Α ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής: Νομίζουν πως έφτασε η ώρα να ξεμπερδεύουν με τα συνδικάτα
Α ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής

ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΕΦΤΑΣΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΥΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ

Την κατάργηση των σωματείων και του θεσμικού τους ρόλου πρέπει να ονειρεύεται η Διευθύντρια του 4ου Δημοτικού Σχολείου των Μεγάρων.

Προφανώς θα νιώθει πιο άνετα να λειτουργεί με καθεστώς 4ης Αυγούστου ή 21ης Απριλίου που θα μπορούσε να κάνει ότι αυτή θέλει λειτουργώντας ως απόλυτος άρχων, που νόμος είναι κάθε φορά η δική της θέληση.

Μπορεί να νιώθει ότι δεν είμαστε και πολύ μακριά από μια τέτοια εξέλιξη.

Συγκεκριμένα της Παρασκευή 14 Μαρτίου μέλος του Δ.Σ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής  παραβρέθηκε στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Μεγάρων, υλοποιώντας απόφαση του Δ.Σ, (όπως προβλέπεται από το νόμο 1264) προκειμένου να εκδηλώσει τη συμπαράστασή του σε εκπαιδευτικό και μέλος του σωματείου, που εξεταζόταν στα πλαίσια προκαταρκτικής εξέτασης την οποία διενεργούσε η διευθύντρια του 4ου Δημοτικού Σχολείου.

            Το μέλος του Δ.Σ προσήλθε στο γραφείο όπου θα διεξαγόταν η προκαταρκτική πριν αρχίσει η διαδικασία και δήλωσε στην ανακρίτρια ότι επιθυμεί να καταθέσει δήλωση συμπαράστασης εκ μέρους του Δ.Σ και στη συνέχεια να αποχωρήσει. Η ανακρίτρια (που σημειωτέων δεν είναι μέλος του σωματείου) εξαγριώθηκε και καταφερόμενη εναντίον των συνδικαλιστών αποχώρησε από το χώρο, κλειδώθηκε στο γραφείο της και ειδοποίησε την άμεση δράση. Ύστερα από 20 περίπου λεπτά και ενώ το περιπολικό είχε φτάσει στην είσοδο της αυλής, βγήκε από το γραφείο της, κρατώντας κλειδιά, κλείδωσε το μέλος του Δ.Σ στο κτίριο του σχολείου, κατευθύνθηκε στο περιπολικό και προέτρεψε τους αστυνομικούς, αφού προηγουμένως ξεκλείδωσε την πόρτα του κτιρίου, να συλλάβουν το μέλος του Δ.Σ και να το οδηγήσουν στο Αυτόφωρο!

Το περιστατικό έλαβε τέλος όταν η Διευθύντρια ρωτήθηκε για το αδίκημα που διέπραξε το μέλος του ΔΣ του σωματείου και εκείνη δεν απάντησε.

Τέτοιες ακραίες αυταρχικές ενέργειες εντάσσονται στη γενικευμένη προσπάθεια συκοφάντησης, τρομοκράτησης, φίμωσης και ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης.

Κάποιοι πιστεύουν ότι ήλθε η ώρα να ξεμπερδεύουν με τα δικαιώματα των εργαζομένων και με τα συνδικάτα.

Πιστεύουν ότι η αξιολόγηση χειραγώγηση των εκπαιδευτικών θα είναι το εργαλείο για την δημιουργία φόβου και κατ’ επέκταση το μέσο για την υλοποίηση αυτού του στόχου.

Σε κάθε περίπτωση δηλώνουμε ότι θα τσακίσουμε αυτές τις πρακτικές και δεν θα επιτρέψουμε να κυριαρχήσει ο φόβος, ο αυταρχισμός και η υποταγή.

Συσπειρωνόμαστε στα Σωματεία μας και αγωνιζόμαστε ενάντια σ’ αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική και σε όσους την εκφράζουν μέχρι να νικήσουμε.

Το Δ.Σ. της Α’ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής

 Α’ Ε.Λ.Μ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δ/ΝΣΗ: Πίνδου και Αθηνάς  Ελευσίνα  Πίνδου και Αθηνάς

ΤΗΛΕΦΩΝΟ-FAX: 2105561490

Email: [email protected]     192 00           Ελευσίνα  23/03/2014

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Ένα self test για μαθητές-εκπαιδευτικούς από τις 17 Μαΐου

Πανελλαδικές 2021: Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα εξετάσεων για ΓΕΛ - ΕΠΑΛ

Σε όλα τα σχολεία το ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ μάθημα ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ - ΝΕΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΜΟΡΙΟΟΤΗΣΗ

Το Κορυφαίο Μοριοδοτούμενο σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

Μόρια για Προσλήψεις - ΑΣΕΠ - Μεταπτυχιακά με ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ LTE του GoLearn - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ 97% ΕΠΙΤΥΧΙΑ

σχετικά άρθρα

paideia-ypaith
Αξιολόγηση-στελέχη εκπαίδευσης: Η αναδίπλωση Κεραμέως έχει αιτία και στόχο
Το υπουργείο Παιδείας έχει ανατρέψει όλο τον προγραμματισμό για αυτονομία των σχολικών μονάδων, αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και νέο σύστημα επιλογής...
Αξιολόγηση-στελέχη εκπαίδευσης: Η αναδίπλωση Κεραμέως έχει αιτία και στόχο