Thumbnail
ΟΙΕΛΕ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

(Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.)

Αρθ. Ιδρ. Απόφασης Πρωτοδ. Αθηνών 20376/58

Χαλκοκονδύλη 13, 104-32, Αθήνα

Τηλ: 5238148, 5230819

Fax: 5230819

e-mail: oiele@ath.forthnet.gr

site:          www.oiele.gr

Αθήνα, 1/10/2014

Αριθμ. Πρωτ:38460

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

AYΡΙΟ ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΔΙΚΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ (2,92 ΕΥΡΩ ΤΗΝ ΩΡΑ)

Αύριο, Πέμπτη, 2 Οκτωβρίου 2014, θα εκδικαστεί, στο 3ο Μονομελές Πλημ/κείο (κτήριο 9 πρώην σχολής Ευελπίδων, αίθουσα 2, ισόγειο) στις 9:00 π.μ. η μήνυση που έχει καταθέσει συνάδελφος εργαζόμενος καθηγητής κατά της προέδρου του γνωστού αντεργατικού, δήθεν «Σωματείου Εργαζομένων στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών Νομού Αττικής», Αρτέμιδας Κυπριώτου.

Ο συνάδελφος, εγγεγραμμένο μέλος του εν λόγω «σωματείου», κατέθεσε έγγραφο προκειμένου να ασκήσει το δικαίωμά του να είναι υποψήφιος στις αρχαιρεσίες του. Όταν την ημέρα των εκλογών, για τις οποίες δεν ειδοποιήθηκε από το «σωματείο», αλλά από τρίτους, επιχείρησε να ψηφίσει, εμποδίστηκε από άντρες ιδιωτικής ασφάλειας. Κατάφερε, ωστόσο, παρουσία δικηγόρου και με συνοδεία αστυνομικής δύναμης, να δεί την δικαστική αντιπρόσωπο, στην οποία κατέθεσε τρείς ενστάσεις, για τον αποκλεισμό του από τις εκλογές, για την μη παρουσία δικαστικής αντιπροσώπου κατά τη διάρκεια εκλογής της εφορευτικής επιτροπής και για την παρεμπόδισή του από άντρες ιδιωτικής ασφάλειας. Στη συνέχεια, ενημέρωσε εγγράφως την εισαγγελία πρωτοδικών με αποτέλεσμα να ασκηθεί δίωξη κατά της προέδρου του «σωματείου»

Η πρακτική των τραμπουκισμών δεν εκπλήσσει. Για να γίνει κατανοητό για ποιο λόγο οι φουσκωτοί της κ. Κυπριώτου εμπόδισαν τον εκπαιδευτικό να ασκήσει το νόμιμο δικαίωμά του να ψηφίσει και να είναι υποψήφιος στην εκλογική διαδικασία, οφείλουμε να υπενθυμίσουμε μερικά πράγματα για το συγκεκριμένο δήθεν σωματείο «εργαζόμενων» που υπογράφει ΣΣΕ με τους μεγαλοκαρχαρίες-εργοδότες. Το κίτρινο αυτό ψευδοσωματείο συστήθηκε με εμπνευστές και αρχιτέκτονες ιδιοκτήτες φροντιστηρίων ξένων γλωσσών με αδιαφανείς διαδικασίες. Δεκάδες εκπαιδευτικοί μεταφέρονταν στα γραφεία του ψευδοσωματείου και ψήφιζαν υπό την απειλή της απόλυσης. Όπως προκύπτει από το καταστατικό του σωματείου η συντριπτική πλειονότητα των 21 ιδρυτικών μελών του είναι συγγενείς πρώτου βαθμού ιδιοκτητών φροντιστηρίων!

Το ψευδοσωματείο συνυπογράφει και εφαρμόζει στα ξενόγλωσσα φροντιστήρια, «μαϊμού» συλλογικές συμβάσεις εργασίας με απολαβές πολύ χαμηλότερες από τον κατώτατο μισθό από το 2011. Η μείωση που έχουν υποστεί οι εκπαιδευτικοί που εργάζονται στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών φθάνει έως και το 90% από το 2011. Οι καθαρές αποδοχές για εκπαιδευτικούς (με προϋπηρεσία έως 900 ημερομίσθια) που εργάζονται με πλήρες ωράριο αγγίζουν το αστρονομικό ποσό των …250 ευρώ το μήνα (κάτω από 3 ευρώ καθαρά την ώρα!). Γίνεται αντιληπτό ότι τα κέρδη για τους φροντιστηριούχους ανέρχονται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ το χρόνο. Μάλιστα, όταν υπεγράφη η σύμβαση της ντροπής, το Υπουργείο Παιδείας (περιόδου Αρβανιτόπουλου) και κυβερνητικά προσκείμενα ΜΜΕ πανηγύριζαν για τη …συναίνεση και τη συνεννόηση ανάμεσα σε εργοδότες και εργαζόμενους στο χώρο των Κέντρων Ξένων Γλωσσών.

Στην αυριανή διαδικασία θα καταθέσει και ο Αντιπρόεδρος της ΟΙΕΛΕ Δημήτρης Κάζαγλης, ο οποίος υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας της εκλογικής παρωδίας του ψευδοσωματείου και των άθλιων πρακτικών της Προέδρου του.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσοχή! Γεμίζουν τα νοσοκομεία με μαθητές με διαταραχές συμπεριφοράς και επιθετικότητας

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα