Thumbnail
Α ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής

ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΕΦΤΑΣΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΥΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ

Την κατάργηση των σωματείων και του θεσμικού τους ρόλου πρέπει να ονειρεύεται η Διευθύντρια του 4ου Δημοτικού Σχολείου των Μεγάρων.

Προφανώς θα νιώθει πιο άνετα να λειτουργεί με καθεστώς 4ης Αυγούστου ή 21ης Απριλίου που θα μπορούσε να κάνει ότι αυτή θέλει λειτουργώντας ως απόλυτος άρχων, που νόμος είναι κάθε φορά η δική της θέληση.

Μπορεί να νιώθει ότι δεν είμαστε και πολύ μακριά από μια τέτοια εξέλιξη.

Συγκεκριμένα της Παρασκευή 14 Μαρτίου μέλος του Δ.Σ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής  παραβρέθηκε στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Μεγάρων, υλοποιώντας απόφαση του Δ.Σ, (όπως προβλέπεται από το νόμο 1264) προκειμένου να εκδηλώσει τη συμπαράστασή του σε εκπαιδευτικό και μέλος του σωματείου, που εξεταζόταν στα πλαίσια προκαταρκτικής εξέτασης την οποία διενεργούσε η διευθύντρια του 4ου Δημοτικού Σχολείου.

            Το μέλος του Δ.Σ προσήλθε στο γραφείο όπου θα διεξαγόταν η προκαταρκτική πριν αρχίσει η διαδικασία και δήλωσε στην ανακρίτρια ότι επιθυμεί να καταθέσει δήλωση συμπαράστασης εκ μέρους του Δ.Σ και στη συνέχεια να αποχωρήσει. Η ανακρίτρια (που σημειωτέων δεν είναι μέλος του σωματείου) εξαγριώθηκε και καταφερόμενη εναντίον των συνδικαλιστών αποχώρησε από το χώρο, κλειδώθηκε στο γραφείο της και ειδοποίησε την άμεση δράση. Ύστερα από 20 περίπου λεπτά και ενώ το περιπολικό είχε φτάσει στην είσοδο της αυλής, βγήκε από το γραφείο της, κρατώντας κλειδιά, κλείδωσε το μέλος του Δ.Σ στο κτίριο του σχολείου, κατευθύνθηκε στο περιπολικό και προέτρεψε τους αστυνομικούς, αφού προηγουμένως ξεκλείδωσε την πόρτα του κτιρίου, να συλλάβουν το μέλος του Δ.Σ και να το οδηγήσουν στο Αυτόφωρο!

Το περιστατικό έλαβε τέλος όταν η Διευθύντρια ρωτήθηκε για το αδίκημα που διέπραξε το μέλος του ΔΣ του σωματείου και εκείνη δεν απάντησε.

Τέτοιες ακραίες αυταρχικές ενέργειες εντάσσονται στη γενικευμένη προσπάθεια συκοφάντησης, τρομοκράτησης, φίμωσης και ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης.

Κάποιοι πιστεύουν ότι ήλθε η ώρα να ξεμπερδεύουν με τα δικαιώματα των εργαζομένων και με τα συνδικάτα.

Πιστεύουν ότι η αξιολόγηση χειραγώγηση των εκπαιδευτικών θα είναι το εργαλείο για την δημιουργία φόβου και κατ’ επέκταση το μέσο για την υλοποίηση αυτού του στόχου.

Σε κάθε περίπτωση δηλώνουμε ότι θα τσακίσουμε αυτές τις πρακτικές και δεν θα επιτρέψουμε να κυριαρχήσει ο φόβος, ο αυταρχισμός και η υποταγή.

Συσπειρωνόμαστε στα Σωματεία μας και αγωνιζόμαστε ενάντια σ’ αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική και σε όσους την εκφράζουν μέχρι να νικήσουμε.

Το Δ.Σ. της Α’ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής

 Α’ Ε.Λ.Μ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δ/ΝΣΗ: Πίνδου και Αθηνάς  Ελευσίνα  Πίνδου και Αθηνάς

ΤΗΛΕΦΩΝΟ-FAX: 2105561490

Email: a.elme[email protected]     192 00           Ελευσίνα  23/03/2014

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το σεμινάριο Ειδικής Αγωγής με το χαμηλότερο κόστος από ΑΕΙ - ΜΟΝΟ 50 ευρώ εγγραφή έως 4-10

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: Ύλη, Προετοιμασία, Ειδικότητες, παλιά θέματα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ για ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ - με μόνο 65 ευρώ εγγραφή

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ipourgeio_paideias
Ύπ. Παιδείας: Νέος πίνακας επιλογής Διευθυντών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Τροποποίηση απόφασης κύρωσης τελικών πινάκων επιλογής υποψηφίων Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Ύπ. Παιδείας: Νέος πίνακας επιλογής Διευθυντών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
xamogelopaidiou_5 (1).jpg
Νέα Σμύρνη: Εξαφανίστηκαν δύο ανήλικα κορίτσια από δομή
Οποιοσδήποτε έχει κάποια πληροφορία, παρακαλείται να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με «Το Χαμόγελο του Παιδιού», όλο το 24ωρο, στην «Ευρωπαϊκή Γραμμή για...
Νέα Σμύρνη: Εξαφανίστηκαν δύο ανήλικα κορίτσια από δομή