται για να μπείτε στο ταμείο

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

ανακοινώσεις